Scroll Top

Voortvarend Vilnius

Vilnius is de hoofdstad van Litouwen en de enige stad in Europa die is beïnvloed door twee oude beschavingen; de Latijnse en Byzantijnse. De barokke hoofdstad van Oost-Europa is gebouwd in de middeleeuwen en door de jaren authentiek gebleven. In 1994 is de gehele stad op de UNESCO Wereld Erfgoed lijst gezet. Vilnius staat bekend om haar meer dan 1200 middeleeuwse gebouwen, 48 kerken en is bovendien een toonaangevende, groene stad in de regio. Zoals de andere Baltische Staten is Litouwen in 1991 onafhankelijk geworden en sindsdien gaan geschiedenis en de modernste ontwikkelingen hand in hand. Een gematigd zeeklimaat kenmerkt de milde zomers en lange koude wintermaanden. 

Vilnius in vogelvlucht

Vaar in uw eigen luchtballon over het prachtige Vilnius. Aanschouw het wereldberoemde Trakai, een kasteel in een meer gelegen, vroeger de hoofdstad van Litouwen. Het is een spectaculaire manier om een goed beeld van de omgeving te krijgen. U zal volgens oude traditie worden gedoopt en achteraf worden beloond met een certificaat. Vliegt u met ons mee?

Sleetje rijden met de hond

We nodigen u van harte uit voor een korte excursie met de hondenslee. Wat heeft u nodig? Een paar husky honden, apparatuur om te glijden en de instructies hoe deze te berijden. Na de uitleg rijdt u met de honden op de slee door de pittoreske bossen van Litouwen. Het maakt niet uit of er sneeuw ligt, er kan altijd gereden worden.

IJszeilen of ijsgat vissen? Gewoon allebei!

Manoeuvreer u in de winter over één van de vele bevroren meren in Litouwen en probeer uw zeil in de wind te houden! Iedereen kan het, ervaring is niet nodig. Onderweg zult ijsgat vissen en zal uw vangst worden verorberd op een BBQ midden in de natuur.

Koken als de edelen

In een culinaire kookstudio gaat u aan de slag onder begeleiding van een chef-kok, die geheimen onthult van legendarische Litouwse edelen. Aan het einde van de sessie kunt u genieten van uw eigen 3-gangen lunch of diner. Om uw vingers bij af te likken!

Slingeren als een aap

Zin in een sensationeel avontuur in Litouwse stijl? Het Adventure Park biedt meer dan 1,5 km aan tokkelroutes van boomtop tot boomtop. Volop sensatie, zeker als u de Elephant Flight aan durft. Hoog gekwalificeerde instructeurs begeleiden u met professionele apparatuur en nuttige adviezen.

Gerelateerde berichten