Scroll Top

Doe Dublin

Dublin, de hoofdstad van Ierland, ligt halverwege de Oostkust van het eiland met de Wicklow Mountains op steenworpafstand. Dublin is uitstekend bereikbaar; er zijn diverse directe vluchten per dag van zowel Amsterdam alsmede Brussel. De stad ligt op slechts 25 minuten van de luchthaven en ademt historie, maar ook jeugdige charme uit. De Ieren zijn nieuwsgierig, erg gastvrij en zorgen voor veel gezelligheid. Ierland kent een lange historie van folkmuziek en optredens van bandjes in de plaatselijke pub. Dublin heeft alles in huis: van Georgiaanse architectuur tot moderne entertainment. De wereldbekende Ierse woorden ‘Cead Mile Failte’ (duizend maal welkom) maakt Dublin meer dan waar. 

Cliffhanger

Een van de leukste wandelingen vlakbij Dublin is de Howth Cliff Walk. Het is een verkwikkende tocht met een fantastisch uitzicht over de baai van Dublin. Als eindpunt arriveert u in het dorp Howth waar u een welverdiend portie fish & chips krijgt aangeboden. Of u kunt gedurende de wandeling een pauze inlassen voor een uitgebreide gerookte zalm proeverij.

Lopende band met eten

Wij nemen u mee naar bijzondere winkeltjes waar de beste Ierse en internationale voedsel producten worden verkocht. We bezoeken bakkerijen, markthallen, marktjes op straat, gespecialiseerde kaas en vis winkels, slagers en nog veel meer. Overal waar u komt, mag u ook proeven. U ontmoet gepassioneerde mensen, wier families al eeuwenlang en tot op de dag van vandaag in deze geweldige producten handelen.

Swingende kroegentocht

Ervaar een echte traditionele Ierse kroegentocht, Craic (het Ierse woord voor plezier) gegarandeerd! De kroegentocht wordt begeleid door 2 professionele muzikanten die liedjes spelen terwijl zij over de historie van de Ierse muziek vertellen en de invloed daarvan op de hedendaagse muziek. U zult vele meezingers herkennen en het staat u vrij om uit volle borst mee te zingen.

Vintage Tea Tours

Hop aan boord van ‘Pauline’, een antieke dubbeldekker en geniet van een echte high-tea! De bus is aan de binnenkant geheel gerenoveerd tot een mooie lounge waar u relaxed thee, gebak en broodjes kunt nuttigen. Met lekkere jazz op de achtergrond drinkt u uw kopje thee, terwijl u alle bezienswaardigheden van de stad ziet zoals het Phoenix Park, Trinity College, Dublin Castle en de vele kathedralen.

Op stand

De Stephen’s Green Hibernian Club, de privé club van de meest vooraanstaande Ieren, viert haar 170ste verjaardag. De club is gelegen in het hart van het centrum van Dublin en is gevestigd in een prachtig 18e eeuws pand aan Stephen’s Green. Ze opende voor het eerst haar deuren in 1840 als Stephen’s Green Club en heeft alles te maken met de beroemde Daniel O’Connell, de vrijheidsstrijder van de Ierse Katholieken.

Gerelateerde berichten