Een geweldige Ierse traditie is een high-tea. In Dublin zijn er vele opties, maar onze favoriet is de ‘vegan afternoon tea’ in het Morrison Hotel. Met fantastisch uitzicht over de rivier Liffey, vlakbij de beroemde Ha’penny brug en de Temple Bar, geniet u van gezonde lokale producten die bij iedereen in de smaak vallen. Lekkere klassieke vegan scones, verse aardbeien, kokoslimoen cake, verrukkelijke vegan wraps en boterhammetjes. Geserveerd met onbeperkte koffie en thee (met soja of amandel melk).
Gerelateerde berichten
Zuid Afrikaanse wijnen worden alom geroemd. Maak uw eigen vegan wijn door een bouquet aan geuren en smaken samen te stellen met een lokale sommelier. U vergaart meer kennis over welke druivensoorten wel en niet bij elkaar passen. Uw creatie wordt netjes gebotteld en is klaar om mee naar huis te nemen. Ter soepele afdronk van deze heugelijke gebeurtenis proeft u lokale wijnen gecombineerd met bijpassende vegan gerechten.

Per fiets ontdekt u de Mourne regio van Ierland, een ruig en wonderschoon deel van het land met adembenemende landschappen en de vriendelijkste mensen. U bezoekt organische boter producenten, imkers en oesterboerderijen. Doortrappend ervaart u niet alleen de ‘slow food’ movement in Ierland, maar ook de gastvrijvrijheid van de Ierse bevolking. Mis de high-tea niet in één van de schattige Ierse herenhuizen.

Struin rond door de Schotse Hooglanden en zoek heerlijke ingrediënten zoals bramen, netels en wilde knoflook. Samen met andere ‘foodies’ voelt u zich een echte Highlander. Onder begeleiding van een gerenommeerde chef-kok gaat u kokkerellen en bereidt u een overheerlijke lokale maaltijd. Een vegan haggis wordt volgens vaste Schotse rituelen geserveerd en daar hoort een traditionele “wee dram of whisky” bij.

Coasteering is een snel groeiende sport en een fantastische manier om de beroemde kust van Ierland te beleven. Het betreft veel klimmen, klif springen en zwemmen. Deze activiteiten worden afgestemd op uw vermogen en wensen. Op het terrein van Ballywalter House trakteren Lord & Lady Dunleath u na afloop op een fantastische lunch in hun serre.

Beleidsbepalers van de Fortune 500 bedrijven in de Verenigde Staten organiseren zich op het platform Vegan Leaders in Corporate Management (VLCM). De doelstelling is vanuit individuele ambities een milieu gerichte ontwikkeling tot stand te brengen bij grote organisaties. Inmiddels hebben 3.200 professionals zich aangemeld. Willen u of uw klanten betrokken zijn bij duurzame initiatieven en wilt u kennis delen omtrent dit onderwerp? Wij kunnen u in contact brengen met Amerikaanse bedrijven die hard aan de weg timmeren.

Van de nood een deugd maken. Dat doen ze in het ongerepte Servië, waar een gastronomische historie hoog gehouden wordt. Tijdens Posno, de vastentijd voor Orthodoxen, is het traditie dat er uitsluitend plantaardig wordt gegeten. De Posno start acht weken voor Pasen. Dan worden maaltijden bereid met welluidende namen als ajvar, džuveč, posna sarma, posni burek en posna pogača. Deze roemruchte kooktraditie is een waar vegan feest. Als u het kunt uitspreken, kunt u deze heerlijkheden nu het hele jaar door bestellen.

De fatbike is vet, stoer en rijdt met veel gemak over alles heen waar je normaal als fiets toch echt even af moet stappen. Met dit ijzeren paard fietst u met gemak door het dramatische landschap van het oosten van Ierland met stranden, bossen, moerassen en besneeuwde bergen. Het is de meest duurzame manier de County Wicklow Bergen te ontdekken. U luncht op de Powerscourt Distilleerderij waar u tevens een rondleiding krijgt door de prachtige tuinen. Het land wat hoort bij Powerscourt heeft een enorm rijke historie waar onder andere de lokale clans O’Toole, O’Byrne en Sir Richard Wingfield een hoofdrol speelden en waar vroeger eer en vrede de norm was.

We trekken dwarsdoor historisch Amman, de hoofdstad van Jordanië voor een vegan gourmet toer. U wordt exclusief vergezeld door een topchef die u al wandelend de lekkerste dingen laat proeven op de leukste locaties. Met deze enthousiaste lokale kok ontdekt u de geheimen van de gastronomie: van specerijen tot aan het zelf leren maken van prachtige vegan gerechten uit het Midden-Oosten. U komt op culinaire plekken die nauwelijks bekend zijn. Een prachtervaring voor de echt foodies onder ons.

Het bestuur van IDEA bezocht van 2 t/m 5 november 2018 Dublin en Belfast. De IDEA bestuursreis is een jaarlijkse traditie als dankjewel voor de tomeloze inzet van bestuurders en als inhoudelijke impuls voor de vereniging.

Het sap van de berkenboom dient als basis voor vele gerechten. Het tappen van het sap is een bijzonderheid. Bezoek één van de gepassioneerde producenten in Riga. Ze maken diverse biologische sapjes die allemaal geproefd kunnen worden. Als het seizoen het toelaat, kunt u zelf aan de boom uw ‘saptas’ vullen. Puurder kunnen we het niet maken.

Belfast , wat een reis! In samenwerking met Wallace Travel Group organiseerde TravelMarketing een ontdekkingsreis naar Belfast en dat deden we uiteraard niet zomaar! Eenmaal aangekomen in Dublin, na een heerlijk ontvangst met Mimosas op de luchthaven, begon onze transfer…

Fan van Bono? In Dalkey kunt u hem zo maar eens van de sokken rijden op uw e-bike. Want zijn woonplaats Killney Bay is vlakbij en hij wandelt graag. Geniet van de prachtige Zuidkust van Dublin. Ontspan, want er hoeft niet hard getrapt te worden. Lokale gerechten, verse zeevruchten en een pint Guinness zijn trofeeën van uw fietstour. Elektrisch fietsen in Dalkey doet u niet om af te vallen.

Er zijn in Cork tal van geweldige accommodaties waar u uit kunt kiezen…

Ierland met als topbestemming: Dublin, Cork en Belfast

Creatief zijn ze, de designers in Tallinn. U kunt ze zelf ontmoeten. Zij vertellen hoe zij gebruikte materialen nieuw leven inblazen. Zoals het maken unieke kledingstukken van onder andere 40 jaar oude militaire tenten; moderne mode van materialen die anders weggegooid zouden worden. De ontwerpers staan u graag te woord en vertellen over hun motivaties en ideeën. Wellicht zit er iets voor u bij?