Scroll Top

Dapper Doha

De staat Qatar ligt op een schiereiland temidden van de westelijke kust van de Arabische Golf. Eens bekend om haar bloeiende parel industrie en nu ontwikkeld tot en dynamische, moderne maatschappij. Qatarezen koesteren hun trotse erfenis van het land en streven naar de nobele waarden van hun bedoeïenen voorouders. Respect voor het verleden uit zich op vele manieren in het moderne Qatar. Er zijn wereldklasse musea, culturele voorzieningen en goed onderhouden historische en archeologische sites in de hoofdstad Doha. De aloude waarden van gastvrijheid en hoffelijkheid hebben nog altijd de overhand. Het klimaat kenmerkt zich door een woestijnklimaat met warme winters en hete zomers.


‘Souq’tocht

Het is makkelijk verdwalen in de vele steegjes van de oude markt in Doha, waar de tijd lijkt stil te hebben gestaan. Het is echter moeilijk de verkwikkende geuren van specerijen en hartige lekkernijen te weerstaan ​​tijdens het oplossen van de raadsels tijdens een rally. U moet navigeren van het ene eind van de souq naar de andere. Onderweg maakt u een stop bij het glimmende goud, waar het enorme aanbod u verbaasd zult staan.

Op de rand van de woestijn

De zuidelijke woestijn van Qatar is één van de weinige plekken in de wereld waar de woestijn aan de zee grenst. Ervaar de woestijn in een 4×4 SUV, zoals u nooit eerder hebt beleefd. Op weg naar uw kamp aan de kust stopt u bij de Inland Sea; een ongelofelijk mooie plek. Test hier uw kookkunsten uit, als u een diner bereidt met uw reisgenoten. Eindig uw avond met Al-Arida, een traditionele Qatari zwaard prestaties.

Ontvlucht de stad

Wees getuige van de ontzagwekkende collectie van Sjeik Faisal Bin Qassim Al-Thani in zijn privé-museum, gewijd aan het Qatarese & Arabische erfgoed. Hierna woont u een kamelen race bij op de nabijgelegen renbaan. Verder naar het noorden bezoekt u Al-Thakkira, de thuisbasis van de Qatar mangroves. Hop in uw kajak en verken de ongewone schoonheid van deze oase in de woestijn.

Zeilen als een sjeik

Als symbool van het land van de parelduikers, vaart u in de traditionele en weelderige dhow mee op een onvergetelijke tocht langs de prachtige kust van de Perzische Golf. Geniet van het spectaculaire uitzicht op Doha. Laat u door de crew van dit comfortabele houten vaartuig verwennen. Terwijl een weelderig Arabische vis-BBQ aan boord wordt bereid, neemt u een duik in het warme water.

Ontdek Doha 

Ervaar de architectonische pracht en kostbare islamitische artefacten van het Museum van islamitische kunst. Onderweg bezoekt u een valkenier met een prachtige schare aan vogels en ontmoet u de lokale bevolking tijdens een kop thee bij de mensen thuis. Wandel langs de Doha Corniche aan de dhow haven of verken de artistieke steegjes van Katara Cultural Village.

Gerelateerde berichten