Scroll Top

Karakteristiek Kathmandu

De Nepalese hoofdstad Kathmandu laat zich het best beschrijven als Middeleeuws, betoverend, spiritueel en levendig. De stad ligt op 1350 meter hoogte en telt één miljoen inwoners. Op de uitloper van de Himalaya ligt de Kathmandu Vallei, een verzameling van drie oeroude steden: Basantapur, Patan en Bhaktapur. Moderne technologieën zijn zeker niet aan deze regio voorbij gegaan en de mix met oude tradities levert een verrassende metropool op. De grandeur van het verleden is overal terug te zien op het houtsnijwerk en de bronzen beelden. Het warme klimaat zorgt voor aangename winters en enigszins klamme zomers.

Culturele hoogstandjes 

Voor iedereen die houdt van oude kunst en architectuur, cultuur en erfgoed, is een bezoek aan de zeven UNESCO Werelderfgoederen een must. De Vallei is de thuisbasis van honderden prachtige monumenten, beeldhouwwerken en tempels. Deze kunst is Nepal ’s gouden tijdperk van de architectuur.

Vliegensvlug klimmen 

De ervaring van het beklimmen van de hoogste bergen ter aarde komt wel heel dichtbij als u met een propeller langs de immense bergtoppen raast. In slechts één uur biedt de vlucht fantastische en panoramische uitzichten over de Himalaya.

Ronde van Nepal 

Prachtige natuur en culturele hoogtepunten maken deze fietstocht tot een onvergetelijke ervaring. U kunt ervoor kiezen een eigen route samen te stellen en hierbij gebruik te maken van een kaart of een navigatiesysteem. Onderweg mag u rekenen op een glas Rakshi, aangeboden door de lokale bevolking die de sportievelingen maar al te graag aanmoedigen.

Groen Kathmandu 

Middenin de stedelijke hectiek van Kathmandu, ligt een oase van rust in de vorm van de Kaiser Mahal Garden. Gelegen tegenover het Koninklijk Paleis, was deze tuin decennia lang verwaarloosd. Met steun van Oostenrijkse ontwikkelingshulp en in samenwerking met het nationale Ministerie van Onderwijs, is de nationale schat in volle glorie hersteld. Wat dacht u van een picknick?

Groovy Thamel 

In de jaren 60, toen de hippiebeweging op haar hoogtepunt was, kwamen veel kunstenaars naar Nepal om wekenlang in Thamel te verblijven. De vele smalle straatjes bieden een overvloed aan entertainment. Variërend van fijn dineren in de vele kleine restaurants met gerechten uit alle windstreken, tot eindeloos winkelen op zoek naar ambachtelijke kunst of de juiste bergsport artikelen. Thamel heeft het allemaal!

Gerelateerde berichten