Scroll Top

New York, New York

De stad die geen nadere uitleg behoeft. Van het Noord-Amerikaanse continent ongetwijfeld DE stad onder de steden. Wat we ervan kennen: de wolkenkrabbers, Wall Street, Central Park, Times Square, Broadway, het Vrijheidsbeeld, Manhattan, het hoge wandeltempo van de bewoners. New York vernieuwt altijd en er is voor de regelmatige bezoeker altijd weer wat nieuws te zien en te beleven. Of u nu houdt van shoppen, eten, dansen, kunst en cultuur – er is altijd meer! Op ruim zes uur vliegen van Amsterdam of Brussel, kunt u even een paar dagen ‘bijtanken’ in The Big Apple, maar ook tijdens een langer verblijf verveelt u zich geen minuut. New York heeft warme zomers en koude winters. 

Groene zone

In 2009 werd een voormalige treinviaduct van ruim 2 km omgebouwd tot een fantastische boulevard cq stadspark: de High Line. Samen met een lokale bewoner maakt u hier een wandeling met een fraai uitzicht over de stad. Het park is zo aangelegd dat er nog veel referenties zijn aan het treinverleden. Na de tour bezoekt u de Chelsea Market voor een lekkere lichte lunch. Daarna fietst u via het Hudson River Park door Upper Manhattan naar Central Park.

Brooklyn, meer dan een brug

Steek de iconische Brooklyn Bridge over naar een van de leukste wijken van de stad: Brooklyn. Ga voor een lekkere lunch naar Smorgasburg, een open lucht markt waar alle eet-trends worden geboren. U vervolgt uw Brooklyn ontdekking met een graffiti workshop in Bushwick, het mekka van de straatkunst. Met een spuitbus in de hand, maakt u zelf de mooiste kleurrijke kunst.

Cocktails anyone?

Vergeet uw cocktailjurk of pak niet, want tijdens dit bezoek aan The Big Apple gaat u in MadMen Style. Waan u in de reclamewereld van de fictieve held Don Draper, loop door dezelfde straten en, nog beter, bezoek dezelfde bars. Bestel een Tom Collins of een Manhattan. Na een avond in de voetstappen van fascinerende televisie personages, weet u alles over de reclamewereld in de jaren ’60. Cheers!

Get a slice

Het is een must voor iedereen die New York bezoekt: New York Pizza. Wat maakt juist deze populaire snack nu zo bijzonder? De luidruchtige pizzabakkers van Pizza A Casa in de hippe Lower East Side leren u op een aparte wijze de ins-en-outs van het pizza bakken. Informatief, hands-on, lekker en super gezellig!

Do the Harlem shuffle

Harlem is helemaal hot, zeker indien u met een eigen Hip Hop Legend gids de Graffiti Wall of Fame, de Lenox Lounge en historische jazz clubs bezoekt. Schuif aan voor een heerlijk Cajun diner in de kelder van het beroemde Red Rooster voordat u zich mengt onder de lokale bevolking in het wereldberoemde Apollo Theater. Hier moedigt u tijdens Amateur Night de artiesten aan. Of u stuurt hen, door heel hard met het publiek mee te boo-en, terug naar huis.

Related Posts