Scroll Top

Eindeloos Edinburgh

De hoofdstad van Schotland is bekend om haar musea, festivals, rijke historie en flamboyante nieuwjaarsviering (Hogmanay). Beleef de sfeer van het Middeleeuwse oude centrum in de ochtend en de elegantie van de wijk New Town in de middag, een schoolvoorbeeld van goede stedelijke planning. Old en New town zijn niet voor niets sinds 1995 op de Unesco World Heritage lijst geplaatst. Het aanbod van tophotels is fantastisch en dit geldt ook voor de restaurants en authentieke venues, zoals omgebouwde kerken en whisky distilleerderijen. Vluchten naar Edinburgh zijn goed. De stad ligt centraal voor het bezoeken van de kust en het Schotse natuurschoon. De stad kent een zeeklimaat met milde winters en koele zomers.

Battle of the clans

Bepaal uw clan, bereid u kostuum en strijdkreten voor in het hart van de stad. Immers, de volgende dag gaat het gebeuren: u wordt naar een historisch kasteel gebracht waar uw clan het gaat opnemen tegen de anderen in allerlei vormen van highland games. Ga er vol voor, want er kan er maar één de winnaar zijn. Gezegevierd wordt er met whisky van de beste lowlands distilleerderij van het land. Dat belooft wat.

Elke keer een ander perspectief

U kunt de Pentland Hills in voor een spannend fietsavontuur op hoog niveau. Voor een blik vanaf het water, vaar met de ribboot mee over de monding van de Firth of Forth. Voor de rustige wandelaars onder ons, nemen we u graag mee te voet naar Arthur’s Seat: een oude vulkaan die hoog boven de stad uit torent. Wilt u niemand tegen komen, laat u dan meeslepen door de vele sprookjesbossen die de omgeving rijk is. Voor ieder wat wils.

All aboard

Een exclusief afgehuurde historische trein brengt u naar de Schotse Hooglanden voor een dag vol avontuur. De treinrit is een beleving die u niet wilt missen. In een van de zeven prachtige wagons neemt u plaats en u kunt volop relaxen en genieten van de fantastische uitzichten. Ook aan de interne mens is gedacht, de gastronomie aan boord is van hoog niveau. Glamour uit vervolgen tijden valt u ten deel.

Doe maar luxe

Proef de sfeer en de smaken van de stad in een restaurant tour. Of pak de bus en laat u inspireren door uw conducteur. Vervolgens is het tijd voor de onontkoombare high-tea waar voor de hobbyisten onder u een workshop kilts maken op het programma staat. Ook zult u de luxe designer outlets in Edinburgh’s meest luxe winkelstraten bezoeken.

A dinner date to remember

Ontmoet Sir Francis Ogilvy voor een heerlijk gala diner in zijn Winton kasteel daterend uit 1480 en onderdeel van een prachtig landgoed. Sir Francis vertelt op zijn elegante en vriendelijke wijze meer over de historie van dit gebied. U verkent de zalen van het kasteel schuift dan aan tafel. Opgevrolijkt met live doedelzak muziek, Schotse dans en het traditioneel aansnijden van de Haggis voelt u zich koning te rijk.

Gerelateerde berichten