Scroll Top

Sexy Seoul

Seoul is het kloppend hart van Zuid Korea en de woonplaats van twaalf miljoen Koreanen. Hypermoderne appartementen en futuristische, architectonische hoogstandjes schieten als paddenstoelen uit de grond. Daar waar de dynamiek voortraast, zorgen eeuwenoude paleizen en tempels voor een wonderlijk evenwicht tussen modern en oud. De dynamiek van de wijk Gangnam, vereeuwigd in de wereldberoemde hit Gangnam Style, contrasteert prachtig met de binnenstad van Jongno met het eeuwenoude Gyeongbokkung Paleis. De temperaturen variëren het gehele jaar door. 

Gangnam “in helicopter style” 

Geniet van een uniek uitzicht over het indrukwekkende Seoul vanuit een helikopter. Vliegend boven het moderne Gangnam district ziet u het imposante World Trade Center en de prachtige Han Rivier, maar ook het Olympische Park uit 1988 met verschillende Olympische  gebouwen en het goudkleurige 63-Gebouw, één van de hoogste gebouwen van het land.

Visje happen? 

Vis en schelpdieren spelen een vitale rol in het dagelijkse voedingspatroon van de Koreanen. Eén van de beste maaltijden is gestoomde koningskrab met gegrilde vis, garnalen, rijst en groenten. Omdat de Koreanen van vers houden, is er geen betere plek dan de Noryangjin Vismarkt, waar de meeste vis vers en levend wordt verkocht. Gecombineerd met de lokale likeur ‘soju’ geniet u van een onvergetelijke avond in een authentiek buurt restaurant.

Fietsen langs de Han rivier 

De rivier Han verdeelt de stad van Seoul in een zuidelijk en een noordelijk deel. Noordwaarts bevindt zicht het oude centrum van Seoul en zuidelijk het moderne Gangnam district. Sinds de jaren 70 zijn de oevers van de Han Rivier omgetoverd tot een geweldig open lucht recreatiepark met zwembaden, natuurreservaten, parken en sportvelden. U bezoekt per fiets onder meer het 63-Gebouw (het hoogste gebouw van Seoul) en het Olympisch Stadion uit 1988.

Boeddhist voor één dag 

De Jogyesa Tempel is gelegen in het hart van Seoul en onderwijst al meer dan 100 jaar boeddhisme aan buitenlanders. U ervaart het boeddhistische leven en de spirituele cultuur van de monniken van heel dichtbij. De sessie begint met het omkleden in boeddhistische kleding. Hierna krijgt u een introductie van de beleefdheidsregels in de tempel, zoals het 3 keer buigen naar de hoofd monnik. Verschillende zittende en lopende meditatie sessies worden uitgelegd en in de praktijk gebracht. Een unieke ervaring!

Potje Koreaans karaoke 

Koreanen houden van drinken en plezier. De beste plek om uit te gaan in Korea is Hongdae, het gebied rondom de gelijknamige universiteit. Hongdae heeft een Boheemse, warme en vriendelijke sfeer. Een typische avond start met een goede Koreaanse barbecue. Vervolgens wandelt u langs de straatartiesten in het nabijgelegen park. Nadat men verschillende kroegen heeft bezocht mag een bezoek aan de Koreaanse karaoke bar Noraebang niet ontbreken. U sluit de avond dansend af in één van de vele, opwindende nachtclubs van Hongdae.

Gerelateerde berichten