In Portugal bieden wij het Re-Food programma aan. Voedsel wat overblijft in restaurants of na een evenement worden door deze instantie opgehaald. Door een dag onderdeel te zijn van dit vrijwilligersnetwerk, zorgt u er hoogstpersoonlijk voor dat geen voedsel wordt verspild en dat dit terecht komt bij mensen die het juist zo hard nodig hebben. Een impactvolle dagbesteding die u nooit meer vergeet!
Gerelateerde berichten
Van de nood een deugd maken. Dat doen ze in het ongerepte Servië, waar een gastronomische historie hoog gehouden wordt. Tijdens Posno, de vastentijd voor Orthodoxen, is het traditie dat er uitsluitend plantaardig wordt gegeten. De Posno start acht weken voor Pasen. Dan worden maaltijden bereid met welluidende namen als ajvar, džuveč, posna sarma, posni burek en posna pogača. Deze roemruchte kooktraditie is een waar vegan feest. Als u het kunt uitspreken, kunt u deze heerlijkheden nu het hele jaar door bestellen.
Verken het prachtige Cidade Invicta met een tuktuk-rit! In dit grappige voertuig kunt u Porto op een comfortabele en leuke manier verkennen. Ontdek het prachtige historische centrum, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat en laat u verrassen door de vele duizelingwekkende verborgen plekjes en straatjes van deze stad. Af en toe stopt u bij het lokale café voor een lekker glaasje port en proeft u een overheerlijk kaasje van zijn buurman, de kaasboer.
De Zmar Eco Experience bestaat uit solair aangedreven houten chalets midden in de natuur. Deze duurzame accommodatie ligt op 2 uur rijafstand van Lissabon. Perfect geschikt voor een bedrijfsretraite inclusief brainstormsessie! Het beschikt over een binnen en buiten zwembad, een spa, tennisvelden en een voetbalveld. De chalets zijn gebouwd van gerecyclede materialen. In de nabije bergen kunt u tussen de meetings door met jeeps, buggy’s of quads de omgeving verkennen. De tracks zijn uitdagend en de uitzichten adembenemend. U kunt ook mountainbiken en wandelen. Uiteraard buiten de gebaande paden!
Het spirituele toevluchtsoord 4Ventos (vertaling: 4 winden) ligt in een natuurgebied 40 kilometer ten noorden van Lissabon, vlakbij het eeuwenoude stadje Mafra. Het verhaal wil dat deze stad in energetische balans is gebracht door het begraven van kristallen in en rondom het centrum. 4Ventos bestaat uit drie oude huizen in volledige harmonie met de omgeving en met respect voor de traditionele architectuur. Door in groepsverband activiteiten uit te voeren, verbindt u zich met anderen. U eet vegetarische gerechten die zijn bereid met liefde en van ongekende kwaliteit. Terug naar de basis.
In Lissabon delen we met plezier de lokale kennis van onbekende restaurants, wijnbars en winkeltjes. Ver weg van de gebaande paden, proeft u de echte smaak van Portugal: een simpel broodje met geroosterd varkensvlees of een overheerlijk bereid sardientje. Als u een wijnliefhebber bent, nemen wij u met plezier mee naar het het dorpje Azeitão om de imposante wijnvelden te bezoeken. Ontdek de beroemde dessert wijn Moscatel de Setúbal, die in deze regio wordt geproduceerd. Tevens proeft u hier de goddelijke schapenkaas van Azeitão. Een waar feest voor uw smaakpapillen.
De Italiaanse pizza kent haar oorsprong in Napels. De allereerste pizza was de Pizza Marinara, een eenvoudig, maar voedzaam receptuur. Tomatensaus, knoflook, gedroogde oregano en – vooruit, doe eens gek – een paar blaadjes basilicum. De bodem bestaat uit meel, water, zout en gist. Niemand kijkt ervan op als u een pizza ’senza formaggio’ bestelt. Het is juist traditie. Een beetje zichzelf respecterende pizzeria is aangesloten bij L’Associazione Verace Pizza Napoletana en serveert dus de vegan oerversie. Maak er zelf eentje en ervaar het verbluffende resultaat.
