Scroll Top

Fantastisch Fortaleza

Fortaleza is de hoofdstad van de deelstaat Ceará met ruim 2,5 miljoen inwoners. In 1649 is deze stad gesticht als Fort Schoonenborch door de Nederlandse WIC. Nadat de Portugezen het veroverden werd het hernoemd tot Forte de Nossa Senhora da Assunção. Tot het begin van de 19de eeuw bleef Fortaleza klein, maar met de export van katoen naar Groot-Brittannië en koffiebonen naar Frankrijk groeide het uit tot een bruisende stad met Europese sfeer met veel hotels en restaurants. De typische boot ‘Yangada’ is een symbool van de stad en kreeft is één van de meest herkenbare gerechten. Deze regio kent een warm klimaat en bezoekers kunnen rekenen op een hartelijk ontvangst door de gastvrije bevolking.

Ontdek de stad

Een lokale gids neemt u mee voor een historische rondleiding door deze prachtstad. U ziet interessante plekken zoals de Metropolitan Cathedral, Central Market, de President Castelo Branco Mausoleum, het Martyrs Square en Meireles Beach. Grote witte stranden waar het altijd gezellig druk en bedrijvig i op de lange boulevard, waar menigeen dans en sport beoefent.

Op avontuur naar Flecheiras 

Vanuit Fortaleza vertrekt u in noordwestelijke richting naar het Lagoinha-strand. Een eco-toeristische expeditie in jeeps over primitieve stranden, duinen, langs meren en kleine dorpjes. Tijdens de reis stopt u uiteraard voor een paar foto momentjes. Opfrissen doet u in de helblauwe zee en daarna legt u een bezoek af aan inheemse vissersdorpjes, waar u uw vingers aflikt na het eten van de heerlijk bereide vis en leert over de manier van leven van de vissers.

Bij de apen af

We verlaten Fortaleza kort en gaan naar het Amazone gebied nabij Manaus. Hier kunt u de ‘Monkey Jungle’ bezoeken. Dit gebied is alleen te bereiken per boot. Biologen hebben dit apen-bos opgezet voor rehabiliterende apen die ooit gevangen zijn gehouden, maar nu lekker vrij rond kunnen lopen en onder toezicht weer een mooi leven kunnen hebben. U mag altijd een handje mee helpen.
.

Kom naar Cumbuco 

Cumbuco Village is een klein vissersdorpje op 40 km van Fortaleza. We staan heel vroeg op om de vissers de vangst te zien lossen vanaf de traditionele Yangada vissersboten. Tijdens de lunch serveren de restaurants de verse vis aan u uit, waarna u een mooie expeditie te paard maakt naar de watervallen in het achterland. De dag sluiten we af met een heerlijke duik in de Atlantische Oceaan en kunt u genieten van alles om u heen op de uitgestrekte zandstranden wat Cumbuco een klein paradijs op aarde maakt.

Natuurschoon

Via de Sol Nascente-route rijdt u op 85 km van Fortaleza ten oosten naar Beberibe. Dit plaatsje was decor voor verschillende film- en televisie producties. De unieke landschappen van Morro Branco en Praia das Fontes zijn een perfecte combinatie tussen rustieke schoonheid en verfijning. Door labyrinten tussen duinen en kliffen reist u langs de kust en vindt u ontelbare bronnen van zoet water die stromen uit de Praia das Fontes. Morro Branco is tevens beroemd om de handgemaakte glaswerken. Ongekend mooi. 

Gerelateerde berichten