Scroll Top

Levenslustig Lima

Welkom in het land van de mysterieuze Inca’s, het hoge Andes gebergte, de indrukwekkende regenwouden en de uitnodigende stranden. Of u nu wilt raften op een rivier of een Inca trail wilt hiken, het kan allemaal in dit prachtige land. Peru kent een diversiteit aan landschappen en een grote variëteit aan flora en fauna. Er zijn goed bewaarde bezienswaardigheden, waarin de geschiedenis van de indianen tot leven komt. De hoofdstad Lima is met 7 miljoen inwoners de grootste stad en is de perfecte start voor uw rondreis door Peru. Met drie geografische zones is sprake van even zo veel klimaattypen. De Peruaanse winter (in juni tot en met september) is het droogste en daarmee het beste seizoen om Peru aan te doen.

Koningsstad 

Wandel met uw privé gids door het centrum van Lima en bezoek de belangrijkste architectonische hoogstandjes van de koninklijke periode, inclusief het paleis en de kathedraal. Bezoek het Klooster van San Francisco met de geweldige kunststukken en de beroemde catacombes. Ook niet te missen: Casa Aliaga, een statig koloniaal herenhuis uit 1535 in originele staat.

Door het platteland 

30 Kilometer ten zuiden van Lima bevindt zich het archeologische complex van Pachacamac. Dit was de belangrijkste religieuze tempel van het continent. Peruanen reisden vele kilometers af dit orakel om advies te vragen en Goden als de Zon, de Maan en de Pachacamac (maker van God) te aanbidden. U rijdt door naar Haciënda Los Ficus, waar u kennis maakt met de elegante Peruvian Paso paarden. U mag een ritje mag maken op deze bijzondere dieren.

Museum nacht 

U krijgt exclusief toegang tot de beroemde collectie van erotische kunst. ’s Nachts gaan de deuren alleen voor u open en kunt u de privé collectie van Don Rafael Larco Hoyle bewonderen in een prachtig oud herenhuis, gebouwd op de fundering van een pre-Inca tempel. Er zijn meer dan 45.000 stenen potten uitgestald en honderden tapijten.

Thuis in de Peruaanse keuken 

Peru staat bekend als toonaangevende culinaire bestemming. Begeleid door een chef-kok bezoekt u een lokale markt en kiest u de mooiste regionale producten uit. U neemt deel aan een unieke kookles in een bekroond restaurant. Deze gaat uiteraard gepaard met een proeverij, gevolgd door een typische Peruaanse lunch.

Shop till you drop 

Welkom bij het centrum van kunstnijverheid in Lima. Hier vindt u de beste kunst gemaakt door lokale experts. Uw gids leidt u door een wirwar aan winkeltjes met potten, tapijtzaken en juweliers waar goud en zilver wordt verkocht.

Gerelateerde berichten