Struin rond door de Schotse Hooglanden en zoek heerlijke ingrediënten zoals bramen, netels en wilde knoflook. Samen met andere ‘foodies’ voelt u zich een echte Highlander. Onder begeleiding van een gerenommeerde chef-kok gaat u kokkerellen en bereidt u een overheerlijke lokale maaltijd. Een vegan haggis wordt volgens vaste Schotse rituelen geserveerd en daar hoort een traditionele “wee dram of whisky” bij.
Related Posts
Samen met een deskundige fietsgids verkent u het iconische landschap van Schotland. Door bossen en valleien rijdt u richting een loch voor een heerlijke picknicklunch aan de rand van het water. Nog eventjes doortrappen en dan eindigt de dag in een heus kasteel, waar u rijkelijk wordt verwend tijdens uw overnachting. Het kan zijn dat u onderweg door een aantal Highlanders wordt overvallen. Wees niet bang, zij laten u zien hoe prachtig Schotland is. Met een ferm glas whisky in de hand nemen zij u mee naar zeer pittoreske uitkijkpunten.

De laatste afbouwfase van Eco City Hamburg staat voor volgend jaar op de planning. Hier zullen kantoorgebouwen, hotels, windmolens en voetgangerspaden gebouwd worden. De hoge windmolens zullen naar schatting 10 procent van Hamburg in energie voorzien. Bouwbedrijven gebruiken solar water verwarmingssystemen en gerecycled materiaal. De nieuwste technieken worden gebruikt om het energieverbruik met 30 procent terug te dringen. In het oude ‘’Kesselhaus’’ aan de rand van Hafencity kunt u de complete maquette van Eco City Hamburg bekijken en met een architect de bouwplaatsen bezoeken.

De Schotse provisiekast is overladen met lokale producten; van prijswinnend beef uit de Schotse Hooglanden tot aan verse zeevruchten en schelpdieren van de kust. Maar ook een duizelingwekkende hoeveelheid aan groenten en zacht fruit. Kwaliteit, eerlijk voedsel en traditionele methodes passen uitstekend in de ‘slow food’ beweging. Op het privé landgoed van het Hopetoun House nemen wij u mee de natuur in. U zoekt en selecteert wild voedsel in dit speciale gebied onder leiding van een expert. In de Hopetoun’s keuken zal met het gevonden voedsel een traditionele Schotse lunch worden klaargemaakt.

De hoofdstad van Schotland is bekend om haar musea, festivals, rijke historie en flamboyante nieuwjaarsviering (Hogmanay). Beleef de sfeer van het Middeleeuwse oude centrum in de ochtend en de elegantie van de wijk New Town in de middag….

In Portugal bieden wij het Re-Food programma aan. Voedsel wat overblijft in restaurants of na een evenement worden door deze instantie opgehaald. Door een dag onderdeel te zijn van dit vrijwilligersnetwerk, zorgt u er hoogstpersoonlijk voor dat geen voedsel wordt verspild en dat dit terecht komt bij mensen die het juist zo hard nodig hebben. Een impactvolle dagbesteding die u nooit meer vergeet!

Het sap van de berkenboom dient als basis voor vele gerechten. Het tappen van het sap is een bijzonderheid. Bezoek één van de gepassioneerde producenten in Riga. Ze maken diverse biologische sapjes die allemaal geproefd kunnen worden. Als het seizoen het toelaat, kunt u zelf aan de boom uw ‘saptas’ vullen. Puurder kunnen we het niet maken.

Jaarlijks wordt Vegfest georganiseerd in Vilnius. Elk jaar groeit het aanbod weer explosief; meer dan 100 Vegan ondernemers komen samen in deze kleine creatieve omgeving om een breed aanbod van producten te tonen. Van cosmetica tot keuken apparatuur. U kunt deelnemen aan een tal van workshops voor een maximale beleving.

Ga mee op dinosaurusjacht met Mr. Zebulon Miracle, enthousiaste curator van Oudheden. Hij neemt u mee op een unieke reis terug in de tijd! Ontdek het Dinosauruspad, een geologische excursie door de Dolores River Canyon in Colorado. Hier vindt u de best bewaarde prototypes zoogdieren uit een ver verleden. Alsmede kunt u grotkunst van meer dan 1000 jaar oud bewonderen. Daarna klautert u over dramatisch overhangende rotsen, waar u leert over de mijngeschiedenis van het gebied omstreeks het jaar 1880. Wat een beleving!

