Scroll Top

In Muscat moet je zijn

Oman, officieel het Sultanaat van Oman, is een Arabische staat in Zuidwest Azië aan de zuidoostkust van het Arabische schiereiland met het bruisende Muscat als hoofdstad. Het heeft een strategisch belangrijke positie aan de monding van de Perzische Golf. Oman is een absolute monarchie, waarin de sultan van Oman ultieme autoriteit uitoefent. Het parlement heeft slechts een aantal wetgevende en toezichthoudende bevoegdheden. Met een geschiedenis die teruggaat tot 3000 voor Christus, vertelt het ongerepte land van Oman duizend-en-één verhalen. Van grote forten, het prachtige paleis en mystieke souks tot aan de duinen, zoet water wadi’s en de kilometerslange stranden. Muscat heeft een woestijnklimaat met warme winters en hete zomers. 

Het mystieke Muscat

U brengt een bezoek aan de Grote Sultan Qaboos Moskee met het beroemde, handgemaakte Perzische tapijt. Dit tapijt strekt zich uit over de gehele vloer van 4000 vierkante meter en is gemaakt uit één geheel (70 x 60 meter). Het heeft meer dan 1.700 miljoen knopen en heeft een gewicht van maar liefst 21 ton. Bezoek hierna de Mutrah Soek, één van de oudste en populairste soeks met de overweldigende geuren van exotische Arabische parfums en specerijen.

Dhow er maar op los

U gaat heerlijk cruisen op het water in een Arabische houten Dhow. Deze traditionele boten werden vroeger gebruikt om te handelen met India, Iran en andere omliggende buurlanden. Beleef Muscat kust door de ogen van de oude zeelieden, die deze route eeuwenlang hebben gevaren.

Stralende dag op het strand en het water

Een spannende manier om de dag vroeg mee te beginnen is wilde dolfijnen spotten. Als u geluk heeft kunt u één van de vele soorten walvissen zien op slechts een paar kilometer afstand van de ruige kust van Muscat. Hierna nemen wij u mee naar een afgelegen eiland waar u kunt u genieten van verschillende watersporten, zoals kajakken, zeilen met optimistjes en catamaran varen. Geniet van een verse barbecue lunch op het strand in Arabische stijl.

Onder de sterren

In het noorden van Wahiba Sands zijn de meest ongelooflijke duinen, sommige zijn wel 100 meter hoog. Geniet van de zonsondergang onder het genot van een cocktail op één van deze hoge duinen voordat we afdalen naar het kamp voor een overheerlijk diner met muziek van tablah spelers. U mag zelfs even meetrommelen, als u wilt. Een lokale Bedu familie zal demonstreren hoe zij typisch Omaanse koffie maken.

Bijzonder bijeenkomen

Gelegen aan het strand in het schilderachtige dorpje Qantab bevindt zich een origineel Omaans lemen huis. Hier bieden de bewoners u met alle liefde hun gastvrijheid aan door een lunch of diner in typisch Omaanse stijl. U komt niks te kort met mals vlees op bedden van rijst, rijke vis of zeevruchten curry en knapperige salades. Leun heerlijk achterover op het dakterras en probeer een geurige sheesha (waterpijp).

Gerelateerde berichten