Scroll Top

Leaving Las Vegas

La$ Vega$; u moet de stad zelf beleven om uw ogen te geloven. Het non-stop gerinkel van de gokautomaten, de miljoenen lichtjes op de bekende ‘Strip’, de Eiffeltoren, het Venetiaans paleis, de dansende fonteinen voor het Bellagio hotel…we kennen het allemaal uit de film en toch blijft het verbazingwekkend hoe deze stad uit de grond is gestampt midden in de woestenij in de staat Nevada. Met een illustere geschiedenis als geldbron voor beruchte maffiafamilies, heeft de stad zich de laatste jaren tot een respectabel culinair centrum ontwikkeld. ’s Avonds kunt u zich na een fantastisch diner en bezoek aan de pokertafels tot diep in de nacht uitleven in de beroemste clubs ter wereld. Las Vegas heeft een woestijnklimaat met zeer hete zomers en milde winters. 

Eet als een vorst 

Tot voor kort moest de toerist in Las Vegas genoegen nemen met enorme buffetten in ongezellige ballroom-achtige zalen. Tegenwoordig opent ieder zichzelf respecterende chef een restaurant in Las Vegas, waardoor de stad tot een waar culinair Walhalla is uitgegroeid. Wat denkt u van namen als Morimoto, Ramsay, Mina, Batali en Ducasse? Meer trek in een snelle hap? Ga dan naar ‘In-n-Out Burger’ . Volgens de liefhebbers ‘it doesn’t get better than In-n-Out!’

Frisse adem

Vroeger speelde de bedrijvigheid in Las Vegas zich met name binnen de grote casino hotels af. ‘The Park’ , welke in 2016 z’n deuren openende, bracht hier verandering in. Twee 30-meter lange watermuren, een 12-meter hoog beeld van een dansende vrouw (van het Burning Man festival), planten, bomen, restaurants en terrassen zorgen voor een prima sfeer in de buitenlucht. Ontworpen door een Nederlands architectenbureau.

Neon & mobster

Cultuur in Las Vegas? Ja, Echt! Voor de Eiffeltoren en New York skyline replica’s, bestond de strip vooral uit neon reclames en uithangborden. De mooiste exemplaren zijn nu verzameld in het Neon Boneyard & Museum. Even bijzonder is het Mob Museum, waar in een voormalig rechtsgebouw de geschiedenis van de maffia uit de doeken wordt gedaan. Heel informatief en interactief. Altijd al een Tommy Gun willen schieten? Dit is uw kans!

Mooi rood is niet lelijk

Op slechts 30 minuten rijden arriveert u in een volkomen ander landschap, de Red Rock Canyon. Ervaar de schoonheid van een ruig woestijnlandschap met rode rotsen en kliffen en een uitbundige flora en fauna. Het gebied is ingedeeld in vier secties: aarde, wind, vuur en water. Dus pak de auto, motor, fiets of paard en ontdek het echte wilde westen.

Vvvroem

Menig jongens- en meisjesdroom is uitgekomen (maar ook verwoest) aan de roulettetafels in Las Vegas. Mocht u winnen, behoort een Porsche, Aston Martin of Lamborghini dan tot uw fantasie? Bij Exotics Racing op de Las Vegas Speedway is het de gewoonste zaak van de wereld dat u even instapt in een van deze bolides. Riem om en voet op het gaspedaal!

Gerelateerde berichten