Scroll Top

Hot Havana

In het Caribische gebied is Cuba, met hoofdstad Havana, één van de meest exotische eilanden. Havana kenmerkt zich door haar koloniale setting, de gezellige straatjes en prachtig natuurschoon. De stad bruist van cultuur en handel, maar ook van (onverwachte) ontmoetingen tijdens het flaneren op de vele authentieke boulevards. Havana is zonder twijfel een wereldstad, rijk aan traditie en historie. In 1982 is het oudste gedeelte van Havana op de Werelderfgoedlijst van UNESCO gezet. Het klimaat is het gehele jaar zeer aangenaam.

Achtervolg Hemingway 

Kom meer te weten over de schrijver Ernest Hemingway, die jarenlang in Cuba leefde, en bezoek zijn voormalige thuis ‘Finca Viglia’ wat tegenwoordig is omgetoverd tot museum. Hier zijn meer dan 22.000 van zijn bezittingen te zien zoals boeken, documenten, foto’s, meubels, maar ook kleding. Het is een must-see voor iedereen die van literatuur houdt. Bezoek het vissersdorp Cojimar, inspiratie voor zijn boek The old man and the sea en drink een Don Gregorio cocktail bij La Terraza, zijn favoriete bar in Cojimar.

Ga in rook op 

Start met een bezoek aan één van de beroemde sigarenfabrieken in Havana zoals Partagas, Cohiba, Romeo y Jullieta en H. Upmann. Leer meer over het volledige productie proces van deze Cubaanse ‘Habanos’ die wereldwijd verkocht worden. Dit gaat veelal nog met de hand. Ga verder naar het koloniale hotel Conde Villanueva en beleef een workshop waarin wordt uitgelegd hoe u een sigaar moet aansteken en hoe u er met volle teugen van kunt genieten onder het genot van lokale Cubaanse rum en koffie.

Ontdek Havana in een oldtimer 

Een echte ’travel back in time’! Ontdek het Havana uit de jaren 50 in een Amerikaanse oldtimer. Start bij El Morro, een kasteel aan een baai met een uitzicht over de zeewering van Havana. Rijd voorbij aan de Plaza de la Revolucion, waar voormalig president Fidel Castro zijn urenlange speeches hield, het mooie groen van Parque Almendares en verder door naar de zone Miramar met prachtige landhuizen, voormalig Amerikaanse jachtclubs en breng een bezoekje aan het beroemde Hotel Nacional voor een heerlijke Cubaanse cocktail terwijl een lokale bewoner vertelt over alle Maffia anekdotes die horen bij dit nostalgische hotel.

Koloniaal Havana

Start met een leuk ritje in een coco taxi (de tuktuk van Havana) tot aan Plaza San Francisco voor een kleine versnapering. Vanuit hier rijdt u verder door het historische centrum van Havana. Hobbel over de geplaveide keien in kleine straatjes en bezoek Plaza Vieja, Plaza de Armas met het Paleis Capitanes Generales en nog veel meer. Uiteraard kan een bezoek aan Hemingway’s favoriete bar La Bodeguita del Medio niet ontbreken, voor een verfrissende mojito.

Cubaanse kunst & dans

Cuba is gezegend met passie en talent voor kunst en dans. Een onderdeel van dit eiland dat absoluut niet gemist mag worden. Begin met een bezoek aan het theater van Havana Alicia Alonso, vernoemd naar de legendarische ballerina en directrice van het Cubaanse nationale ballet. U gaat backstage bij een training van de jonge en talentvolle dansgroep Havana Queens, die meerdere Lucas Awards op hun naam hebben staan en als u wilt, kunt u met ze mee dansen! Plezier gegarandeerd. Daarna ziet u het thuis van de Cubaanse artiest José Fuster, genaamd Fusterlandia. Hij wordt ook wel de Gaudi van de Caribische Eilanden genoemd. Ook ziet u het atelier van een jonge Cubaanse artiest Arian Irsula en zijn avant-gardistische meesterwerken.

Gerelateerde berichten