Scroll Top

Kunstzinnig Caïro

Caïro is de hoofdstad van Egypte en tevens de grootste stad van Afrika en het Midden Oosten met haar 16 miljoen inwoners. De drukke stad ligt aan de Nijl Delta en is gesticht in ongeveer 640 voor Christus. Caïro was vroeger het politieke en culturele centrum voor de islam. De binnenstad staat op de Wereld Erfgoedlijst van UNESCO. Overal in deze immense stad bevinden zich interessante en historische locaties met faraonische, Grieks-Romeinse, Koptische en islamitische schatten. U kijkt uw ogen uit. De temperatuur is het gehele jaar warm.

Privé ontmoeting 

De piramides van Gizeh zijn de grootste monumenten van Egypte, één van de zeven wereldwonderen en kijken uit over de drukke stad Caïro. U bezoekt de vallei en bekijkt de bewaarder van deze graven; de sfinx met zijn enorme enigmatische kop, die de tand des tijds heeft doorstaan. Minstens zo bijzonder is een privé bezoek aan het vernieuwde Egyptische Museum. Met meer dan 100.000 relikwieën en antiquiteiten uit elke periode van de Egyptische geschiedenis, zoals Toetankhamon.

Lunch aan boord 

Feluccas zijn kleine zeilbootjes met ruimte voor maximaal 15 personen. Deze traditionele bootjes hebben nog steeds hun oorspronkelijke architectonische vorm, onaangetast door de moderne levensstijl. Tijdens een vredige vaartocht over de rivier Nijl geniet u van de moderne skyline van Caïro die aan u voorbij trekt. Aan boord wordt een heerlijk uitgebreide lunch geserveerd.

Shop till you drop 

Caïro is een paradijs voor shoppers waar honderden verschillende soeks en bazaars te ontdekken zijn. De beroemdste hiervan is Khan Al-Khalili, een uitgestrekte markt met een doolhof aan smalle straatjes in het hart van islamitisch Caïro. Al in de 14e eeuw probeerden de eerste marktkooplieden hun goederen hier aan de man te brengen. Afdingen is een must, de prijs die handelaren vragen is steevast veel te hoog. Voor een pauze kun je een kopje traditionele thee drinken of aan een sheesha-pijp lurken in een van de vele cafés aan de markt. De Khan Al-Khalili Bazaar is geopend van de vroege ochtend tot zonsondergang. Op vrijdagochtend en zondag is de markt gesloten.

Al Mouled 

De Al Mouled is een typisch Egyptisch feest met als doel het geloof te vieren. U wordt naar een afgelegen eiland op de Nijl gevaren, waar u wordt verwelkomd door kunstenaars en u wordt uitgenodigd plaats te nemen in de prachtige opgezette tent. Een waarzegster zal uw toekomst voorspellen tussen de vele optredens en heerlijke happen door.

Prinselijk dineren in het Manial Paleis 

U zult versteld staan van de vele Egyptische paleizen. Op nog geen 15 minuten rijden van het centrum van Caïro is één van de mooiste paleizen die Egypte huisvest: het Manial Paleis. Deze is ooit gebouwd voor Prins Mohammad Ali tussen 1899 en 1929. Het complex bestaat uit 6 verschillende structuren. Een van deze structuren is een museum waar alle jachttrofeeën liggen van Faruq. De prachtige uit hout gesneden tafels en het ontelbare zilverwerk zijn fenomenaal.

Gerelateerde berichten