Scroll Top

Beeldig Bogota

Bogotá, de bruisende hoofdstad van Colombia, is gelegen in het midden van het land. Een gigantische stad van schitterende contrasten omgeven door het Andes gebergte en gelegen op een hoogvlakte. Denk aan de majestueuze koloniale gebouwen die schouder aan schouder staan met levendige graffitikunst, waar het verleden en het heden in een kleurrijke dans samensmelten. La Candelaria is het oudste deel van de stad en een levendige wijk, vol herinneringen aan de Spaanse koloniale ambities en bevolkt door studenten, ambtenaren en toeristen. Verken de fascinerende musea, waar elke hoek een nieuw verhaal vertelt, en duik daarna in het bruisende nachtleven, waar in de hippe clubs tot de ochtenduren wordt gedanst. Dankzij de hoogte van 2600 meter is het klimaat in Bogota altijd zeer aangenaam. De temperatuur stijgt nooit ver boven de 20 graden uit. Heerlijk voor een stedentrip!

Op de pedalen

Een leuke manier om Bogota te verkennen is per fiets. Met een 4-uur durende fietstour ontdek je het authentieke dagelijkse leven in de Colombiaanse hoofdstad. Je bezoekt een markt waar je exotisch fruit kunt proeven, bezichtigt een van de vele graffitiwerken die maatschappelijke kwesties aan de kaak stellen, een kijkje in de hoerenbuurt en speel met de lokale bevolking een potje tejo, de nationale sport die veel wegheeft van jeu de boules.

Met de kabelbaan

Bogota is ontzettend groot. En in grote steden kunnen een paar uitzichtpunten natuurlijk niet ontbreken. Geniet van de prachtige panorama’s vanaf de bergtop van Monserrate. Deze berg is niet te missen, want deze is vanaf bijna iedere straat in de stad te zien. Je kunt naar boven lopen, maar het is ook mogelijk met de kabelbaan naar boven te gaan. Deze brengt je naar 3100 meter hoogte. Met name tijdens de zonsopgang en zonsondergang geniet je hier van mooie uitzichten over de uitgestrekte stad.

Het is goud wat blinkt!

Het wereldberoemde Goudmuseum, oftewel Museo del Oro heeft een van de meest indrukwekkende collecties aan goud. Het museum toont een selectie van precolumbiaanse en tumbaga kunstvoorwerpen. Deze gouden voorwerpen, gemaakt van een voor indiaanse culturen heilig metaal, getuigen van het leven en denken van de verschillende culturen die in het huidige Colombia leefden vóór de Spaanse verovering van Amerika.

Voor de natuurliefhebber

Wie wil ontsnappen aan de drukte en hectiek van Bogota is in het natuurpark Chicaque op de juiste plek. Het park ligt op ongeveer een halfuurtje rijden van de hoofdstad in het Andesgebergte. Doordat de koude lucht hier vanuit het dal blijft hangen zie je vaak mistbanken, wat een mysterieus effect heeft op de natuur. Er zijn verschillende wandelpaden in het natuurpark die leiden naar uitzichtpunten en watervallen. Het is ook mogelijk in het natuurpark te overnachten.

De leukste wijken

De Zona Rosa, Chapinero en Usaquen zijn de gezelligste wijken in de wereldstad. Het levendige nachtleven bloeit hier op nadat de zon is ondergegaan. De vele restaurantjes en barretjes zijn gezellig en de gastvrije Colombiaan verwelkomt je hartelijk.

Gerelateerde berichten