Scroll Top

Mooi Medellín

Wie het over Medellín heeft, denkt meestal meteen aan het Medellín kartel maar laat je niks wijsmaken. De stad is volledig heropgebouwd in al haar prachtige kleuren. Kijk je ogen uit naar alle mooie street-art, de kunstwerken van Fernando Botero of slenter door de winkelstraten. Medellín is dé mode hoofdstad van Colombia.

Back to the 80’s-90’s

Tijdens deze tour ga je Medellin in de jaren 80 en 90 beleven, waar je leert over de sociale problemen die het Medellin Kartel creëerde, en vergelijken met de huidige transformatie van de populaire buurten, vooral in Commune 13, voorheen het hart van Pablo Escobar waar de stad nu gehuld is in kleurrijke street-art.
Bekijk onderweg de prachtige kunstwerken van Fernando Botero, De prachtige kerken die overgebleven zijn uit de koloniale periode en de pleinen met een typische sfeer of bezoek de winkelstraten.

Guatapé

De Peñol is een van de meest spectaculaire bestemmingen rond Medellin. De 200 meter hoge monoliet is te beklimmen met een trap van 740 treden. Geniet van een prachtig uitzicht over de prachtige omgeving vol groene bergen en blauwe meren. Wil je het extra speciaal maken? Boek dan een helicoptervlucht!

Gerelateerde berichten