Kunt u zich voorstellen wakker te worden in een heus wijnvat, temidden in een wijngaard in een van de beroemdste wijnregio’s ter wereld? Quinta de Pacheca, gelegen in het hart van de Douro in Portugal, heeft ruwe wijnvaten in architectonische suites getransformeerd in een romantische, originele en idyllische setting. In het eigen restaurant met panoramisch uitzicht over het wijngebied, kunt u genieten van gastronomische gerechten, bereid met lokale producten. Wij regelen interessante rondleidingen, picknicks en fijne kooklessen. Uiteraard is het mogelijk om de geproduceerde wijn van Quinta da Pacheca te proeven en te kopen.
Zuid Afrikaanse wijnen worden alom geroemd. Maak uw eigen vegan wijn door een bouquet aan geuren en smaken samen te stellen met een lokale sommelier. U vergaart meer kennis over welke druivensoorten wel en niet bij elkaar passen. Uw creatie wordt netjes gebotteld en is klaar om mee naar huis te nemen. Ter soepele afdronk van deze heugelijke gebeurtenis proeft u lokale wijnen gecombineerd met bijpassende vegan gerechten.
De Griekse filosofie is nog springlevend en kent wereldwijd navolging. Niet vreemd dus dat de bewustwording over milieu en leefomgeving in Athene al sinds enkele decennia heel gewoon is. De noodzaak tot recycling, veganisme and “zero waste” is onderdeel van het dagelijks leven. The Bos Athens geeft workshops over urban farming. Balkons en daken worden aangepakt en omgetoverd tot compacte tuinen met bloemen en fruitboompjes. Doe met ons mee en steek de handen uit de mouwen!
The Presidential Train is een tijdcapsule, rijkelijk gedecoreerd en van de hoogste kwaliteit. Dat mag ook gezegd worden van de gastronomie aan boord: een onvergetelijke culinaire ervaring die verder reikt dan de smaakpapillen alleen. Wat een heerlijke manier om het beste van Portugal te zien en te proeven.
Naast onze Rosario van VEGA DMC (Portugal) staat Garret McNamara, bekend van zijn gevechten met de hoogste golven ter wereld en is achtvoudig wereldrecordhouder. McNamara trainde hard, leerde ademtechnieken en beoefende yoga en meditatie waardoor zijn voorspellingscapaciteiten van de grillige golven werden verbeterd. Rosario zet McNamara veelal in voor motiverende speeches over zijn leven, zijn overwinningen en prestaties. Altijd een groot succes!
De stad Porto is gelegen aan de rivier de Douro, gebouwd tegen zeven heuvels en wordt ook wel stad van de bruggen genoemd…
Het sap van de berkenboom dient als basis voor vele gerechten. Het tappen van het sap is een bijzonderheid. Bezoek één van de gepassioneerde producenten in Riga. Ze maken diverse biologische sapjes die allemaal geproefd kunnen worden. Als het seizoen het toelaat, kunt u zelf aan de boom uw ‘saptas’ vullen. Puurder kunnen we het niet maken.
Beleidsbepalers van de Fortune 500 bedrijven in de Verenigde Staten organiseren zich op het platform Vegan Leaders in Corporate Management (VLCM). De doelstelling is vanuit individuele ambities een milieu gerichte ontwikkeling tot stand te brengen bij grote organisaties. Inmiddels hebben 3.200 professionals zich aangemeld. Willen u of uw klanten betrokken zijn bij duurzame initiatieven en wilt u kennis delen omtrent dit onderwerp? Wij kunnen u in contact brengen met Amerikaanse bedrijven die hard aan de weg timmeren.
De laatste afbouwfase van Eco City Hamburg staat voor volgend jaar op de planning. Hier zullen kantoorgebouwen, hotels, windmolens en voetgangerspaden gebouwd worden. De hoge windmolens zullen naar schatting 10 procent van Hamburg in energie voorzien. Bouwbedrijven gebruiken solar water verwarmingssystemen en gerecycled materiaal. De nieuwste technieken worden gebruikt om het energieverbruik met 30 procent terug te dringen. In het oude ‘’Kesselhaus’’ aan de rand van Hafencity kunt u de complete maquette van Eco City Hamburg bekijken en met een architect de bouwplaatsen bezoeken.