Van de nood een deugd maken. Dat doen ze in het ongerepte Servië, waar een gastronomische historie hoog gehouden wordt. Tijdens Posno, de vastentijd voor Orthodoxen, is het traditie dat er uitsluitend plantaardig wordt gegeten. De Posno start acht weken voor Pasen. Dan worden maaltijden bereid met welluidende namen als ajvar, džuveč, posna sarma, posni burek en posna pogača. Deze roemruchte kooktraditie is een waar vegan feest. Als u het kunt uitspreken, kunt u deze heerlijkheden nu het hele jaar door bestellen.

De ruige natuur is waar Schotland bekend om staat. Ooit houthakker willen worden? Of uw natuurlijke habitat helemaal zelf in elkaar willen zetten? Uw eigen broodje deegrollen en bakken? Heerlijk om zelf voor 100% verantwoordelijk te zijn voor het dagelijks genot. Vissen, jagen op fazanten of duiven met uw eigen valk. Haal het oermens in u naar boven. Raw as raw can be.

Toen een business club zijn incentive rondom ‘gastheerschap’ wilde thematiseren, was dat voor DMC Hello Scotland geen probleem. Op verrassende momenten tijdens de reis werden ontmoetingen geregeld met de belangrijkste vertegenwoordigers van het supermerk Harvey Nichols, het wereldberoemde Gleneagles Resort en het revolutionaire horecabedrijf Rota. De gasten leerden hoe deze 5 sterren bedrijven een cultuur van gastvrijheid creëren binnen hun organisaties. Als extra verrassing voegde de eigenaar van het kasteel, waar ze die dag doorbrachten, zich bij de groep. Hij vertelde honderduit over het verzorgen van Schotland’s meest prestigieuze statige huizen.

Startend in de buitenwijken van Glasgow, treden we onder meer in de voetsporen van de legende Rob Roy MacGregor. Nog nooit van gehoord? Na deze beleving weet u precies wie hij is. U komt en passant nog even langs Loch Lomond. Er staat een ‘dram of whisky’ voor u klaar. Spot onderweg in de Hooglanden een wildcat en praat hier nog lang over na.

De Italiaanse pizza kent haar oorsprong in Napels. De allereerste pizza was de Pizza Marinara, een eenvoudig, maar voedzaam receptuur. Tomatensaus, knoflook, gedroogde oregano en – vooruit, doe eens gek – een paar blaadjes basilicum. De bodem bestaat uit meel, water, zout en gist. Niemand kijkt ervan op als u een pizza ’senza formaggio’ bestelt. Het is juist traditie. Een beetje zichzelf respecterende pizzeria is aangesloten bij L’Associazione Verace Pizza Napoletana en serveert dus de vegan oerversie. Maak er zelf eentje en ervaar het verbluffende resultaat.

Creatief zijn ze, de designers in Tallinn. U kunt ze zelf ontmoeten. Zij vertellen hoe zij gebruikte materialen nieuw leven inblazen. Zoals het maken unieke kledingstukken van onder andere 40 jaar oude militaire tenten; moderne mode van materialen die anders weggegooid zouden worden. De ontwerpers staan u graag te woord en vertellen over hun motivaties en ideeën. Wellicht zit er iets voor u bij?

Wijn, daar draait het om in deze vallei. Vele liters van het druivensap worden jaarlijks verscheept naar plaatsen over de hele wereld. In Napa Valley liggen verschillende steden, zoals Napa, Yountville en St. Helena. Het landschap is ieder seizoen weer anders. Pak de e-bike en ontdek een paar van de meer dan 400 wijnhuizen in de Napa Valley nabij . Een wijnproeverij is een must in dit gebied. Een van de mooiste tochten is de Silverado Trail, met bezoek aan wijnhuizen zoals Quintessa, Clos du Val, Stags Leap Wine Cellars, Joseph Phelps Vineyards en Odette Estate (voormalig Steltzner Vineyards). Uiteraard zullen we onderweg stoppen voor een heerlijke picknick midden in de natuur of wellicht gaat u toch voor een poepsjieke privé lunch bij Michelin-ster restaurant Auberge du Soleil. Aan u de keus!