Scroll Top

Innig Inverness

Inverness ligt aan de noordzijde van de Great Glen, bij de monding van rivier de Ness en wordt beschouwd als hoofdstad van de Schotse Hooglanden. De Schotse term ‘fling’ laat zich vrij vertalen in ”wild gedrag”. De perfecte omschrijving van een incentive programma in de omgeving van Inverness! Aangezien nu KLM dagelijks vanaf Amsterdam vliegt, is het eenvoudig dit onontdekte pareltje van Schotland te komen bewonderen. De stad kenmerkt zich door een gematigd zeeklimaat, ondanks de hoge ligging.

Waar adelaars vliegen

In het midden van de Munro’s, in één van de mooiste valleien in Schotland, ligt Eagle Brae. Een klein park met luxe blokhutten, waar u kunt genieten van het spectaculaire landschap van de Schotse Hooglanden en vele outdoor activiteiten. Ook herbergt deze regio prachtige 5-sterren hotels en kastelen. Voor wie Schotland op een andere manier wil ervaren is er zelfs een 17e-eeuwse abdij, welke is omgebouwd tot een luxe accommodatie.

Highlander legendes

Inverness is de beste plek om de historie van het Schotse clan erfgoed te ervaren. Van de oude clan begraafplaats van Clava Cairns, beroemd door de tv-serie Outlander. En de regio waar de laatste slag in Schotland plaatsvond in 1746, The Battle of Culloden. In het Highlander Museum kunt u uw hart ophalen met drie verdiepingen Schotse geschiedenis. Een heuse Highlander zal u hier op een ludieke en humoristische manier rondleiden.

Het oude goud

Geen reis naar Schotland zonder een whisky proeverij. Er is een groot aanbod van het oude goud in dit gebied. U brengt een bezoek aan lokale distilleerderijen zoals Glen Ord, Glenmorangie, Glenlivet of Dalwhinnie, één van ’s werelds meest hooggelegen distilleerderijen. Inverness is de toegangspoort tot Speyside, waar 50% van de single malt whisky’s worden geproduceerd. Proef deze whisky omlijst met lokale kazen, chocolade of Schotse tapas. Wat een heerlijkheid!

Zwemmen met monsters

Iedereen kent Nessie, ’s werelds meest beroemde monster, welke al eeuwenlang rondspookt in het fameuze Loch Ness. Voor adrenaline junkies staan rib boten klaar. Voor de hoogvliegers zijn er helikopters. Voor wie het van dichtbij wil meemaken is er een kajak of u kunt zelf met een speciaal duikteam onder water op zoek naar het monster! Na dit avontuur staat er in de karakteristieke Dores Inn zelfgemaakte soep en lokaal gebrouwen bier voor u klaar.

Gin-tastic

Bezoek de Crossbill Distillery, waar ze gin maken van jeneverbes en rozenbottel, twee typische Highland producten. Het prijswinnende gebouw van Crossbill Distillery ligt diep genesteld in de bossen van het Nationaal Park Cairngorm. U wordt hier getrakteerd op een gin festival met lokale jenevers, bier, lekker eten en lokale muziek.

Gerelateerde berichten