Van de nood een deugd maken. Dat doen ze in het ongerepte Servië, waar een gastronomische historie hoog gehouden wordt. Tijdens Posno, de vastentijd voor Orthodoxen, is het traditie dat er uitsluitend plantaardig wordt gegeten. De Posno start acht weken voor Pasen. Dan worden maaltijden bereid met welluidende namen als ajvar, džuveč, posna sarma, posni burek en posna pogača. Deze roemruchte kooktraditie is een waar vegan feest. Als u het kunt uitspreken, kunt u deze heerlijkheden nu het hele jaar door bestellen.
Gerelateerde berichten
Mama Shelter is een levendige, moderne ontmoetingsplaats in een mooie en energieke setting. Onlangs opende Mama Shelter haar deuren in Belgrado. In 2008 startte het Mama Shelter avontuur in Parijs. Het label is opgericht door Serge Trigano en zijn twee zoons. Het concern bestaat uit 9 hotels en binnenkort worden er nog 3 nieuwe vestigingen geopend. Allen met een uniek design en gelegen in het hart van het centrum. De filosofie is dat er voor gasten wordt gezorgd zoals alleen een moeder dat kan. Met de allerbeste service en een grote tafel waaraan iedereen mag plaatsnemen.

Volgens mythes waren de Ajda uit Slovenië reuzen met een menselijk gezicht. De legende vertelt over de dood van de vader van twee Ajda zusjes. De meisjes huilden bloederige tranen en nog steeds staan ze op de berg Krvavec te wachten op de komst van een beschermheer. Die persoon bent u! Door een grote speeltuin te bouwen van sneeuw samen met lokale kinderen, maakt u een veilige plek vol plezier. Uw inspanningen leveren geld op voor een goed kinderdoel.

We trekken dwarsdoor historisch Amman, de hoofdstad van Jordanië voor een vegan gourmet toer. U wordt exclusief vergezeld door een topchef die u al wandelend de lekkerste dingen laat proeven op de leukste locaties. Met deze enthousiaste lokale kok ontdekt u de geheimen van de gastronomie: van specerijen tot aan het zelf leren maken van prachtige vegan gerechten uit het Midden-Oosten. U komt op culinaire plekken die nauwelijks bekend zijn. Een prachtervaring voor de echt foodies onder ons.

In Portugal bieden wij het Re-Food programma aan. Voedsel wat overblijft in restaurants of na een evenement worden door deze instantie opgehaald. Door een dag onderdeel te zijn van dit vrijwilligersnetwerk, zorgt u er hoogstpersoonlijk voor dat geen voedsel wordt verspild en dat dit terecht komt bij mensen die het juist zo hard nodig hebben. Een impactvolle dagbesteding die u nooit meer vergeet!

De Italiaanse pizza kent haar oorsprong in Napels. De allereerste pizza was de Pizza Marinara, een eenvoudig, maar voedzaam receptuur. Tomatensaus, knoflook, gedroogde oregano en – vooruit, doe eens gek – een paar blaadjes basilicum. De bodem bestaat uit meel, water, zout en gist. Niemand kijkt ervan op als u een pizza ’senza formaggio’ bestelt. Het is juist traditie. Een beetje zichzelf respecterende pizzeria is aangesloten bij L’Associazione Verace Pizza Napoletana en serveert dus de vegan oerversie. Maak er zelf eentje en ervaar het verbluffende resultaat.

Door de eeuwen heen ontmoetten hier grote beschavingen elkaar doordat in Belgrado de rivieren Sava en de Donau samenvloeien.

Slovenië is een perfecte bestemming voor families met kinderen. Er zijn meer dan 400 boerderijen (veelal biologisch) waar u kunt relaxen en de kinderen kunnen spelen met de dieren in de ongerepte natuur. Voor de ouders is het dan mogelijk fantastisch te wandelen, of ook avontuurlijk te kanoën, raften en abseilen. De hele familie speelt buiten.

