Scroll Top

Multiculti Miami

Miami is een stad gelegen aan de Atlantische kust in het zuidoosten van Florida. Deze stad is het centrum voor financiën, handel, cultuur, media, entertainment, kunst en internationale handel. Miami heeft het allemaal; prachtige stranden, grote winkelcentra, goede restaurants en een unieke multiculturele sfeer. Wandel op de Ocean Drive met vele barretjes en restaurants en u loopt vele beroemdheden tegen het lijf. Bezoek Mary Brickel Village in de binnenstad van Miami voor een heerlijk diner of geniet van de Latijnse smaken in Little Havana. Of u nu op zoek bent naar een mooie plek om te vissen, te kajakken of te windsurfen, alles is mogelijk in Miami. De combinatie van lekker eten, een bruisend nachtleven en goede outdoor activiteiten maakt Miami een perfecte bestemming. Miami heeft een tropisch moesson klimaat met hete en vochtige zomers en korte, relatief warme winters. 

Kajakken in Oleta State Park

Verken het inheemse landschap van Zuid Florida, op slechts 20 minuten van het centrum van Miami. De Oleta River, een zijrivier van de Biscayne Bay, wordt gevoed door de Everglades. Oleta River State Park bevat beschermde bossen en een imposant mangrove estuarium. Geniet te voet van het park of neem een kajak of kano en vaar door de vele kanalen. Tijdens de tocht stopt u onderweg langs de kant voor een heerlijke picknick.

Cubaanse nachten in Little Havana

Calle Ochois is de beste plaats de Latijnse sfeer van Miami ervaren. U bezoekt een sigarenwinkel en ziet hoe sigaren met de hand gerold worden door geschoolde sigarenrollers, genaamd torcedores. Na er eentje te hebben opgestoken, wordt u opgehaald door een limousine en laat u zich heerlijk rijden naar een typisch Cubaans restaurant met live muziek en typisch Cubaans eten. Daarna is het voetjes van de vloer in Mango’s Tropical Café.

De Haulover Sandbar

Vaar met een prachtig schip naar de Haulover Sandbar, een fantastische plek voor een middag in de hete zomermaanden. Nadat het anker is uitgegooid kunt u de hele dag feesten, zwemmen en kennis maken met mensen op andere aangelegde schepen. Er hangt een relaxte, ontspannen sfeer. Er is zelfs een drijvende hamburgertent, waarbij de hamburger met een opblaasbare kano naar uw boot wordt gebracht. Hoe cool is dat?

Dagtocht naar Key West

De weg die leidt over alle bruggen naar Key West is al spectaculair op zich. Eenmaal aangekomen stapt u op een catamaran en vaart u de zonsondergang tegemoet en bent u op het meest zuidelijke punt van de Verenigde Staten. Cocktails en hapjes worden tijdens de vaart geserveerd. Als de avond is gevallen, gaat u naar Mallory Square, waar u kunt genieten van allerlei entertainment en een grappige souvenir markt. Als afsluiter staat er een informeel diner in één van de favoriete restaurants van de schrijver Ernest Hemingway op het programma.

Miami Vice speedboot rally 

U krijgt de ultieme sightseeing ervaring in de stijl van de tv-serie ‘Miami Vice’. Zie de herenhuizen van rijke en beroemde mensen op Star Island, Fisher Island, Miami Beach en aanschouw het verrassende Art Deco District van South Beach aan de oceaan. Ook bezoekt u een aantal van de beroemde filmlocaties van CSI Miami. Neem een camera mee!

Gerelateerde berichten