Scroll Top

Cool Cork

Cork ligt in het zuiden van Ierland en beschikt over één van de grootste natuurlijke havens in de wereld. Vroeger stond Cork bekend om haar opstandige karakter en werd het daarom ook wel Rebel Cork genoemd. Vanwege de zuidelijke ligging is Cork de thuishaven van vele vissers, waardoor u elke dag verse vis kunt eten. De handel in zuivelproducten vormt de grootste industrie in deze omgeving. Er zijn tal van geweldige accommodaties waar u in deze stad terecht kunt zoals het Cliff House Hotel, gebouwd op een klif of het weelderige kasteelhotel Castlemartyr. Het klimaat van Cork wordt sterk beïnvloed door de warme golfstroom en de zuidwestenwind. Dit zorgt voor redelijk zachte winters en warme zomers.   

Quad rijden op de boerderij

Het is tijd lekker vies te worden op de weelderige groene velden waar Cork beroemd om staat! In het hart van het boerenland, nabij het schilderachtige dorpje Castlemartyr en de beroemde Castlemartyr Resort, ligt Bridgefield Farm. De boerderij beschikt over een 14 km lang parcours door velden, bossen, beekjes en zelfs langs een 17e eeuws kasteel. Onze lokale instructeur coacht u in het berijden van een quad, waarna u als volleerd racer door de velden scheurt!

Fanatiek zeilen in Kinsale Harbour

De Sovereign Cup is een leuke regatta waar wordt gevaren met de beroemde Cork 1720 sportboten. U kunt meedoen! Professionele schippers leiden u binnen korte tijd op voor een echte zeilwedstrijd. De concurrentie is heftig en naast het genieten van de wind door de haren, zal er fanatiek geracet worden over het water.

Chef voor een dagje

Ervaar een dag uit het werkende leven van een chef-kok. Hij neemt u mee naar de beroemde Engelse Markt van Cork om de (lokale) ingrediënten van het diner voor die avond in te slaan. De chef legt vol passie uit hoe u de beste producten moet selecteren. De sfeer op de markt is levendig en druk. In het restaurant van de chef zal u onder zijn charmante begeleiding uw eigen diner klaarmaken.

Seafari

Wij nodigen u uit voor een heuse safaritocht op zee waarbij de adrenaline door uw lijf giert als u tegen de hoge golven vecht. U zult bij de haven van Cork aan boord gaan en genieten van het fantastische uitzicht vanaf zee op de kust van Cork. We eindigen bij het prachtige Cliff House Hotel in Ardmore, waar een zeer smakelijke vis barbecue wordt geserveerd.

Ook deze bal is rond 

U krijgt de kans om een echte Ierse traditionele sport de leren: Gaelic Football. De Ieren zijn helemaal wild van deze sport wat kenmerken van zowel voetbal als rugby heeft. Het spel wordt gespeeld met een ronde leren bal. Na de demonstratie is het tijd om uw nieuwe kwaliteiten te testen en gaat u het opnemen tegen een team van de lokale bevolking.

Gerelateerde berichten