Scroll Top

Onwijs New Orleans

New Orleans is met bijna 400.000 inwoners de grootste stad in de zuidelijke staat Louisiana. De toepasselijke bijnaam van deze stad is The Big Easy en zo voelen bezoekers zich ook. Gelegen aan de rivier de Mississippi is het Amerika’s meest multiculturele stad. Afrikaanse, Engelse, Franse, Spaanse en vele andere immigranten (en slaven) hebben elkaar beïnvloed en steeds iets nieuws aan de mengelmoes toegevoegd. De sfeer in de stad is relaxed en met muziek, een drankje en wat eten is het al gauw een prachtig feest. Bovenal is het de swingende stad van de blues en de jazz. De zomers zijn warm en de winters zijn mild. De beste reistijd is tussen februari en mei. Het weer is dan aangenaam warm en de meeste festivals vinden dan plaats. 

Goin’ to the Mardi Gras

Het bekendste feest van New Orleans is Mardi Gras (letterlijk ‘vette dinsdag’); het carnaval dat duizenden bezoekers trekt vanwege de muziek, de enorme parade, het uitbundige feest op straat en in bars. Voor bezoekers die het feest moeten missen is er nog altijd Mardi Gras World; de studio waar Mister Mardi Gras, Blaine Kern, de praalwagens voor de parade ontwerpt en bouwt. Als bezoeker kunt u dit proces van dichtbij bewonderen.

That’s why they call it the blues

Louis Armstrong zei het al: “Preservation Hall. Now that’s where you’ll find all of the greats.” Gelegen in het hart van het French Quarter, ontvangt deze muziektempel bezoekers uit de hele wereld die hier genieten van onvervalste traditionele New Orleans Jazz. Iedere avond zijn er verschillende concerten. Dit mag u niet missen!

Do the voodoo

Voodoo kwam vijfhonderd jaar geleden vanuit Afrika via het Caribisch gebied in New Orleans terecht. Tegenwoordig gelooft nog zo’n 15 % van de bevolking in deze religie. Tijdens onze voodoo toer brengt u een bezoek aan de Lafayette Cemetery met prachtige bovengrondse graven inclusief standbeelden en zerken. Een lokale gids vertelt kleurrijke verhalen over voodoo en lokale gewoontes. Bezoek hier tevens het meest bezochte zerk van Amerika: het graf van de 19e eeuwse Voodoo Queen Marie Laveau.

Rolling on the river

Stap aan boord en terug in de tijd met een cruise op de historische Natchez rivier. Er varen nog zes authentieke stoomboten op de Mississippi. Swing mee op de klanken van live jazzmuziek aan boord, terwijl u denkt aan de tijd dat katoen nog floreerde en het leven net zo rustig verliep als de stroming van deze rivier. Geniet van de verhalen van de kapitein en neem een kijkje in de historische stoommachine kamer.

Hot Stuff!

Naast de muziek speelt eten een grote rol in New Orleans. De Creoolse (Cajun) keuken is wereldberoemd. Het voordeel van een kookcursus is niet alleen dat u veel leert, maar dat ook veel proeft! Terwijl u snijdt, kruidt en bakt vermaakt de kok u met verhalen over de lokale keuken, gewoontes en geeft hij natuurlijk alle tips & tricks. Als alles klaar is, is het tijd met uw medecursisten te genieten van de door u bereide maaltijd. Bon appetit!

Gerelateerde berichten