Van de nood een deugd maken. Dat doen ze in het ongerepte Servië, waar een gastronomische historie hoog gehouden wordt. Tijdens Posno, de vastentijd voor Orthodoxen, is het traditie dat er uitsluitend plantaardig wordt gegeten. De Posno start acht weken voor Pasen. Dan worden maaltijden bereid met welluidende namen als ajvar, džuveč, posna sarma, posni burek en posna pogača. Deze roemruchte kooktraditie is een waar vegan feest. Als u het kunt uitspreken, kunt u deze heerlijkheden nu het hele jaar door bestellen.
Gerelateerde berichten
De Italiaanse pizza kent haar oorsprong in Napels. De allereerste pizza was de Pizza Marinara, een eenvoudig, maar voedzaam receptuur. Tomatensaus, knoflook, gedroogde oregano en – vooruit, doe eens gek – een paar blaadjes basilicum. De bodem bestaat uit meel, water, zout en gist. Niemand kijkt ervan op als u een pizza ’senza formaggio’ bestelt. Het is juist traditie. Een beetje zichzelf respecterende pizzeria is aangesloten bij L’Associazione Verace Pizza Napoletana en serveert dus de vegan oerversie. Maak er zelf eentje en ervaar het verbluffende resultaat.

Het sap van de berkenboom dient als basis voor vele gerechten. Het tappen van het sap is een bijzonderheid. Bezoek één van de gepassioneerde producenten in Riga. Ze maken diverse biologische sapjes die allemaal geproefd kunnen worden. Als het seizoen het toelaat, kunt u zelf aan de boom uw ‘saptas’ vullen. Puurder kunnen we het niet maken.

Op heel veel plaatsen in Engeland kunt u een groen project naar keuze omarmen. Als groep gaat u een duurzame verbetering realiseren voor de lokale gemeenschap. Dat kan zijn, het planten of renoveren van een tuin bij een school of zelfs op de begraafplaats. Het project wordt in overleg nauwkeurig geselecteerd met de gemeente en u gaat onder begeleiding van specialisten het verschil maken. Velen zijn u al voorgegaan en de voldoening is enorm. Voor iedereen.

Volgens mythes waren de Ajda uit Slovenië reuzen met een menselijk gezicht. De legende vertelt over de dood van de vader van twee Ajda zusjes. De meisjes huilden bloederige tranen en nog steeds staan ze op de berg Krvavec te wachten op de komst van een beschermheer. Die persoon bent u! Door een grote speeltuin te bouwen van sneeuw samen met lokale kinderen, maakt u een veilige plek vol plezier. Uw inspanningen leveren geld op voor een goed kinderdoel.

Beleidsbepalers van de Fortune 500 bedrijven in de Verenigde Staten organiseren zich op het platform Vegan Leaders in Corporate Management (VLCM). De doelstelling is vanuit individuele ambities een milieu gerichte ontwikkeling tot stand te brengen bij grote organisaties. Inmiddels hebben 3.200 professionals zich aangemeld. Willen u of uw klanten betrokken zijn bij duurzame initiatieven en wilt u kennis delen omtrent dit onderwerp? Wij kunnen u in contact brengen met Amerikaanse bedrijven die hard aan de weg timmeren.

Ervaar het bruisende Belgrado uit vervlogen tijden met de YUGO toer in een oude Joegoslavische Zastava 101🚗 langs indrukwekkende gebouwen zoals het Tito mausoleum. U krijgt een overzicht wat er allemaal is gebeurd in deze stad en u rijdt door een gedeelte dat nu lijkt op een openluchtmuseum van socialistische architectuur. U leert feiten bij lokale bewoners over de levenswijze in het toenmalige Joegoslavië en tevens proeft u van een aantal typische producten uit die tijd zoals Joegoslavische Coca Cola.

