Scroll Top

Adembenemend Azoren

De Azoren zijn onderdeel van Portugal en de archipel bestaat uit negen eilanden op 1.300 kilometer ten westen van het vaste land. Voor natuurliefhebbers zijn de Azoren de hemel op aarde. Het pure landschap bestaat uit diepe kraters en eeuwenoude vulkanen. Het harmonische platteland en de serene stilte kenmerken deze bijzondere bestemming. De groene deken van het eiland voelt als een verloren paradijs. De Azoren staan garant voor een onvergetelijke belevenis voor natuurliefhebbers. Het gebied kent een mild en stabiel klimaat. 

Lekker badderen

Bezoek de botanische tuinen van Terra Nostra en zwem in de natuurlijke warmwaterbronnen. Het gebied beslaat een oppervlakte van 13 hectare met meer dan 2.000 bomen. Palmbomen, vergezichten, kronkelige grachten, waterlelies, mossige paden, camelia’s en tropische rododendrons creëren een zeer speciale sfeer.

Waanzinnig wandelen

In het natuurreservaat Lagao de Fogo kunt u naar hartenlust de hele dag wandelen. Geniet van het natuurschoon en de dierengeluiden die boven het groene landschap uitstijgen. U wordt letterlijk één met de natuur en dat maakt deze tocht onvergetelijk.

Meer jeep safari

Deze jeep safari met privé chauffeurs naar de omgeving van Sete Cidades is een unieke manier kennis te maken met het westelijke gedeelte van het eiland. Het landschap is verbluffend mooi. De tocht eindigt in Mosteiros nabij Ponta de Farraria, waar u een frisse duik in de oceaan neemt.

Dolfijnen en walvissen kijken

Het hele jaar door kunt u maar liefst 24 verschillende soorten dolfijnen en walvissen bekijken in de wateren rondom de Azoren. U vaart in een polyester- of rubberboot (Zodiac). Deze spectaculaire activiteit onder leiding van een professioneel team van schippers en biologen duurt ongeveer 3 uur. 

Canyoning in Nordeste

Canyoning is een zeer gevarieerde sport in de natuur met verschillende avontuurlijke activiteiten zoals abseilen, zwemmen, wandelen, klimmen en van grote hoogtes in het water springen. In Nordeste bieden wij canyoning aan langs beken en watervallen. Durft u?   

Gerelateerde berichten