Scroll Top

Ja Ja Jaipur

Jaipur is de hoofdstad en tevens grootste stad van de Indiase deelstaat Rajasthan. Het werd opgericht op 18 november 1727 door Maharadja Sawai Jai Singh II, de heerser van Amber, naar wie de stad ook is vernoemd. Jaipur heeft momenteel een bevolking van meer dan 3 miljoen mensen. De stad staat ook bekend als de roze stad van India, als gevolg van de terracotta kleur die wordt gebruikt als kleur op de muren rondom het gebied van de oude stad. Jaipur heeft een warme semi-aride klimaat en gedurende het hele jaar relatief hoge temperaturen.

Zoeken naar sterren

Bent u geïnteresseerd in sterrenkunde en wilt u hier in India nader kennis mee maken? Dan kunt u in Jaipur een bezoek brengen aan Jantar Mantar. Dit is het allergrootste astronomische observatorium ter wereld. Zeer indrukwekkend! Het werd aan het begin van de achttiende eeuw gebouwd en er zijn bijzondere bouwwerken te vinden. Uiteraard onder begeleiding van een deskundige gids, zodat u niets hoeft te missen.

Galadiner in Samode Palace 

De geschiedenis van Samode gaat 450 jaar terug in de tijd met de illustere Prithviraj Singhji van Amber, de 17e prins van de Kacchawaha Rajputs. In de 19e eeuw schonk de eminente staatsman Rawal Berisal een aantal bezittingen aan het kasteel. De extravagant geschilderde Durbar Hall en de adembenemende Spiegelzaal zijn verfraaid door het voortreffelijke vakmanschap van juweliers. De Sultan Mahal is rijkelijk beschilderd met scènes uit de Indiase mythologie, flora en fauna. U geniet hier van een indrukwekkend diner.

Zet het op papier 

Sanganer is een klein stadje en staat bekend om haar handgemaakte papier, textiel en de grafische industrie. De papierindustrie is fameus voor haar hoge kwaliteit. U kunt zelf uw papier maken met decoraties naar uw eigen wens. Sanganer is ook bekend om de vele middeleeuwse ruïnes en tempels, die diep geworteld zijn in de cultuur en het erfgoed van de nederzetting.

De poppen aan het dansen 

De kunst van het poppenspel wordt beoefend door een gemeenschap van landarbeiders uit Rajasthan, beter bekend als de Bhats. Zij reizen door het hele land om hun vaardigheden te tonen. Luide beats op de dholak (een soort trommel) kondigen de start aan van de poppenkast. Tijdens de show wordt er veel getoeterd en gefloten, door zowel de poppenspelers als het publiek.

Rajasthan, een keur aan likeur 

Rajasthan is een paradijs voor lekkerbekken. U kunt hier in de plaatselijke keuken van een Rajasthani familie alles leren over Indiase gerechten. Maaltijden worden veelal op smaak gebracht met pepers en biologisch geteeld voedsel van velden in de buurt. Ook wordt u uitgenodigd voor een proeverij van lokale likeurtjes. Kleine gerenommeerde families brouwen hun eigen speciale likeurtjes. Cheers!

Gerelateerde berichten