In Portugal bieden wij het Re-Food programma aan. Voedsel wat overblijft in restaurants of na een evenement worden door deze instantie opgehaald. Door een dag onderdeel te zijn van dit vrijwilligersnetwerk, zorgt u er hoogstpersoonlijk voor dat geen voedsel wordt verspild en dat dit terecht komt bij mensen die het juist zo hard nodig hebben. Een impactvolle dagbesteding die u nooit meer vergeet!
Gerelateerde berichten
Van de nood een deugd maken. Dat doen ze in het ongerepte Servië, waar een gastronomische historie hoog gehouden wordt. Tijdens Posno, de vastentijd voor Orthodoxen, is het traditie dat er uitsluitend plantaardig wordt gegeten. De Posno start acht weken voor Pasen. Dan worden maaltijden bereid met welluidende namen als ajvar, džuveč, posna sarma, posni burek en posna pogača. Deze roemruchte kooktraditie is een waar vegan feest. Als u het kunt uitspreken, kunt u deze heerlijkheden nu het hele jaar door bestellen.

De Italiaanse pizza kent haar oorsprong in Napels. De allereerste pizza was de Pizza Marinara, een eenvoudig, maar voedzaam receptuur. Tomatensaus, knoflook, gedroogde oregano en – vooruit, doe eens gek – een paar blaadjes basilicum. De bodem bestaat uit meel, water, zout en gist. Niemand kijkt ervan op als u een pizza ’senza formaggio’ bestelt. Het is juist traditie. Een beetje zichzelf respecterende pizzeria is aangesloten bij L’Associazione Verace Pizza Napoletana en serveert dus de vegan oerversie. Maak er zelf eentje en ervaar het verbluffende resultaat.

Lissabon staat bol van de Portugese geschiedenis ….

Op heel veel plaatsen in Engeland kunt u een groen project naar keuze omarmen. Als groep gaat u een duurzame verbetering realiseren voor de lokale gemeenschap. Dat kan zijn, het planten of renoveren van een tuin bij een school of zelfs op de begraafplaats. Het project wordt in overleg nauwkeurig geselecteerd met de gemeente en u gaat onder begeleiding van specialisten het verschil maken. Velen zijn u al voorgegaan en de voldoening is enorm. Voor iedereen.

Het sap van de berkenboom dient als basis voor vele gerechten. Het tappen van het sap is een bijzonderheid. Bezoek één van de gepassioneerde producenten in Riga. Ze maken diverse biologische sapjes die allemaal geproefd kunnen worden. Als het seizoen het toelaat, kunt u zelf aan de boom uw ‘saptas’ vullen. Puurder kunnen we het niet maken.

Deze fotogenieke stad met haar kanalen, platte bootjes en bruggetjes doet denken aan Venetië. In het stadscentrum zijn veel fraaie betegelde art-nouveau huizen te vinden. De stad is gelegen aan de Laguna de Ria de Aveiro en de Atlantische Oceaan en heeft zich op economisch gebied goed ontwikkeld. Aveiro staat bekend om haar zoutpannen, porselein fabrieken, aardewerk ateliers en conservenindustrie. Aan het heerlijke strand van Aveiro is het goed toeven met veel kleurrijke strandtentjes. Een aanrader!

Kunt u zich voorstellen wakker te worden in een heus wijnvat, temidden in een wijngaard in een van de beroemdste wijnregio’s ter wereld? Quinta de Pacheca, gelegen in het hart van de Douro in Portugal, heeft ruwe wijnvaten in architectonische suites getransformeerd in een romantische, originele en idyllische setting. In het eigen restaurant met panoramisch uitzicht over het wijngebied, kunt u genieten van gastronomische gerechten, bereid met lokale producten. Wij regelen interessante rondleidingen, picknicks en fijne kooklessen. Uiteraard is het mogelijk om de geproduceerde wijn van Quinta da Pacheca te proeven en te kopen.

Het spirituele toevluchtsoord 4Ventos (vertaling: 4 winden) ligt in een natuurgebied 40 kilometer ten noorden van Lissabon, vlakbij het eeuwenoude stadje Mafra. Het verhaal wil dat deze stad in energetische balans is gebracht door het begraven van kristallen in en rondom het centrum. 4Ventos bestaat uit drie oude huizen in volledige harmonie met de omgeving en met respect voor de traditionele architectuur. Door in groepsverband activiteiten uit te voeren, verbindt u zich met anderen. U eet vegetarische gerechten die zijn bereid met liefde en van ongekende kwaliteit. Terug naar de basis.

Azenhas de Seda is een magische oase in Alentjo 100 kilometer vanaf Lissabon. Glamping op zijn best in deze waterrijke omgeving. Lekker onder de sterren slapen in de natuur met achtergrondgeluiden van een waterval. Weliswaar in een comfortabele tent met heerlijke bedden. U kunt kiezen uit vele avontuurlijke activiteiten zoals kajakken, kanoën, rivier raften, tuben, canyoning en abseilen.

De Griekse filosofie is nog springlevend en kent wereldwijd navolging. Niet vreemd dus dat de bewustwording over milieu en leefomgeving in Athene al sinds enkele decennia heel gewoon is. De noodzaak tot recycling, veganisme and “zero waste” is onderdeel van het dagelijks leven. The Bos Athens geeft workshops over urban farming. Balkons en daken worden aangepakt en omgetoverd tot compacte tuinen met bloemen en fruitboompjes. Doe met ons mee en steek de handen uit de mouwen!

Creatief zijn ze, de designers in Tallinn. U kunt ze zelf ontmoeten. Zij vertellen hoe zij gebruikte materialen nieuw leven inblazen. Zoals het maken unieke kledingstukken van onder andere 40 jaar oude militaire tenten; moderne mode van materialen die anders weggegooid zouden worden. De ontwerpers staan u graag te woord en vertellen over hun motivaties en ideeën. Wellicht zit er iets voor u bij?

De Azoren is onderdeel van Portugal en bestaat uit negen eilanden. De groene deken van het eiland voelt als een onontdekt paradijs….

De stad Porto is gelegen aan de rivier de Douro, gebouwd tegen zeven heuvels en wordt ook wel stad van de bruggen genoemd…

Jaarlijks wordt Vegfest georganiseerd in Vilnius. Elk jaar groeit het aanbod weer explosief; meer dan 100 Vegan ondernemers komen samen in deze kleine creatieve omgeving om een breed aanbod van producten te tonen. Van cosmetica tot keuken apparatuur. U kunt deelnemen aan een tal van workshops voor een maximale beleving.

De inwoners van Tel Aviv hebben hun stad met trots omgedoopt tot ‘vegan hoofdstad van de wereld’. De stad telt meer dan 400 veganistische horeca gelegenheden en is met haar traditionele Israëlische keuken van vers lokaal fruit en eigen geteelde groenten de gastronomische hemel voor veganisten. Wij introduceren een 3 uur durende vegan toer door Tel Aviv welke waarbij u verrukkelijk eten mag proeven. De unieke rondleiding start bij een eco-boutique vegan restaurant. Hierna ontdekt u te voet de hipste buurten en bezoekt u een vegan bakkerij en ijswinkel onder begeleiding van een gepassioneerde gids.