Scroll Top

Buitengewoon Bangkok

Na Londen en Parijs, is Bangkok de meest bezochte stad ter wereld met jaarlijks meer dan 12 miljoen bezoekers. Het vooraanstaande magazine Travel & Leisure beoordeelde de hoofdstad van Thailand als ‘beste stad ter wereld’. Niet ten onrechte als je de geweldige bezienswaardigheden in ogenschouw neemt. Daarnaast is er een fantastische keuken, uitstekend openbaar vervoer en een grote verscheidenheid aan hotels. De vriendelijke bevolking maakt Bangkok tot een veilige en tevens levendige stad. De zachtere en tevens drogere maanden zijn november tot en met februari.

Meest heilige plek

Het prestigieuze Grand Palace met zijn diverse paleizen, is ontworpen in de stijl van Koning Rama 5, gecombineerd met daken uit de Franse architectuur. De Wat Phra Keo tempel staat bekend om zijn smaragden Boeddha en trekt dagelijks vele duizenden pelgrims. Het is de meest heilige plek van het Thailand. Schoonheid, cultuur en boeddhisme komen hier in de juiste balans van vrede en vrijheid samen.

Stad van drijvende markten

Wie heeft er niet van gehoord: de kleurrijke, drijvende markten waar trotse Thaise vrouwen al varend hun koopwaar aan de man brengen. Kleurrijk vanwege het vele fruit en groente die keurig in hun bootjes uitgestald liggen. U kunt zelf een vaartocht maken door de “klongs” (smalle kanalen). Niet voor niets wordt Bangkok het Venetië van het Verre Oosten genoemd.

Boemelen naar Mae Klong

Aan boord van een eenvoudige lokale trein geniet u van het uitzicht op de rijstvelden en zoutvlaktes. Gedurende de 1 uur durende treinreis komt men regelmatig langs met frisdrank, sateetjes en andere lekkernijen. Wanneer de locomotief het eindpunt nadert, steekt u per veerboot de rivier over en vaart u naar Ban Leam voor de volgende trein. Deze trein rijdt rakelings langs de huizen en bomen. Na een uurtje arriveert u bij de Mae Klong markt, waar de spoorlijn dwars doorheen loopt. De spoorweg is helemaal lichtgebouwd met parasols, manden, kisten en karren. Als er een trein arriveert dan worden de parasols snel afgebroken, alle spullen aan de kant geschoven en kan de ‘Thaise Intercity’ probleemloos passeren. Een geweldig schouwspel!

Oorsprong van de traditionele Thaise massage

De enorme liggende Boeddha, met een afmeting van 46 lengte en 15 meter hoogte, is één van de grootste trekpleisters van Bangkok. Aangezien Wat Po bekend staat als de bakermat van de traditionele Thaise massage begint hier de dag in alle vroegte met massage lessen.

Fietsen door onbekend Bangkok

In een oase van rust met volop flora en fauna fietst u langs traditionele Thaise teakhouten woningen. U neemt u kijkje bij een Thaise familie thuis. Hierna stapt u over in kleine motorbootjes en maakt een spectaculaire tocht door de onbekende ‘klongs’ van Bangkok. U eindigt op één van de grootste lokale markten van Bangkok.

Gerelateerde berichten