In Portugal bieden wij het Re-Food programma aan. Voedsel wat overblijft in restaurants of na een evenement worden door deze instantie opgehaald. Door een dag onderdeel te zijn van dit vrijwilligersnetwerk, zorgt u er hoogstpersoonlijk voor dat geen voedsel wordt verspild en dat dit terecht komt bij mensen die het juist zo hard nodig hebben. Een impactvolle dagbesteding die u nooit meer vergeet!
Gerelateerde berichten
De Griekse filosofie is nog springlevend en kent wereldwijd navolging. Niet vreemd dus dat de bewustwording over milieu en leefomgeving in Athene al sinds enkele decennia heel gewoon is. De noodzaak tot recycling, veganisme and “zero waste” is onderdeel van het dagelijks leven. The Bos Athens geeft workshops over urban farming. Balkons en daken worden aangepakt en omgetoverd tot compacte tuinen met bloemen en fruitboompjes. Doe met ons mee en steek de handen uit de mouwen!

Naast onze Rosario van VEGA DMC (Portugal) staat Garret McNamara, bekend van zijn gevechten met de hoogste golven ter wereld en is achtvoudig wereldrecordhouder. McNamara trainde hard, leerde ademtechnieken en beoefende yoga en meditatie waardoor zijn voorspellingscapaciteiten van de grillige golven werden verbeterd. Rosario zet McNamara veelal in voor motiverende speeches over zijn leven, zijn overwinningen en prestaties. Altijd een groot succes!

Het sap van de berkenboom dient als basis voor vele gerechten. Het tappen van het sap is een bijzonderheid. Bezoek één van de gepassioneerde producenten in Riga. Ze maken diverse biologische sapjes die allemaal geproefd kunnen worden. Als het seizoen het toelaat, kunt u zelf aan de boom uw ‘saptas’ vullen. Puurder kunnen we het niet maken.

Struin rond door de Schotse Hooglanden en zoek heerlijke ingrediënten zoals bramen, netels en wilde knoflook. Samen met andere ‘foodies’ voelt u zich een echte Highlander. Onder begeleiding van een gerenommeerde chef-kok gaat u kokkerellen en bereidt u een overheerlijke lokale maaltijd. Een vegan haggis wordt volgens vaste Schotse rituelen geserveerd en daar hoort een traditionele “wee dram of whisky” bij.

De Italiaanse pizza kent haar oorsprong in Napels. De allereerste pizza was de Pizza Marinara, een eenvoudig, maar voedzaam receptuur. Tomatensaus, knoflook, gedroogde oregano en – vooruit, doe eens gek – een paar blaadjes basilicum. De bodem bestaat uit meel, water, zout en gist. Niemand kijkt ervan op als u een pizza ’senza formaggio’ bestelt. Het is juist traditie. Een beetje zichzelf respecterende pizzeria is aangesloten bij L’Associazione Verace Pizza Napoletana en serveert dus de vegan oerversie. Maak er zelf eentje en ervaar het verbluffende resultaat.

Portugal met als topbestemmingen: Lissabon, Porto, Madeira en de Azoren

The Presidential Train is een tijdcapsule, rijkelijk gedecoreerd en van de hoogste kwaliteit. Dat mag ook gezegd worden van de gastronomie aan boord: een onvergetelijke culinaire ervaring die verder reikt dan de smaakpapillen alleen. Wat een heerlijke manier om het beste van Portugal te zien en te proeven.

Jaarlijks wordt Vegfest georganiseerd in Vilnius. Elk jaar groeit het aanbod weer explosief; meer dan 100 Vegan ondernemers komen samen in deze kleine creatieve omgeving om een breed aanbod van producten te tonen. Van cosmetica tot keuken apparatuur. U kunt deelnemen aan een tal van workshops voor een maximale beleving.

De Azoren is onderdeel van Portugal en bestaat uit negen eilanden. De groene deken van het eiland voelt als een onontdekt paradijs….

Deze fotogenieke stad met haar kanalen, platte bootjes en bruggetjes doet denken aan Venetië. In het stadscentrum zijn veel fraaie betegelde art-nouveau huizen te vinden. De stad is gelegen aan de Laguna de Ria de Aveiro en de Atlantische Oceaan en heeft zich op economisch gebied goed ontwikkeld. Aveiro staat bekend om haar zoutpannen, porselein fabrieken, aardewerk ateliers en conservenindustrie. Aan het heerlijke strand van Aveiro is het goed toeven met veel kleurrijke strandtentjes. Een aanrader!

Het spirituele toevluchtsoord 4Ventos (vertaling: 4 winden) ligt in een natuurgebied 40 kilometer ten noorden van Lissabon, vlakbij het eeuwenoude stadje Mafra. Het verhaal wil dat deze stad in energetische balans is gebracht door het begraven van kristallen in en rondom het centrum. 4Ventos bestaat uit drie oude huizen in volledige harmonie met de omgeving en met respect voor de traditionele architectuur. Door in groepsverband activiteiten uit te voeren, verbindt u zich met anderen. U eet vegetarische gerechten die zijn bereid met liefde en van ongekende kwaliteit. Terug naar de basis.

Op heel veel plaatsen in Engeland kunt u een groen project naar keuze omarmen. Als groep gaat u een duurzame verbetering realiseren voor de lokale gemeenschap. Dat kan zijn, het planten of renoveren van een tuin bij een school of zelfs op de begraafplaats. Het project wordt in overleg nauwkeurig geselecteerd met de gemeente en u gaat onder begeleiding van specialisten het verschil maken. Velen zijn u al voorgegaan en de voldoening is enorm. Voor iedereen.

In Lissabon delen we met plezier de lokale kennis van onbekende restaurants, wijnbars en winkeltjes. Ver weg van de gebaande paden, proeft u de echte smaak van Portugal: een simpel broodje met geroosterd varkensvlees of een overheerlijk bereid sardientje. Als u een wijnliefhebber bent, nemen wij u met plezier mee naar het het dorpje Azeitão om de imposante wijnvelden te bezoeken. Ontdek de beroemde dessert wijn Moscatel de Setúbal, die in deze regio wordt geproduceerd. Tevens proeft u hier de goddelijke schapenkaas van Azeitão. Een waar feest voor uw smaakpapillen.

Een geweldige Ierse traditie is een high-tea. In Dublin zijn er vele opties, maar onze favoriet is de ‘vegan afternoon tea’ in het Morrison Hotel. Met fantastisch uitzicht over de rivier Liffey, vlakbij de beroemde Ha’penny brug en de Temple Bar, geniet u van gezonde lokale producten die bij iedereen in de smaak vallen. Lekkere klassieke vegan scones, verse aardbeien, kokoslimoen cake, verrukkelijke vegan wraps en boterhammetjes. Geserveerd met onbeperkte koffie en thee (met soja of amandel melk).

Kunt u zich voorstellen wakker te worden in een heus wijnvat, temidden in een wijngaard in een van de beroemdste wijnregio’s ter wereld? Quinta de Pacheca, gelegen in het hart van de Douro in Portugal, heeft ruwe wijnvaten in architectonische suites getransformeerd in een romantische, originele en idyllische setting. In het eigen restaurant met panoramisch uitzicht over het wijngebied, kunt u genieten van gastronomische gerechten, bereid met lokale producten. Wij regelen interessante rondleidingen, picknicks en fijne kooklessen. Uiteraard is het mogelijk om de geproduceerde wijn van Quinta da Pacheca te proeven en te kopen.