Scroll Top

Rijkelijk Rio de Janeiro

São Sebastião do Rio de Janeiro of kortweg Rio ligt aan een wijde baai, de Baía de Guanabara en was tot 1960 hoofdstad van Brazilië. Deze geweldige stad is beroemd om haar drukbezochte stranden, zoals de Copacabana en Ipanema. Daarnaast is het reusachtige standbeeld van Christus de Verlosser op de 710 meter hoge Corcovado het icoon van de stad. Rio heeft een enorme aantrekkingskracht op vele internationale bezoekers en organiseerde, naast het jaarlijkse carnaval, reeds vele sportevenementen zoals het WK voetbal in 2014 en de Olympische Spelen in 2016. Qua temperatuur zit u er in Rio het hele jaar warmpjes bij.

Op eenzame hoogte

In de vroege ochtend maakt u een wandeling over de Corcovado richting de Suikerberg. Met de kabelbaan bereikt u de top en een bezoek aan het standbeeld van Christus de Verlosser is daarom niet te vermijden. Hier heeft u een spectaculair uitzicht op de uitgestrekte stad. We passeren verschillende andere bezienswaardigheden zoals Palácio Guanabara, Largo do Boticário en Casa dos Abacaxis. Bovenop de berg staat er uiteraard een lekker koel drankje voor u klaar.

Favela painting 

Er zijn projecten in Rio gaande waarbij het imago van de favelas (sloppenwijken) wordt verbeterd en meer sociale betrokkenheid wordt gecreëerd. Mede dankzij de steun van multinationals zoals Akzo Nobel worden de favelas omgetoverd in vrolijke kleuren en als u zin heeft kunt u een kwastje mee strijken.

Tropisch eilandhoppen

Ga met ons mee en relax ultiem op een prachtig schip wat vaart langs de Sepetiba Bay. We meren aan op een aantal schitterende locaties voor een spa behandeling en een lichte lunch. Tijdens het varen wordt u geleerd hoe u een ster kan worden in het maken van verfrissende caipirinha’s en mojito’s.

de beste carnaval ter wereld

Zin om te dansen? We gaan naar één van de betere sambascholen. Hier leren lokale artiesten u een aantal carnavalsinstrumenten te bespelen, kostuums te maken en uiteraard de samba te dansen, zodat u de show steelt tijdens het wereldberoemde carnaval!

Voet- en Volleybal 

Dé 2 top sporten in Rio. Ga lekker een balletje trappen of slaan op één van de vele gouden stranden in Rio. Bij het zien van het overweldigende Maracana stadion slaat menig voetbalhart op hol. Zin in een potje volleybal en voetbal met de lokale inwoners? Ook dat is natuurlijk mogelijk. Veel succes!

Gerelateerde berichten