Scroll Top

Ode aan de Dode Zee

De Dode Zee, het laagste punt ter aarde (400 meter onder de zeespiegel) gelegen tussen Jordanië en Israël, is één van de meest spectaculaire, natuurlijke en spirituele landschappen ter wereld. Het water bevat 21 verschillende types mineralen, die essentieel zijn voor de gezondheid en de huid. Het water werkt als pijnbestrijder bij gewrichtsontsteking, reuma, psoriasis, eczeem, hoofd en voetpijn. De zwarte modder bestaat uit een mix van mineralen, die de huid reinigt en stimuleert, de gedachtegang ontspant, bloedcirculatie verbetert en spierpijn vermindert. Zwemmen in de Dode Zee is een unieke beleving. Doordat het zoutgehalte 8,6 maal groter is dan de grootste oceanen ter wereld blijft u zonder enige moeite drijven.

Detox

U kunt een 7 tot 10 daagse detox programma volgen waarbij aan uw gezondheid wordt gewerkt door gezonde voeding en lichaamsmassages door professionele masseurs. Tevens kunt u aan geestverhelderende activiteiten deelnemen zoals yoga en training om een heldere geest te krijgen.

Waden door een Wadi 

Al meer dan miljoenen jaren stroomt er water van de 1700 meter hoge bergen in de Jordaan Vallei naar de Dode zee, die 400 meter onder de zeespiegel ligt. Hierdoor worden er enorme kloven of rivierbedden (wadi’s) gevormd. In deze wadi’s stromen rivieren en er zijn warme en koude bronnen, met prachtige omlaag hangende tuinen en palmen. Wadi Mujib is één van de mooiste ravijnen en de enige plek waar u kunt ”bergbeklimmen” tot 400 meter onder zeeniveau. U overnacht in het permanente tentenkamp van Discovery, waar u slaapt onder de oneindige sterrenhemel.

Geestig

Bij de Dode Zee bent u omringd door vier natuurlijke elementen die uw gezondheid kunnen beïnvloeden. Het water, de zon, de lucht en de zwarte modder zullen u een relaxed gevoel geven. U krijgt een mooie huid door de stimulatie van uw bloedsomloop door het hoog gehalte aan zuurstof.

Terug in de religie 

De Dode Zee is veelal decor geweest van een groot aantal Bijbelse gebeurtenissen. Nabij de Dode Zee heeft één van de belangrijkste gebeurtenissen uit de geschiedenis plaatsgevonden, namelijk de doop van Jezus Christus door Johannes de Doper. Wij regelen een exclusief bezoek aan deze interessante, heilige plek.

Onder de mensen

Wij bieden u, zoals u gewend bent van ons, een unieke culture beleving buiten de begaande paden aan met als doelstelling een betekenisvolle kennismaking met de lokale bevolking. U zult zich onder de Nomaden begeven die wonen en leven rondom de Dode Zee. Zij vertellen u alles over hun dagelijkse routine en levenswijze. Gastvrijheid in haar puurste vorm.

Gerelateerde berichten