Scroll Top

Danpaati, wat ben je mooi!

Danpaati is een paradijslijk eiland, gelegen in de Suriname rivier, diep in het Amazonegebied van centraal Suriname en is het woongebied van de Saramakaners. De Danpaati River Lodge bestaat uit een familie lodge, twee 3 persoons lodges, 3 deluxe lodges,10 comfortabele twee persoons huisjes en een buitenzwembad. Het complex wordt geëxploiteerd door de oorspronkelijke bevolking. Dit garandeert het behoud van de traditionele cultuur waarbij in harmonie met de natuur en het milieu wordt geleefd.

De natuur is van ongekende schoonheid en de biodiversiteit van de Amazone is heel bijzonder. Er zijn goed opgeleide gidsen aanwezig, die u het tropisch bos kunnen laten ervaren als geen ander. Daarnaast zijn er speciale ochtend- en avond kanotochten om de ontzagwekkende zonsopkomst en zonsondergang te bezichtigen op de rivier. Ongeveer 2 uren varen van de lodges, bij de samenvloeiing van de Pikin Rio en Gran Rio, bevinden zich de Tapawatra vallen. Hier kunt u genieten van een heerlijke picknick, lekker zwemmen en genieten van een krachtige massage door het woeste water van de natuurlijke jacuzzi.

Op Danpaati komt de inwendige mens niets tekort. De keuken biedt diverse overheerlijke Surinaamse en lokale traditionele gerechten en er bestaat ook de mogelijkheid zelf mee te helpen met de bereiding. In de avonduren kan men op het eiland genieten van de traditionele dans en muziek van de Saramakaners, waarbij de gasten niet alleen toeschouwers zijn, maar ook participeren aan het magisch ritme van de Seketi en de Banamba.

Gerelateerde berichten