Jaarlijks wordt Vegfest georganiseerd in Vilnius. Elk jaar groeit het aanbod weer explosief; meer dan 100 Vegan ondernemers komen samen in deze kleine creatieve omgeving om een breed aanbod van producten te tonen. Van cosmetica tot keuken apparatuur. U kunt deelnemen aan een tal van workshops voor een maximale beleving.
Gerelateerde berichten
Beleidsbepalers van de Fortune 500 bedrijven in de Verenigde Staten organiseren zich op het platform Vegan Leaders in Corporate Management (VLCM). De doelstelling is vanuit individuele ambities een milieu gerichte ontwikkeling tot stand te brengen bij grote organisaties. Inmiddels hebben 3.200 professionals zich aangemeld. Willen u of uw klanten betrokken zijn bij duurzame initiatieven en wilt u kennis delen omtrent dit onderwerp? Wij kunnen u in contact brengen met Amerikaanse bedrijven die hard aan de weg timmeren.

Vilnius staat bekend om haar meer dan 1200 middeleeuwse gebouwen, 48 kerken en is bovendien een toonaangevende groene stad in de regio.

Van de nood een deugd maken. Dat doen ze in het ongerepte Servië, waar een gastronomische historie hoog gehouden wordt. Tijdens Posno, de vastentijd voor Orthodoxen, is het traditie dat er uitsluitend plantaardig wordt gegeten. De Posno start acht weken voor Pasen. Dan worden maaltijden bereid met welluidende namen als ajvar, džuveč, posna sarma, posni burek en posna pogača. Deze roemruchte kooktraditie is een waar vegan feest. Als u het kunt uitspreken, kunt u deze heerlijkheden nu het hele jaar door bestellen.

De Italiaanse pizza kent haar oorsprong in Napels. De allereerste pizza was de Pizza Marinara, een eenvoudig, maar voedzaam receptuur. Tomatensaus, knoflook, gedroogde oregano en – vooruit, doe eens gek – een paar blaadjes basilicum. De bodem bestaat uit meel, water, zout en gist. Niemand kijkt ervan op als u een pizza ’senza formaggio’ bestelt. Het is juist traditie. Een beetje zichzelf respecterende pizzeria is aangesloten bij L’Associazione Verace Pizza Napoletana en serveert dus de vegan oerversie. Maak er zelf eentje en ervaar het verbluffende resultaat.

Een geweldige Ierse traditie is een high-tea. In Dublin zijn er vele opties, maar onze favoriet is de ‘vegan afternoon tea’ in het Morrison Hotel. Met fantastisch uitzicht over de rivier Liffey, vlakbij de beroemde Ha’penny brug en de Temple Bar, geniet u van gezonde lokale producten die bij iedereen in de smaak vallen. Lekkere klassieke vegan scones, verse aardbeien, kokoslimoen cake, verrukkelijke vegan wraps en boterhammetjes. Geserveerd met onbeperkte koffie en thee (met soja of amandel melk).

We trekken dwarsdoor historisch Amman, de hoofdstad van Jordanië voor een vegan gourmet toer. U wordt exclusief vergezeld door een topchef die u al wandelend de lekkerste dingen laat proeven op de leukste locaties. Met deze enthousiaste lokale kok ontdekt u de geheimen van de gastronomie: van specerijen tot aan het zelf leren maken van prachtige vegan gerechten uit het Midden-Oosten. U komt op culinaire plekken die nauwelijks bekend zijn. Een prachtervaring voor de echt foodies onder ons.

Het Engelse woord mooring betekent letterlijk vertaald een plek om een boot aan te meren. Maar deze activiteit in Letland is toch wel wat anders. Het is een bijzondere ervaring om door wetlands te lopen op sneeuwschoenen met boards. Het is een vriendelijke manier om van de natuur te genieten en de natuur ook volledig met rust te laten. Tijdens deze fantastische wandeling worden u dingen uitgelegd over dit bijzondere natuurlandschap. En dat alles op slechts een halfuurtje afstand van Riga.

Op heel veel plaatsen in Engeland kunt u een groen project naar keuze omarmen. Als groep gaat u een duurzame verbetering realiseren voor de lokale gemeenschap. Dat kan zijn, het planten of renoveren van een tuin bij een school of zelfs op de begraafplaats. Het project wordt in overleg nauwkeurig geselecteerd met de gemeente en u gaat onder begeleiding van specialisten het verschil maken. Velen zijn u al voorgegaan en de voldoening is enorm. Voor iedereen.

Bijzonder geserveerd en van geweldige kwaliteit. Neem deel aan de ‘Future Food Laboratory’ en maak wat lekkers met scheikundige ingrediënten. Een goede plek dus om samen iets unieks op tafel te zetten wat u nog nooit heeft gemaakt.

Struin rond door de Schotse Hooglanden en zoek heerlijke ingrediënten zoals bramen, netels en wilde knoflook. Samen met andere ‘foodies’ voelt u zich een echte Highlander. Onder begeleiding van een gerenommeerde chef-kok gaat u kokkerellen en bereidt u een overheerlijke lokale maaltijd. Een vegan haggis wordt volgens vaste Schotse rituelen geserveerd en daar hoort een traditionele “wee dram of whisky” bij.

U krijgt kans zelf de slee te berijden en u leert hoe u het best honden kunt aansporen op het prachtige Letse platteland. Sledehonden worden al meer dan honderd jaar gebruikt voor het vervoer van mensen, maar worden ook ingezet tijdens reddingsacties en lokale postbezorging. De honden vinden het geweldig deze functie uit te oefenen en zijn daardoor zeer gehoorzaam.

Baltische Staten en Polen met als topbestemmingen: Tallinn, Riga, Vilnius, Warschau en Krakau

Zuid Afrikaanse wijnen worden alom geroemd. Maak uw eigen vegan wijn door een bouquet aan geuren en smaken samen te stellen met een lokale sommelier. U vergaart meer kennis over welke druivensoorten wel en niet bij elkaar passen. Uw creatie wordt netjes gebotteld en is klaar om mee naar huis te nemen. Ter soepele afdronk van deze heugelijke gebeurtenis proeft u lokale wijnen gecombineerd met bijpassende vegan gerechten.

Lekker scheuren zonder flitspalen. Dat kan op de bobsleebaan van Siguida nabij Riga. Snelheden van 110 km per uur worden gemakkelijk door u gehaald onder begeleiding van een pro. Een baan met 16 bochten levert G-krachten op die een kick geven. Overigens is dit een baan met een interessant verleden. Al in de laat 19e eeuw bouwde prins Kropotkin (wie kent ’m niet) op zijn landgoed een 900 meter lange baan. Heden ten dage is Siguida de trainingslocatie voor het Letse Olympische team. De baan is gastheer voor vele (inter)nationale wedstrijden elk seizoen. Als u de baan heel houdt tenminste.

Het blijft heerlijk, koken in de buitenlucht. Zo ook in het Lahemaa National Park nabij Tallinn. Verse vis met kruiden, een kampvuur en een overvloed aan lokale producten. Helpt u een handje mee?