Scroll Top

Bruisend Belfast

Belfast is de hoofdstad van Noord Ierland en ligt mooi tussen zee en bergen. Bezoek het grote Titanic complex en ontdek de prachtige Victoriaanse gebouwen verspreid over de stad. De straten van Belfast zijn levendig en kleurrijk met vele mooie winkels. Maak een wandeling rond het terrein van de universiteit of breng een bezoek aan de vele beroemde historische gebouwen, zoals het stadhuis en Stormont Castle. Dankzij de nieuwe, design en comfort hotels, is Belfast uitgegroeid tot een chique maar betaalbare bestemming. Gastronomische restaurants zijn er in overvloed, alsmede een scala aan traditionele Ierse pubs waar u smakelijke lokale gerechten kunt proeven. Belfast kent milde winters en warme zomers.

Ballywalter Park

Ontdek de historische omgeving van het Ballywalter Park Mansion House. Het eten wordt bereid in eigen huis, met verse ingrediënten uit de Ballywalter Park Estate tuin. Lord Dunleath selecteert de wijnen uit de traditionele kelders van het huis. Bij aankomst speelt een harpiste een indrukwekkend welkomstlied.

Game of thrones

Hopelijk bent u klaar voor een groot avontuur in het Mourne Gebergte, waar u gaat fietsen door het Tollymore Bos. Hier werd ”Games of Thrones” gefilmd! Vanaf de top van een bergpas fietst u naar beneden door het dal naar Slieve Donard. Onderweg stopt u voor een ambachtelijke bierproeverij waar dit gebied bekend om staat.

Volg die taxi

Ontdek Belfast in een traditionele zwarte taxi. U wordt opgehaald in uw hotel door een lokale journalist en u vertrekt in een Londense stijl Hackney taxi richting beruchte hotspots en muurschilderingen van Belfast. De overblijfselen van een roerig verleden. De journalist vertelt u over de (recente) politieke geschiedenis van Belfast.

Titanic met een traditionele thee ceremonie

U gaat terug in de tijd en haalt herinneringen op uit begin jaren 1900 op de originele scheepswerf van Harland & Wolff. Geniet van een wandeling door Titanic Belfast, een expositie wat is geopend in 2012, precies 100 jaar na de bouw van ‘het schip der dromen’. Thee en scones worden ‘aan boord’ geserveerd en u geniet van een panoramisch uitzicht over de stad.

Foerageren op niveau

Verken de Ierse foodie cultuur aan de kust met een lokale expert. Start bij Killough Bay, waar u Patrice ontmoet, een lokale oester boer. Hij neemt u mee langs het strand waar u uw eigen oesters gaat verzamelen. Volg het pad naar Strangford Lough, waar u eetbare zeewier foerageert voor een schaal-en schelpdieren BBQ op het strand.

Gerelateerde berichten