Scroll Top

Mooi Hanoi

Aan het einde van de oorlog werd Hanoi op 2 juli 1976 benoemd tot officiële hoofdstad van de Socialistische Republiek Vietnam. Sinds het begin van de geschiedenis van Vietnam is Hanoi het politieke en religieuze centrum. De stad heeft ca. 6,5 miljoen inwoners en is, na Ho Chi Minh-stad, de tweede grootste stad van het land met de status van een provincie. De stad ligt op de rechteroever van de Rode Rivier (Sông Hồng). De naam Hanoi is gegeven door Keizer Minh Mang in 1831. Ha betekent rivier en noi betekent binnen. Alles wat essentieel is voor de Vietnamezen komt samen in Hanoi. De stad heeft een vochtig subtropisch klimaat met een vochtige zomer en droge koele winter.

Poppen op het water .. 

Bijna 1000 jaar geleden ontstond het poppentheater in Hanoi, een unieke Vietnamese uitvinding. Vandaag de dag worden de poppen bespeeld in een klein zwembad aan de voorkant het podium, begeleid door muzikanten. De show laat niet alleen het traditionele boerenleven zien, maar toont ook verhalen over helden. Maak na de show persoonlijk kennis met de poppenspelers backstage.

Terug naar school 

De Hanoi Kookschool biedt leuke interactieve kooklessen aan, inclusief een bezoek aan de lokale markt. Neem deel aan een wandeltocht waar u kennis maakt met de fantastische eetcultuur op straat. Beroemd om de bun cha (BBQ varken), plakrijst en pho (noedelsoep). Verkopers bezetten hele stoepen met hun gasbranders, kleine plastic stoeltjes en rijen dik van inwoners die iets willen kopen. Geniet van de omgeving, geluiden en geuren!

Voel je thuis in Sa Pa 

Sa Pa is een prachtig gebied, een dikke aanrader voor een ieder die het Noorden van Vietnam wil bezoeken. Op een heldere dag zie je steile terrassen van rijstvelden, hoge levendige bergkammen en primitieve uit klei opgetrokken dorpen. Ervaar de onaangetaste levensstijl van de lokale bevolking waarbij de gastheer net zo nieuwsgierig is naar u als u naar hem.

Gala diner in de Tempel van de Boekenkunst 

Omarm de cultuur en beschaving van Vietnam en geniet van een speciaal gala diner in de Tempel van de Boekenkunst. Een uit de 11e eeuw uitstekend bewaard gebleven juweel, met overdekte poorten en lage dakgoten. Het sprookjesachtige binnenhof van het complex maakt de Vietnamese ervaring compleet.

Grotesk diner in Halong Bay 

Halong Bay is een van de populairste toeristenbestemmingen van Vietnam en het staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het ligt op 165 km afstand van het centrum van Hanoi. In de baai zijn er 2000 kalkstenen eilanden, elk met dichte begroeiing op de top. Verscheidene eilanden zijn zelfs hol met enorme grotten. Wandel door de met kaarsen verlichte ingang van een spectaculaire grot en laat u betoveren. Het diner in de grot staat garant voor heerlijk eten, wat op onnavolgbare wijze gepresenteerd wordt in een unieke romantische setting.

Gerelateerde berichten