Van de nood een deugd maken. Dat doen ze in het ongerepte Servië, waar een gastronomische historie hoog gehouden wordt. Tijdens Posno, de vastentijd voor Orthodoxen, is het traditie dat er uitsluitend plantaardig wordt gegeten. De Posno start acht weken voor Pasen. Dan worden maaltijden bereid met welluidende namen als ajvar, džuveč, posna sarma, posni burek en posna pogača. Deze roemruchte kooktraditie is een waar vegan feest. Als u het kunt uitspreken, kunt u deze heerlijkheden nu het hele jaar door bestellen.
Related Posts
Wat een onverwachts genoegen! Een culinaire ervaring op grote hoogte in het hart van de Sloveense Alpen. Gedurende de avond zullen de cabines van de kabelbaan omgetoverd worden tot kleine restaurantjes. U kunt genieten van het geweldige uitzicht over de pittoreske, besneeuwde valleien terwijl een bekende lokale chef u culinair verwend met creaties van de moderne Sloveense keuken met louter biologische ingrediënten. Er kunnen 4 gasten per cabine genieten van een overheerlijk 3 gangen menu. Eet smakelijk!
De Italiaanse pizza kent haar oorsprong in Napels. De allereerste pizza was de Pizza Marinara, een eenvoudig, maar voedzaam receptuur. Tomatensaus, knoflook, gedroogde oregano en – vooruit, doe eens gek – een paar blaadjes basilicum. De bodem bestaat uit meel, water, zout en gist. Niemand kijkt ervan op als u een pizza ’senza formaggio’ bestelt. Het is juist traditie. Een beetje zichzelf respecterende pizzeria is aangesloten bij L’Associazione Verace Pizza Napoletana en serveert dus de vegan oerversie. Maak er zelf eentje en ervaar het verbluffende resultaat.
Het grondgebied van de Republiek Servië stond meer dan 600 jaar geleden onder Romeins (en later Byzantijns) bewind. Viminacium was een belangrijke provincie hoofdstad en militair kamp van de Romeinse provincie Moesia (het huidige Servië). Deze plaats is gelegen op ongeveer 12 kilometer van de moderne stad Kostolac in Oost-Servië. De archeologische site beslaat in totaal 450 hectare en bevat overblijfselen van tempels, straten, pleinen, amfitheaters, paleizen, hippodromen en Romeinse baden. Hier organiseert u uw eigen Romeinse Spelen in een unieke omgeving!
Struin rond door de Schotse Hooglanden en zoek heerlijke ingrediënten zoals bramen, netels en wilde knoflook. Samen met andere ‘foodies’ voelt u zich een echte Highlander. Onder begeleiding van een gerenommeerde chef-kok gaat u kokkerellen en bereidt u een overheerlijke lokale maaltijd. Een vegan haggis wordt volgens vaste Schotse rituelen geserveerd en daar hoort een traditionele “wee dram of whisky” bij.
Creatief zijn ze, de designers in Tallinn. U kunt ze zelf ontmoeten. Zij vertellen hoe zij gebruikte materialen nieuw leven inblazen. Zoals het maken unieke kledingstukken van onder andere 40 jaar oude militaire tenten; moderne mode van materialen die anders weggegooid zouden worden. De ontwerpers staan u graag te woord en vertellen over hun motivaties en ideeën. Wellicht zit er iets voor u bij?
De inwoners van Tel Aviv hebben hun stad met trots omgedoopt tot ‘vegan hoofdstad van de wereld’. De stad telt meer dan 400 veganistische horeca gelegenheden en is met haar traditionele Israëlische keuken van vers lokaal fruit en eigen geteelde groenten de gastronomische hemel voor veganisten. Wij introduceren een 3 uur durende vegan toer door Tel Aviv welke waarbij u verrukkelijk eten mag proeven. De unieke rondleiding start bij een eco-boutique vegan restaurant. Hierna ontdekt u te voet de hipste buurten en bezoekt u een vegan bakkerij en ijswinkel onder begeleiding van een gepassioneerde gids.
