Scroll Top

Tijdloos Tallinn

Tallinn is de hoofdstad van Estland, één van de Baltische staten. De stad is bijna duizend jaar oud. Tijdens de middeleeuwen heeft het vierhonderdduizend inwoners tellende Tallinn een flinke groeispurt meegemaakt, nadat het in 1285 een Hanzestad werd. Wie vandaag de dag Tallinn bezoekt geniet van de sprookjesachtige Middeleeuwse binnenstad, die op de UNESCO Wereld Erfgoed lijst staat. Tallinn is een moderne stad die hedendaagse technologieën omarmt. Door de ligging aan de Finse Golf kent de stad een gematigd zeeklimaat wat zich kenmerkt door warme zomermaanden en koude winters. 

Let’s go lada

Op steenworp afstand van Tallinn bevindt zich het Letse Rally Park. Op de langste dubbelspoor baan van Europa met ruim 2 kilometer asfalt kunt u met Lada Rallywagens zo hard scheuren als u maar wilt. Het is natuurlijk het allerleukst om dit te doen tijdens de wintermaanden, wanneer de baan bedolven is onder sneeuw en ijs. Oh, u kunt er uiteraard ook slippen (onder begeleiding dan)!

Boswachter, pak me dan!

Bestuur voormalige militaire voertuigen en beleef een echte off-road ervaring midden in de natuur. U zal in teams de uitgezette controlepunten moeten lokaliseren. Niet alleen is behendigheid een vereiste, ook oriëntatie vermogen en tactische planning zijn vaardigheden die u nodig hebt dit spel te winnen. Elke controlepost is toegankelijk via de bestaande rijstroken, waardoor er geen schade wordt berokkend aan de natuur. Na afloop staat er een lekker bordje ‘verivorst’ voor u klaar.

Overnacht bij de beren

In het noordoosten van Tallinn, op een uurtje rijden, ligt de regio Altaguset. Na aankomst brengt de eigenaar u door het bos naar uw schuilplaats waar u achter blijft om bruine beren te spotten. Een ware bucketlist ervaring! Er leven meer dan 700 bruine beren in dit relatief kleine gebied, waardoor de kans beren in het wild te zien erg groot is. De hut is klein, maar er staan comfortabele stoelen. Er is een toilet en er staan stretchers met slaapzakken. Speciaal ontworpen ramen maken het fotograferen makkelijk. U zult niet veel slaap krijgen! Nadat een bruine beer na lang wachten verschijnt, stroomt de adrenaline door uw lijf. Wat een indrukwekkend dier! U mag de hut ´s nachts niet verlaten en in de ochtend wordt u keurig opgehaald.

Zeilen zoals toen

Tallinn was de locatie voor de Olympische Zeilregatta in 1980, toen Rusland als gastland functioneerde. Het inmiddels opgeknapte Olympisch centrum en de prachtige jachthaven bevinden zich in de mooie wijk Pirita, vlakbij het centrum van de stad. U behoeft niet per sé zeilervaring te hebben. In de baai van Tallinn wordt er een korte les worden gegeven in fundamentele zeiltechnieken. Een lekkere BBQ sluit de dag af.

Sneeuwschoen avonturen

Het is een geweldige beleving om met sneeuwschoenen door de Estse moerassen en bossen te wandelen. Deze zijn anders moeilijk te bereiken of zelfs ontoegankelijk. Een natuurliefhebber neemt u mee door prachtige natuurlandschappen. Spot lokale wilde dieren zoals herten, elanden en wilde zwijnen. Of in ieder geval hun sporen, die makkelijk te vinden zijn in de sneeuw.

Gerelateerde berichten