Scroll Top

Puur Paramaribo

De naam Paramaribo is een verbastering van de naam het indianendorp Parmurbo en ligt aan de Suriname rivier. De hoofdstad van Suriname stamt uit de 17e eeuw en het originele, zeer karakteristieke stratenplan met het historisch centrum zijn nog steeds intact. De gebouwen illustreren een samensmelting van Nederlandse architectuur met lokale, traditionele technieken en materialen. Paramaribo kent een tropisch regenwoudklimaat wat zorgt voor warme dagen het gehele jaar door.

Kerkelijk onthaal 

Dit gebouw behoort tot de grootste van hout geconstrueerde kerken van Zuid-Amerika. Priesters van het RK-Bisdom in Paramaribo leiden u stapsgewijs door dit mooie kunstwerk. Tijdens een gezamenlijk diner op het terras geniet u van typisch Surinaamse gerechten en verhalen over deze Kathedrale Basiliek en de missie die het land heeft gekend.

Kunst in Fort Zeelandia 

In samenwerking met de Nola Hatterman Art Academy krijgt u een intensieve workshop schilderen, waarbij u zelf dit prachtige gebouw schildert. Op het dakterras geniet u van een smakelijke lunch van lokale ingrediënten met uniek uitzicht op de Suriname rivier. Het geheel wordt afgesloten met een optreden van de Ala Kondre Dron formatie. Elk van hen vertelt het verhaal van hun voorouders met traditionele percussie instrumenten.

Kookles bij een Marron familie 

De Marrons zijn afstammelingen van slaven die vanuit West-Afrika naar Suriname werden gehaald. Bij een Marron familie leert u de meest heerlijke gerechten maken. Een van de gerechten is de Afiingi of Apiti: een zeer smakelijke bouillon ingedikt met kleine balletjes gemaakt van cassave meel. Deze stevige soep staat vooral bekend staat om haar krachtige werking. Wij hebben het al op!

Lunchen op de stuwdam 

Het Prof. dr. ir. W.J. van Blommesteinmeer is ontstaan na de bouw van de Afobaka stuwdam in de Surinamerivier. Ongeveer vijfduizend Marrons zijn daarvoor verhuisd naar transmigratiedorpen. Traditionele gezagdragers uit het gebied delen hun verhalen met u tijdens een bijzondere lunch op de Afobaka stuwdam. Een indrukwekkende tocht met mooie uitzichten per korjaal over het 40 meter diepe meer sluit deze geweldige belevenis af.

Druk een punt 

Op ongeveer vijf kilometer buiten Paramaribo ligt de enige golfbaan van Suriname. De baan kent negen holes met een par van negenenzestig. De golfclub verzorgt speciaal voor u een drie uur durende ‘clinic’ onder leiding van de beste en meest ervaren Surinaamse golfspelers. Een onverwachte en geweldige ervaring voor de liefhebbers.

Gerelateerde berichten