Slovenië is het groene juweel van Europa en het eerste gecertificeerde groene land ter wereld. Het Terme Olimia ligt in het stadje Podčetrtek en wordt omringd door weelderig groen. Het bijbehorende hotel is via een ondergrondse gang verbonden met de wellness centra Termalija en Orhidelia. Het wellness centrum Termalija is het grootste saunacomplex van het land. Uw evenement balanceert tussen formeel en comfort en tussen geest en lichaam. De bijzondere sfeer in het glamping dorp creëert een charmante ambiance met houten paden. In het hart van het complex is een pittoreske open haard, waar u liggend kunt genieten van een prachtig uitzicht op de sterrenhemel. Een sublieme ervaring.

Een geweldige Ierse traditie is een high-tea. In Dublin zijn er vele opties, maar onze favoriet is de ‘vegan afternoon tea’ in het Morrison Hotel. Met fantastisch uitzicht over de rivier Liffey, vlakbij de beroemde Ha’penny brug en de Temple Bar, geniet u van gezonde lokale producten die bij iedereen in de smaak vallen. Lekkere klassieke vegan scones, verse aardbeien, kokoslimoen cake, verrukkelijke vegan wraps en boterhammetjes. Geserveerd met onbeperkte koffie en thee (met soja of amandel melk).

Struin rond door de Schotse Hooglanden en zoek heerlijke ingrediënten zoals bramen, netels en wilde knoflook. Samen met andere ‘foodies’ voelt u zich een echte Highlander. Onder begeleiding van een gerenommeerde chef-kok gaat u kokkerellen en bereidt u een overheerlijke lokale maaltijd. Een vegan haggis wordt volgens vaste Schotse rituelen geserveerd en daar hoort een traditionele “wee dram of whisky” bij.

Slovenië is een perfecte bestemming voor families met kinderen. Er zijn meer dan 400 boerderijen (veelal biologisch) waar u kunt relaxen en de kinderen kunnen spelen met de dieren in de ongerepte natuur. Voor de ouders is het dan mogelijk fantastisch te wandelen, of ook avontuurlijk te kanoën, raften en abseilen. De hele familie speelt buiten.

Zuid Afrikaanse wijnen worden alom geroemd. Maak uw eigen vegan wijn door een bouquet aan geuren en smaken samen te stellen met een lokale sommelier. U vergaart meer kennis over welke druivensoorten wel en niet bij elkaar passen. Uw creatie wordt netjes gebotteld en is klaar om mee naar huis te nemen. Ter soepele afdronk van deze heugelijke gebeurtenis proeft u lokale wijnen gecombineerd met bijpassende vegan gerechten.

Geweldig eten in een dito omgeving. Topchef Uros staat voor lokale authenticiteit. Dat is in Slovenië in overvloed voorradig en leidt tot een culinair feestje.

Mama Shelter is een levendige, moderne ontmoetingsplaats in een mooie en energieke setting. Onlangs opende Mama Shelter haar deuren in Belgrado. In 2008 startte het Mama Shelter avontuur in Parijs. Het label is opgericht door Serge Trigano en zijn twee zoons. Het concern bestaat uit 9 hotels en binnenkort worden er nog 3 nieuwe vestigingen geopend. Allen met een uniek design en gelegen in het hart van het centrum. De filosofie is dat er voor gasten wordt gezorgd zoals alleen een moeder dat kan. Met de allerbeste service en een grote tafel waaraan iedereen mag plaatsnemen.

Wat een onverwachts genoegen! Een culinaire ervaring op grote hoogte in het hart van de Sloveense Alpen. Gedurende de avond zullen de cabines van de kabelbaan omgetoverd worden tot kleine restaurantjes. U kunt genieten van het geweldige uitzicht over de pittoreske, besneeuwde valleien terwijl een bekende lokale chef u culinair verwend met creaties van de moderne Sloveense keuken met louter biologische ingrediënten. Er kunnen 4 gasten per cabine genieten van een overheerlijk 3 gangen menu. Eet smakelijk!

In Portugal bieden wij het Re-Food programma aan. Voedsel wat overblijft in restaurants of na een evenement worden door deze instantie opgehaald. Door een dag onderdeel te zijn van dit vrijwilligersnetwerk, zorgt u er hoogstpersoonlijk voor dat geen voedsel wordt verspild en dat dit terecht komt bij mensen die het juist zo hard nodig hebben. Een impactvolle dagbesteding die u nooit meer vergeet!