Scroll Top

Ga mee naar Taipei

Taipei is de hoofdstad en tevens grootste stad van Taiwan. Het is het kloppende economische, politieke en culturele hart van het land. Een moderne, kosmopolitische metropool met een energieke uitstraling. Het biedt een geslaagde combinatie van fascinerende en op het oog  contrasterende ontwikkelingen: van beroemde architectonische hedendaagse hoogstandjes tot traditionele culturele bezienswaardigheden. Als de avond valt, verandert de stad in een met neonlampen verlicht filmdecor met vele nachtmarkten, barretjes en kleurrijke mensen. De hotels zijn van prima kwaliteit en aantrekkelijk geprijsd. De stad ligt in het noorden van Taiwan en kenmerkt zich door een subtropisch zeeklimaat.

Meesterlijk museum

Het National Palace Museum in Taipei is één van de meest vooraanstaande musea ter wereld. Het biedt een toonaangevende collectie Chinese kunst en geeft dus diepgaand inzicht in de cultuurhistorie van China. Vergezeld van een privé gids bezoekt u in twee uur alle meesterwerken inclusief het huis van Chang Dai-Ch’ien en de imposante tuin. Meesterlijk!

Fietsen voor vogelaars

Omringd door tempels en eethuisjes gaat u eerst wandelend met een gids de oude Di-Hue street van Da-Dao-Cheng verkennen. Daarna op de pedalen en fietsen langs de Tam Shui Rivier. Taiwan is een uitstekend fietsland en door het hele land zijn fietspaden aangelegd. De tocht eindigt met een bezoek aan het Gandu Nature Park: een moerasrijk gebied met mangroves waar u een andere specialiteit van het land gaat leren kennen, namelijk de bijzondere flora en fauna.

Kruidig tempelbezoek

De hoofdstad huisvest vele tempels. De beroemde Lungshan (ofwel Drakenberg) Tempel is gebouwd in 1738 en daarmee de meest historische; een goed voorbeeld van religieuze architectuur in Taiwan. Een deskundige stadsbewoner neemt u mee achter de schermen van de tempel naar de zorgvuldig gecultiveerde kruidentuin waar u diverse soorten dagverse thee kunt proeven. Inspiratie en rust vallen u ten deel.

Op jacht in de nacht

Het gastronomisch aanbod in Taiwan is zeer divers. De mix van Aziatische specialiteiten met westerse invloeden geeft verfijning aan de gerechten. Met een flinke keuze aan nachtmarkten kunt u tot in de late uurtjes heerlijk genieten. U bezoekt de Ningxia Night Market met een chef die u lokale delicatessen laat proeven. Ook vertelt hij over de eetcultuur in Taiwan. Een inspirerende culinaire ervaring.

De reinigende spa

Er zijn maar weinig wereldsteden waar u natuurlijke warmwaterbronnen op een steenworp afstand kunt vinden als in Taipei. Op een paar minuten rijden van het centrum ligt Yangmingshan National Park. Hier kunt u zich ontspannen in mineraalrijk vulkanisch water van 60 graden warm. Met een drankje in de hand poedelen en na afloop een heerlijke traditionele massage, maken de ervaring compleet.

Gerelateerde berichten