We trekken dwarsdoor historisch Amman, de hoofdstad van Jordanië voor een vegan gourmet toer. U wordt exclusief vergezeld door een topchef die u al wandelend de lekkerste dingen laat proeven op de leukste locaties. Met deze enthousiaste lokale kok ontdekt u de geheimen van de gastronomie: van specerijen tot aan het zelf leren maken van prachtige vegan gerechten uit het Midden-Oosten. U komt op culinaire plekken die nauwelijks bekend zijn. Een prachtervaring voor de echt foodies onder ons.
Ervaar het bruisende Belgrado uit vervlogen tijden met de YUGO toer in een oude Joegoslavische Zastava 101🚗 langs indrukwekkende gebouwen zoals het Tito mausoleum. U krijgt een overzicht wat er allemaal is gebeurd in deze stad en u rijdt door een gedeelte dat nu lijkt op een openluchtmuseum van socialistische architectuur. U leert feiten bij lokale bewoners over de levenswijze in het toenmalige Joegoslavië en tevens proeft u van een aantal typische producten uit die tijd zoals Joegoslavische Coca Cola.
Servië, Slovenië, Montenegro & Bosnië en Herzegovina met als top bestemmingen: Belgrado, Ljubljana, Budva & Sarajevo
De Griekse filosofie is nog springlevend en kent wereldwijd navolging. Niet vreemd dus dat de bewustwording over milieu en leefomgeving in Athene al sinds enkele decennia heel gewoon is. De noodzaak tot recycling, veganisme and “zero waste” is onderdeel van het dagelijks leven. The Bos Athens geeft workshops over urban farming. Balkons en daken worden aangepakt en omgetoverd tot compacte tuinen met bloemen en fruitboompjes. Doe met ons mee en steek de handen uit de mouwen!
Jaarlijks wordt Vegfest georganiseerd in Vilnius. Elk jaar groeit het aanbod weer explosief; meer dan 100 Vegan ondernemers komen samen in deze kleine creatieve omgeving om een breed aanbod van producten te tonen. Van cosmetica tot keuken apparatuur. U kunt deelnemen aan een tal van workshops voor een maximale beleving.
De Sloveense zoutpannen worden beschouwd als een belangrijk natuurlijk erfgoed. De beëindiging van de zoutproductie heeft een ecologisch natuurlijke omgeving opgeleverd waar het verleden en heden hand in hand gaan. Er heerst een positieve energie. Behoudens een adembenemend spa complex is hier geen bebouwing. Ervaar de traditionele thalasso therapie waarbij uitsluitend gebruik wordt gemaakt van natuurlijke producten. Laat alle stress van de bewoonde wereld achter u en gun uw creatieve gedachten de vrijheid.
Beleidsbepalers van de Fortune 500 bedrijven in de Verenigde Staten organiseren zich op het platform Vegan Leaders in Corporate Management (VLCM). De doelstelling is vanuit individuele ambities een milieu gerichte ontwikkeling tot stand te brengen bij grote organisaties. Inmiddels hebben 3.200 professionals zich aangemeld. Willen u of uw klanten betrokken zijn bij duurzame initiatieven en wilt u kennis delen omtrent dit onderwerp? Wij kunnen u in contact brengen met Amerikaanse bedrijven die hard aan de weg timmeren.
Een geweldige Ierse traditie is een high-tea. In Dublin zijn er vele opties, maar onze favoriet is de ‘vegan afternoon tea’ in het Morrison Hotel. Met fantastisch uitzicht over de rivier Liffey, vlakbij de beroemde Ha’penny brug en de Temple Bar, geniet u van gezonde lokale producten die bij iedereen in de smaak vallen. Lekkere klassieke vegan scones, verse aardbeien, kokoslimoen cake, verrukkelijke vegan wraps en boterhammetjes. Geserveerd met onbeperkte koffie en thee (met soja of amandel melk).
In Portugal bieden wij het Re-Food programma aan. Voedsel wat overblijft in restaurants of na een evenement worden door deze instantie opgehaald. Door een dag onderdeel te zijn van dit vrijwilligersnetwerk, zorgt u er hoogstpersoonlijk voor dat geen voedsel wordt verspild en dat dit terecht komt bij mensen die het juist zo hard nodig hebben. Een impactvolle dagbesteding die u nooit meer vergeet!