Scroll Top

Prachtig Porto

De stad Porto is gelegen aan de rivier de Douro, gebouwd tegen zeven heuvels en wordt ook wel stad van de bruggen genoemd. De beroemdste bruggen zijn de Maria Pia-brug en de Dom Luis I Brug. Porto is wereldberoemd door de versterkte wijn die hier sinds de 17 eeuw gebrouwen wordt. Het oude centrum van Porto staat op de wereld erfgoedlijst van de Unesco en wordt Ribeira genoemd. Hier zijn er nog steeds enkele authentieke porthuizen te vinden waar u tegen een kleine vergoeding een portproeverij kunt doen. Porto heeft een warm mediterraans zeeklimaat. 

Douro-vallei en zijn wijnen

De Douro-vallei is omringd door een prachtig kleurrijk landschap, waar elke wijngaard haar eigen speciale rol speelt. Dit is de Portwijn regio! Rijd in een 4×4 over het bergachtige gebied van Marão. Op de terugweg bezoekt u Amarante en Penafiel met haar karakteristieke granieten huizen. We sluiten de dag af met een bezoek aan de “Quinta da Aveleda”, waar u heerlijke ‘groene wijn’ proeft.

Boot cruise van de 4 bruggen

De Douro is als belangrijk merk verbonden aan de Port wijn (tevens ook het symbool van Portugal). Meer dan 58 havenbedrijven zijn gevestigd in dit gebied. Ook de bruggen staan symbool voor de stad. Zoals Paul Morand zei: “Porto heeft haar eigen Eiffeltoren horizontaal aangelegd welke dienen als bruggen”.

De charme van Minho

Minho is de mooiste provincie van Portugal. Ontdek haar geheimen! U bezoekt de Guimarães (bakermat van de Portugese natie) en Braga (met een 12e eeuw afkomstige kathedraal en de Bom Jesus Shrine). Barcelos is de hoofdstad van de provincie Minho en heeft een grote verscheidenheid aan authentiek handwerk.

Droom weg in Amarante

Amarante is een charmante en romantische stad gelegen aan de oevers van de rivier de Tâmega. Het staat bekend om de vele monumenten en heerlijke lokale zoetigheden. De kerk en het klooster van São Gonçalo, met haar prachtige Renaissance deuropening, zijn van harte aan te bevelen. Ontdek de schoonheid van het Amadeo Souza Cardoso Museum.

Porto speurtocht

Op een originele locatie in het centrum van Porto wordt u ingedeeld in teams van 10 personen. U krijgt een korte briefing over het spel en elke team ontvangt een road book. Dan begint de rally. Het doel is om Porto te ontdekken op een originele manier door het mengen van kunst, cultuur en veel plezier!

Gerelateerde berichten