Scroll Top

Van hier tot Tokio

Tokio, de hoofdstad van Japan is de grootste metropool ter wereld. Er wonen en werken circa 35 miljoen Japanners, waaronder de regering en de Keizerlijke familie. Tokio bestaat officieel uit 23 wijken en ligt in het zuidoosten van het grootste eiland van Japan: Honshu. De stad kenmerkt zich door een prachtige mix van moderne hightech en oude tradities. Vanaf het glazen observatiedek bovenop Mori Tower lijkt Tokio op een rumoerig mierennest. Het is een drukke, maar uitgestrekte metropool. Een hyperactieve plaats waar de ‘rat race’ nog steeds op volle toeren draait. De stad kent een gematigd zeeklimaat, dat zich kenmerkt door koude droge winters en warme natte zomers.

Solo in je kimono 

U krijgt de kans om een authentieke kimono te dragen. Voor de vrouwen is dit een Furisode (lange mouwen en kleurrijke geborduurde kimono). De mannen dragen een Hakama (soort geplooide broek) met bijbehorende Haori (kledingstuk op knielengte wat wordt gedragen op een officiële gelegenheid). De dames die u helpen bij het passen zullen u inwijden in de lange historie van de kimono.

Beleef de thee 

De thee ceremonie wordt gezien als een ‘lichaamskunst’. Een geisha laat zien hoe u formeel hoort te zitten in de Japanse kamer, waar de thee ceremonie gezamenlijk voorbereid wordt. Er wordt af en toe wordt gepraat, afgewisseld met serene stiltes. Na de uitleg is het de beurt aan u de thee ceremonie uit te voeren.

Sla erop los

Taiko is een Japans woord, dat zowel Japanse drumstijl, trommel groep, drum muziek of trommel betekent. Er is een grote verscheidenheid aan vormen en maten van de taiko. Ze behoren samen tot één van de traditionele kunstvormen van Japan. U zult leren hoe de Taiko te bespelen. U ontvangt uw instructies niet met woorden, maar door geluid.

Sushi school

Makizushi wordt gemaakt door het spreiden van sushi rijst op een blad nori (gedroogd zeewier) en een bamboe mat, genaamd mikisu. Vervolgens wordt dit aangevuld met schaal-en schelpdieren, groenten en andere ingrediënten die u lekker vindt. Maak uw eigen sushi die voldoet aan uw eigen smaak.

Daar komen de ninja’s 


Ongeveer 400 jaar geleden kwam Japan in rustig vaarwater en veel ninja’s lieten hun ‘ryuhas’ achter en gingen naar Taijutsu scholen om de kunst door te geven aan de jongere generatie. Bij deze workshop leert u geheime technieken van de meesters; het hanteren van wapen technieken, worstelen, springen, schoppen, rollen en nog veel meer. Maak uw borst maar nat!

Gerelateerde berichten