Slovenië is het groene juweel van Europa en het eerste gecertificeerde groene land ter wereld. Het Terme Olimia ligt in het stadje Podčetrtek en wordt omringd door weelderig groen. Het bijbehorende hotel is via een ondergrondse gang verbonden met de wellness centra Termalija en Orhidelia. Het wellness centrum Termalija is het grootste saunacomplex van het land. Uw evenement balanceert tussen formeel en comfort en tussen geest en lichaam. De bijzondere sfeer in het glamping dorp creëert een charmante ambiance met houten paden. In het hart van het complex is een pittoreske open haard, waar u liggend kunt genieten van een prachtig uitzicht op de sterrenhemel. Een sublieme ervaring.

Jaarlijks wordt Vegfest georganiseerd in Vilnius. Elk jaar groeit het aanbod weer explosief; meer dan 100 Vegan ondernemers komen samen in deze kleine creatieve omgeving om een breed aanbod van producten te tonen. Van cosmetica tot keuken apparatuur. U kunt deelnemen aan een tal van workshops voor een maximale beleving.

Zuid Afrikaanse wijnen worden alom geroemd. Maak uw eigen vegan wijn door een bouquet aan geuren en smaken samen te stellen met een lokale sommelier. U vergaart meer kennis over welke druivensoorten wel en niet bij elkaar passen. Uw creatie wordt netjes gebotteld en is klaar om mee naar huis te nemen. Ter soepele afdronk van deze heugelijke gebeurtenis proeft u lokale wijnen gecombineerd met bijpassende vegan gerechten.

De Sloveense zoutpannen worden beschouwd als een belangrijk natuurlijk erfgoed. De beëindiging van de zoutproductie heeft een ecologisch natuurlijke omgeving opgeleverd waar het verleden en heden hand in hand gaan. Er heerst een positieve energie. Behoudens een adembenemend spa complex is hier geen bebouwing. Ervaar de traditionele thalasso therapie waarbij uitsluitend gebruik wordt gemaakt van natuurlijke producten. Laat alle stress van de bewoonde wereld achter u en gun uw creatieve gedachten de vrijheid.

Ervaar het bruisende Belgrado uit vervlogen tijden met de YUGO toer in een oude Joegoslavische Zastava 101🚗 langs indrukwekkende gebouwen zoals het Tito mausoleum. U krijgt een overzicht wat er allemaal is gebeurd in deze stad en u rijdt door een gedeelte dat nu lijkt op een openluchtmuseum van socialistische architectuur. U leert feiten bij lokale bewoners over de levenswijze in het toenmalige Joegoslavië en tevens proeft u van een aantal typische producten uit die tijd zoals Joegoslavische Coca Cola.

Beleidsbepalers van de Fortune 500 bedrijven in de Verenigde Staten organiseren zich op het platform Vegan Leaders in Corporate Management (VLCM). De doelstelling is vanuit individuele ambities een milieu gerichte ontwikkeling tot stand te brengen bij grote organisaties. Inmiddels hebben 3.200 professionals zich aangemeld. Willen u of uw klanten betrokken zijn bij duurzame initiatieven en wilt u kennis delen omtrent dit onderwerp? Wij kunnen u in contact brengen met Amerikaanse bedrijven die hard aan de weg timmeren.

Creatief zijn ze, de designers in Tallinn. U kunt ze zelf ontmoeten. Zij vertellen hoe zij gebruikte materialen nieuw leven inblazen. Zoals het maken unieke kledingstukken van onder andere 40 jaar oude militaire tenten; moderne mode van materialen die anders weggegooid zouden worden. De ontwerpers staan u graag te woord en vertellen over hun motivaties en ideeën. Wellicht zit er iets voor u bij?

Wat een onverwachts genoegen! Een culinaire ervaring op grote hoogte in het hart van de Sloveense Alpen. Gedurende de avond zullen de cabines van de kabelbaan omgetoverd worden tot kleine restaurantjes. U kunt genieten van het geweldige uitzicht over de pittoreske, besneeuwde valleien terwijl een bekende lokale chef u culinair verwend met creaties van de moderne Sloveense keuken met louter biologische ingrediënten. Er kunnen 4 gasten per cabine genieten van een overheerlijk 3 gangen menu. Eet smakelijk!