Een geweldige Ierse traditie is een high-tea. In Dublin zijn er vele opties, maar onze favoriet is de ‘vegan afternoon tea’ in het Morrison Hotel. Met fantastisch uitzicht over de rivier Liffey, vlakbij de beroemde Ha’penny brug en de Temple Bar, geniet u van gezonde lokale producten die bij iedereen in de smaak vallen. Lekkere klassieke vegan scones, verse aardbeien, kokoslimoen cake, verrukkelijke vegan wraps en boterhammetjes. Geserveerd met onbeperkte koffie en thee (met soja of amandel melk).
Gerelateerde berichten
Struin rond door de Schotse Hooglanden en zoek heerlijke ingrediënten zoals bramen, netels en wilde knoflook. Samen met andere ‘foodies’ voelt u zich een echte Highlander. Onder begeleiding van een gerenommeerde chef-kok gaat u kokkerellen en bereidt u een overheerlijke lokale maaltijd. Een vegan haggis wordt volgens vaste Schotse rituelen geserveerd en daar hoort een traditionele “wee dram of whisky” bij.

Op heel veel plaatsen in Engeland kunt u een groen project naar keuze omarmen. Als groep gaat u een duurzame verbetering realiseren voor de lokale gemeenschap. Dat kan zijn, het planten of renoveren van een tuin bij een school of zelfs op de begraafplaats. Het project wordt in overleg nauwkeurig geselecteerd met de gemeente en u gaat onder begeleiding van specialisten het verschil maken. Velen zijn u al voorgegaan en de voldoening is enorm. Voor iedereen.

De Docklands staan vol trendy en hedendaagse gebouwen. Genoeg keuze in vervoer om dit leuke gebied te bezoeken zoals de benenwagen, een segway, een fiets en zelfs een kajak.

Belfast , wat een reis! In samenwerking met Wallace Travel Group organiseerde TravelMarketing een ontdekkingsreis naar Belfast en dat deden we uiteraard niet zomaar! Eenmaal aangekomen in Dublin, na een heerlijk ontvangst met Mimosas op de luchthaven, begon onze transfer…

Het sap van de berkenboom dient als basis voor vele gerechten. Het tappen van het sap is een bijzonderheid. Bezoek één van de gepassioneerde producenten in Riga. Ze maken diverse biologische sapjes die allemaal geproefd kunnen worden. Als het seizoen het toelaat, kunt u zelf aan de boom uw ‘saptas’ vullen. Puurder kunnen we het niet maken.

Fan van Bono? In Dalkey kunt u hem zo maar eens van de sokken rijden op uw e-bike. Want zijn woonplaats Killney Bay is vlakbij en hij wandelt graag. Geniet van de prachtige Zuidkust van Dublin. Ontspan, want er hoeft niet hard getrapt te worden. Lokale gerechten, verse zeevruchten en een pint Guinness zijn trofeeën van uw fietstour. Elektrisch fietsen in Dalkey doet u niet om af te vallen.

We trekken dwarsdoor historisch Amman, de hoofdstad van Jordanië voor een vegan gourmet toer. U wordt exclusief vergezeld door een topchef die u al wandelend de lekkerste dingen laat proeven op de leukste locaties. Met deze enthousiaste lokale kok ontdekt u de geheimen van de gastronomie: van specerijen tot aan het zelf leren maken van prachtige vegan gerechten uit het Midden-Oosten. U komt op culinaire plekken die nauwelijks bekend zijn. Een prachtervaring voor de echt foodies onder ons.

Ierland per trein bereizen geeft u de beste indruk van het prachtige groene natuurlandschap. Wij huren deze trein exclusief voor u af. Bezoek Cork voor een culinair stadsbezoek of ga naar Killarney voor natuurschoon in het Nationaal Park. Afhankelijk van uw voorkeuren stellen wij de route voor u samen.

Van de nood een deugd maken. Dat doen ze in het ongerepte Servië, waar een gastronomische historie hoog gehouden wordt. Tijdens Posno, de vastentijd voor Orthodoxen, is het traditie dat er uitsluitend plantaardig wordt gegeten. De Posno start acht weken voor Pasen. Dan worden maaltijden bereid met welluidende namen als ajvar, džuveč, posna sarma, posni burek en posna pogača. Deze roemruchte kooktraditie is een waar vegan feest. Als u het kunt uitspreken, kunt u deze heerlijkheden nu het hele jaar door bestellen.

Er zijn in Cork tal van geweldige accommodaties waar u uit kunt kiezen…

In Portugal bieden wij het Re-Food programma aan. Voedsel wat overblijft in restaurants of na een evenement worden door deze instantie opgehaald. Door een dag onderdeel te zijn van dit vrijwilligersnetwerk, zorgt u er hoogstpersoonlijk voor dat geen voedsel wordt verspild en dat dit terecht komt bij mensen die het juist zo hard nodig hebben. Een impactvolle dagbesteding die u nooit meer vergeet!

De Italiaanse pizza kent haar oorsprong in Napels. De allereerste pizza was de Pizza Marinara, een eenvoudig, maar voedzaam receptuur. Tomatensaus, knoflook, gedroogde oregano en – vooruit, doe eens gek – een paar blaadjes basilicum. De bodem bestaat uit meel, water, zout en gist. Niemand kijkt ervan op als u een pizza ’senza formaggio’ bestelt. Het is juist traditie. Een beetje zichzelf respecterende pizzeria is aangesloten bij L’Associazione Verace Pizza Napoletana en serveert dus de vegan oerversie. Maak er zelf eentje en ervaar het verbluffende resultaat.

Dit bezoek staat garant voor een geweldige avond uit vol plezier! U geniet van een heerlijk 3 gangen menu in een skybox met fantastisch uitzicht op het Shelbourne Park Stadium in Dublin. De windhonden die gaan rennen staan elke race weer te trappelen achter de kunsthaas aan te gaan. Deze races zijn zeer populair onder de lokale bevolking. U kunt een wedje leggen op een hond en zodra de viervoeters van start zijn gegaan barst het stadion in alle hevigheid los. Het is zelfs mogelijk een hond te sponsoren door uw klant voor een avond, met reclame-uitingen en al.

Kom naar Donegal, het woest aantrekkelijk noordwesten van Ierland en thuishaven van de originele Ierse tweed-wevers sinds 1866. Na het ontbijt, in de luxe omgeving van Lough Eske Castle, maakt u kennis met meester kleermakers. Uw maten worden vakkundig gemeten. Daarna mag u zelf Ierse Tweed maken bij de traditionele wevers van Donegal. Bij terugkomst op uw hotelkamer ligt uw perfect getailleerde jasje klaar. Op naar het gala diner!

Deze culinaire toer is ontworpen door een lokaal theater bedrijf in samenwerking met de Kunstraad van Noord Ierland. Zij brengen theater tot leven in de drukke staten van Belfast. De illustere gids Barney stelt zich voor als chef-kok van de beroemde Titanic, ooit gebouwd in Belfast. Barney vertelt graag over de fascinerende culinaire geschiedenis van Belfast waarbij u een aantal iconische, gastronomische plekken bezoekt en heerlijke lokale gerechten zult proeven. Een komische, maar vooral ook smakelijke manier Belfast te leren kennen.