Scroll Top

Mysterieus Siem Reap

Siem Reap is de derde stad van Cambodja en dé uitvalsbasis om het indrukwekkende tempelcomplex van Angkor Wat te bezoeken. Ondanks de miljoenen bezoekers die het complex jaarlijks trekt, heerst er een gezellige en gemoedelijke sfeer. In het centrum rondom de Old Market zijn talloze winkeltjes, restaurants en massage salons. Eén van de bekendste straten is Pub Street waar je ’s avonds heerlijk kunt eten en de geweldige nachtmarkt kunt bezoeken. Er heerst in Siem Reap een tropisch savanneklimaat. Dit klimaat heeft overwegend droge periodes, maar als het regent – voornamelijk tussen mei en november – staan de rijstvelden, rivieren en watervallen er betoverend bij.

Een indrukwekkend stukje historie

Angkor Wat is het grootste religieuze bouwwerk ter wereld en het overblijfsel van het eens zo machtige Khmer rijk. Het gehele tempelcomplex beslaat zo’n 100 km2. Angkor Wat is de grootste en beroemdste tempel, maar zeker zo indrukwekkend zijn de Bayon tempel met haar vele gezichten en Ta Prohm, de tempel waar de natuur de vrije loop heeft gekregen. Bezoek het complex per fiets of tuktuk!

Leven op het water 

Kampong Kleang is het grootste drijvende dorp op het Tonlé Sap meer. Dit is het grootste meer in Zuidoost Azië. De huizen staan op 10 meter hoge palen. In het regenseizoen stijgt het water aanzienlijk en kunt u met een boot tussen de huizen doorvaren. Het dagelijkse leven speelt zich af op het water zoals de verkoop van producten, kinderen die naar school gaan en bezoek aan de pagode.

Heilige berg 

Ongeveer 48 kilometer van Siem Reap ligt het Nationaal Park Phnom Koulen. Phnom Koulen wordt in Cambodja als heilige berg beschouwd en is van religieuze betekenis voor Hindoes en Boeddhisten. Een mooie rit met prachtig uitzicht brengt u naar de top van de berg. Hier prijkt de liggende boeddha in al haar schoonheid tussen twee spectaculaire watervallen. Neem een verfrissende duik bij één van de watervallen, geniet van een heerlijke lunch en buik vervolgens uit in een hangmat.

Phare, het Cambodjaanse circus 

Een bezoek aan het circus is een mix van traditioneel en modern theater, acrobatiek, jongleren, muziek en dans. Alles is gebaseerd op het Cambodjaanse leven. Phare is in 1994 opgericht door 8 jonge Cambodjaanse artiesten (ex-vluchtelingen) in de provincie Battambang. Het project geeft kansarme jongeren de mogelijkheid een toekomst op te bouwen als circusartiest en kunstenaar. Het is een bijzondere ervaring om deze jonge mensen in actie te zien.

Op de fiets 

Fietsen is één van de leukste manieren om een plek te verkennen. U bepaalt uw eigen tempo en u maakt makkelijk contact met de lokale bevolking. Onze fiets tour over het platteland van Siem Reap laten u een andere kant van Cambodja zien. De met palmbladen bedekte huisjes, rijstvelden, lokale markten, spannende zandweggetjes en zwaaiende kinderen geven u een indruk van het dagelijkse leven op het platteland.

Gerelateerde berichten