In Portugal bieden wij het Re-Food programma aan. Voedsel wat overblijft in restaurants of na een evenement worden door deze instantie opgehaald. Door een dag onderdeel te zijn van dit vrijwilligersnetwerk, zorgt u er hoogstpersoonlijk voor dat geen voedsel wordt verspild en dat dit terecht komt bij mensen die het juist zo hard nodig hebben. Een impactvolle dagbesteding die u nooit meer vergeet!
Gerelateerde berichten
De Zmar Eco Experience bestaat uit solair aangedreven houten chalets midden in de natuur. Deze duurzame accommodatie ligt op 2 uur rijafstand van Lissabon. Perfect geschikt voor een bedrijfsretraite inclusief brainstormsessie! Het beschikt over een binnen en buiten zwembad, een spa, tennisvelden en een voetbalveld. De chalets zijn gebouwd van gerecyclede materialen. In de nabije bergen kunt u tussen de meetings door met jeeps, buggy’s of quads de omgeving verkennen. De tracks zijn uitdagend en de uitzichten adembenemend. U kunt ook mountainbiken en wandelen. Uiteraard buiten de gebaande paden!

Beleidsbepalers van de Fortune 500 bedrijven in de Verenigde Staten organiseren zich op het platform Vegan Leaders in Corporate Management (VLCM). De doelstelling is vanuit individuele ambities een milieu gerichte ontwikkeling tot stand te brengen bij grote organisaties. Inmiddels hebben 3.200 professionals zich aangemeld. Willen u of uw klanten betrokken zijn bij duurzame initiatieven en wilt u kennis delen omtrent dit onderwerp? Wij kunnen u in contact brengen met Amerikaanse bedrijven die hard aan de weg timmeren.

Struin rond door de Schotse Hooglanden en zoek heerlijke ingrediënten zoals bramen, netels en wilde knoflook. Samen met andere ‘foodies’ voelt u zich een echte Highlander. Onder begeleiding van een gerenommeerde chef-kok gaat u kokkerellen en bereidt u een overheerlijke lokale maaltijd. Een vegan haggis wordt volgens vaste Schotse rituelen geserveerd en daar hoort een traditionele “wee dram of whisky” bij.

Jaarlijks wordt Vegfest georganiseerd in Vilnius. Elk jaar groeit het aanbod weer explosief; meer dan 100 Vegan ondernemers komen samen in deze kleine creatieve omgeving om een breed aanbod van producten te tonen. Van cosmetica tot keuken apparatuur. U kunt deelnemen aan een tal van workshops voor een maximale beleving.

Van de nood een deugd maken. Dat doen ze in het ongerepte Servië, waar een gastronomische historie hoog gehouden wordt. Tijdens Posno, de vastentijd voor Orthodoxen, is het traditie dat er uitsluitend plantaardig wordt gegeten. De Posno start acht weken voor Pasen. Dan worden maaltijden bereid met welluidende namen als ajvar, džuveč, posna sarma, posni burek en posna pogača. Deze roemruchte kooktraditie is een waar vegan feest. Als u het kunt uitspreken, kunt u deze heerlijkheden nu het hele jaar door bestellen.

Deze fotogenieke stad met haar kanalen, platte bootjes en bruggetjes doet denken aan Venetië. In het stadscentrum zijn veel fraaie betegelde art-nouveau huizen te vinden. De stad is gelegen aan de Laguna de Ria de Aveiro en de Atlantische Oceaan en heeft zich op economisch gebied goed ontwikkeld. Aveiro staat bekend om haar zoutpannen, porselein fabrieken, aardewerk ateliers en conservenindustrie. Aan het heerlijke strand van Aveiro is het goed toeven met veel kleurrijke strandtentjes. Een aanrader!

De Griekse filosofie is nog springlevend en kent wereldwijd navolging. Niet vreemd dus dat de bewustwording over milieu en leefomgeving in Athene al sinds enkele decennia heel gewoon is. De noodzaak tot recycling, veganisme and “zero waste” is onderdeel van het dagelijks leven. The Bos Athens geeft workshops over urban farming. Balkons en daken worden aangepakt en omgetoverd tot compacte tuinen met bloemen en fruitboompjes. Doe met ons mee en steek de handen uit de mouwen!

Het sap van de berkenboom dient als basis voor vele gerechten. Het tappen van het sap is een bijzonderheid. Bezoek één van de gepassioneerde producenten in Riga. Ze maken diverse biologische sapjes die allemaal geproefd kunnen worden. Als het seizoen het toelaat, kunt u zelf aan de boom uw ‘saptas’ vullen. Puurder kunnen we het niet maken.

De stad Porto is gelegen aan de rivier de Douro, gebouwd tegen zeven heuvels en wordt ook wel stad van de bruggen genoemd…

De Azoren is onderdeel van Portugal en bestaat uit negen eilanden. De groene deken van het eiland voelt als een onontdekt paradijs….

Verken het prachtige Cidade Invicta met een tuktuk-rit! In dit grappige voertuig kunt u Porto op een comfortabele en leuke manier verkennen. Ontdek het prachtige historische centrum, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat en laat u verrassen door de vele duizelingwekkende verborgen plekjes en straatjes van deze stad. Af en toe stopt u bij het lokale café voor een lekker glaasje port en proeft u een overheerlijk kaasje van zijn buurman, de kaasboer.

Lissabon staat bol van de Portugese geschiedenis ….

Kunt u zich voorstellen wakker te worden in een heus wijnvat, temidden in een wijngaard in een van de beroemdste wijnregio’s ter wereld? Quinta de Pacheca, gelegen in het hart van de Douro in Portugal, heeft ruwe wijnvaten in architectonische suites getransformeerd in een romantische, originele en idyllische setting. In het eigen restaurant met panoramisch uitzicht over het wijngebied, kunt u genieten van gastronomische gerechten, bereid met lokale producten. Wij regelen interessante rondleidingen, picknicks en fijne kooklessen. Uiteraard is het mogelijk om de geproduceerde wijn van Quinta da Pacheca te proeven en te kopen.

Creatief zijn ze, de designers in Tallinn. U kunt ze zelf ontmoeten. Zij vertellen hoe zij gebruikte materialen nieuw leven inblazen. Zoals het maken unieke kledingstukken van onder andere 40 jaar oude militaire tenten; moderne mode van materialen die anders weggegooid zouden worden. De ontwerpers staan u graag te woord en vertellen over hun motivaties en ideeën. Wellicht zit er iets voor u bij?

We trekken dwarsdoor historisch Amman, de hoofdstad van Jordanië voor een vegan gourmet toer. U wordt exclusief vergezeld door een topchef die u al wandelend de lekkerste dingen laat proeven op de leukste locaties. Met deze enthousiaste lokale kok ontdekt u de geheimen van de gastronomie: van specerijen tot aan het zelf leren maken van prachtige vegan gerechten uit het Midden-Oosten. U komt op culinaire plekken die nauwelijks bekend zijn. Een prachtervaring voor de echt foodies onder ons.