Scroll Top

Bizar Denpasar

Bali, het beroemde ‘Eiland der Goden’, is gezegend met een interessant landschap van heuvels, bergen, lange zandstranden en een turquoise zee. Tel daar ruige kusten, weelderige rijstterrassen, snelle rivieren, kleurrijke festivals en gastvrije mensen bij op en u komt tot de volgende conclusie: Bali is een paradijs op aarde. Voor elk budget is er een breed scala aan accommodaties. Van strandhuisjes tot hotels, luxe resorts en villa’s. Bali is de thuisbasis van ongeveer vier miljoen mensen. Ongeveer 93% van de bevolking van het eiland verbindt zich aan het hindoeïsme. Dit is in tegenstelling tot de rest van Indonesië, wat overwegend moslim is. De hoofdstad Denpasar is gelegen in Zuid Bali. Het is de zetel van de regering op Bali en de thuisbasis van de provinciale gouverneur en het regentschap van Badung. Denpasar is een bruisende, multi-culturele stad vol met tempels (pura), paleizen en musea. Het hele jaar door is de temperatuur hier aangenaam.

Koninklijk vorkje prikken 

Dompel uzelf onder in deze oude cultuur en onderga de exotische Balinese Koninklijke tradities. Balinese vrouwen gekleed in traditionele klederdracht serveren u in “Rajalaya Style”, wat betekent dat elke gang gelijktijdig wordt geserveerd. Hierna dansen zij met een live gamelan orkest terwijl u geniet van een fantastische Indonesische maaltijd. Selamat Makan!

Bali per Harley 

Heeft u ooit gedroomd van het rijden op een Harley? Dit is uw kans. Ontdek het prachtige eiland achterop een stoere Harley Davidson. Ervaren Engelssprekende chauffeurs nemen u mee achterop en brengen u naar de best bewaarde geheimen van Bali.

Koken op Bali 

Begin uw dag vroeg met een bezoek aan de lokale groente- en vismarkt, waar ingrediënten worden gekocht zoals kruiden, vlees en verse zeevruchten. Wees getuige hoe de lokale gemeenschap ’s ochtends vroeg druk bezig is hun waar te verkopen. Met een korte kookles biedt een chef-kok een fascinerende inleiding in het unieke culinaire erfgoed van Bali.

Wat een avontuur

Met uw haar in de wind cruised u met een stoere VW Cabrio Jeep door de rijstvelden van Bali en de vele stille dorpjes. Onderweg maakt u een stop bij de Saba Bay Stallen voor een rit te paard langs het vulkanische strand van Saba. U luncht op de heuvels van Ubud waar u prachtig uitzicht heeft op Jatiluwih, ’s werelds mooiste rijstvelden die op de UNESCO Wereld Erfgoedlijst staan.

Waterpret 

Op de rivier zult u met een rubberboot nauwkeurig moeten navigeren door de vele bochten en rotsen. U passeert spannende  stroomversnellingen en vaart langs uitgestrekte landschappen en torenhoge bergkloven. Ondertussen moet u obstakels ontwijken, een moeilijk te bereiken bel laten rinkelen, vlaggen verzamelen en andere uitdagingen aangaan om uzelf te testen. Wie durft?

Gerelateerde berichten