Scroll Top

Sensationeel San Francisco

Vanaf het moment dat de goudzoekers in 1849 massaal naar San Francisco trokken, is deze stad enorm populair. Zo huist de stad vele bevolkingsgroepen zoals beatniks, hippies, gays en de laatste jaren ook ’techies’. Toch telt de stad maar 850,000 inwoners en heeft het nog steeds een intieme, gezellige sfeer. Veel wijken in San Francisco hebben een sterk eigen karakter, bijvoorbeeld het Italiaanse North Beach, de Mexicaanse Mission en het Aziatische Chinatown. San Franciscanen staan bekend als liefhebbers van lekker eten en drinken en de restaurants worden dan ook iedere avond enthousiast bezocht. Er is veel natuurschoon in de nabije omgeving: het wijnlandschap van Napa Valley, de bergen bij Lake Tahoe en de kust bij Monterey en Carmel. De warmste maanden zijn in het voorjaar en najaar, in de zomer wordt de temperatuur gedrukt door de mist van de Stille Oceaan.

Hippie ja jee! 

Beleef uw eigen ‘Summer of Love’ in een waanzinnig verbouwde hippie-bus, begeleid door een hippie gids en uiteraard een bloem in uw haar. Al rijdend krijgt u veel te horen en te zien van het dynamische verleden van de stad door gebruik van film, geluid en commentaar. In plaats van pretsigaretjes te roken worden er bellen geblazen. U maakt u een reis terug in de tijd naar de woelige jaren zestig.

Ga voor goud 

Pak de fiets of e-bike voor een tocht over de bekendste brug van de wereld: de Golden Gate Bridge. Zodra u de oranje brug over bent, gaat u in de rem naar beneden en komt u in Sausalito aan in de Bay Area. Sausalito is een pittoresk dorpje met winkels, galeries en restaurantjes. Bovendien heeft het dorp een geweldig uitzicht over de baai en San Francisco. Na een smakelijke lunch pakt u de veerboot terug naar de stad.

Zen City 

Geen activiteit wordt enthousiaster beoefend in San Francisco dan yoga, dus pak uw mat en meng u onder de lokale bewoners. Het begint met een stevige klim naar een prachtig uitzichtpunt, waarna u als een rubber pop in de vouw kunt. Na afloop is het tijd voor een biologische lunch en een kop muntthee bij hotspot The Plant.

De paden op, de lanen in

Onder begeleiding van een sommelier bezoekt u per fiets een aantal wijnhuizen in het sympathieke en pittoreske Healdsburg in de Dry Creek Valley. De wegen zijn rustig, het landschap wonderschoon en de wijn sprankelend fris of rondborstig vol. Healdsburg heeft een prachtig dorpsplein, dat omgeven is door galeries, boetiekjes en restaurants. Een ultieme locatie voor een smakelijke picknick lunch. Uiteraard met een mooi flesje lokale wijn.

Ga de boom in 

De eeuwenoude bomen van California Redwoods zijn een bezoek meer dan waard. Deze giganten zijn zeer indrukwekkend. Via een lange ziplijn tokkelt u van de ene boom naar de andere. Hoog in de boomtoppen (soms wel 50 meter hoog), ziet u de wereld vanuit een heel ander perspectief. Een echte aanrader!

Gerelateerde berichten