Scroll Top

Doe Dubai

Dubai is één van de 7 emiraten die de Verenigde Arabische Emiraten vormt. Het is het episch centrum van het bedrijfsleven in de Arabische Golfregio. Dubai ligt aan de Perzische Golf. Aan de landzijde grenst het in het zuiden aan Abu Dhabi en Sharjah in het noorden en oosten. Dubai heeft een oppervlakte van 4.114 kilometer met meer dan 3 miljoen inwoners, waarvan 1 miljoen inwoners expats zijn. Als gevolg van de aanleg van eilanden in de Perzische Golf, groeit het gebied van dit emiraat nog jaarlijks. Kernwoorden: ongeëvenaarde iconische gebouwen en authentieke locaties. In Dubai schijnt de zon het gehele jaar door.

Meer begrip voor elkaar

Wij nemen u mee terug in de tijd naar het oude Arabië in het Sheikh Mohammed Centrum voor Cultureel Begrip (SMCCU). U wordt begeleid naar de belangrijkste Majlis (bezoekkamer) voor een korte introductie van de vele tradities en culturele aspecten van hoe de Emirati leven. Voor veel mensen een eye-opener. U kunt alle vragen stellen die u wilt om meer inzicht te krijgen. Tijdens de lunch verorbert u een overheerlijke kamelenburger.

Zien is geloven

Begin met een drankje in de lobby van het iconische Burj Al Arab en maak vervolgens een wandeling over het unieke, aangelegde Palm Island. Daarna geniet u van een lunch in het 442 meter hoge restaurant van de Burj el Arab. U komt hierna terug op aarde en bezoekt een revitaliserende dansshow bij de Dubai fontein.

Vis en kruiden

De dag begint met een bezoek aan de beroemde lokale vismarkt. U moet vroeg uit de veren, zodat u de vissers ziet binnenkomen met hun vangst van de dag; vis in alle kleuren en maten. Kies naar hartenlust een vis uit en zorg ervoor dat u het recept krijgt van de lokale vissers in één van de vissershuisjes. Uw volgende stop is de oude Spice Souk! Met een groot scala aan kruiden uit de hele regio zal er genoeg zijn om uit te kiezen. Uiteindelijk helpt u de chef-kok uw vis te bereiden met kruiden naar wens.

Een toetje in de woestijn

De dag sluit u af in de woestijn met een moderne 4X4. Deze trip lijkt op een achtbaan! Onderweg maakt u een stop om de prachtige zonsondergang te bekijken. Met een glas champagne in de hand luistert u naar de klanken van een saxofonist voordat u aan tafel gaat in het speciaal voor u geprepareerde kamp. Laat u meeslepen met de mooie bewegingen van een beeldschone buikdanseres op de Arabische tonen van de muziek.

Actie, actie en nog eens actie

Van racen in een snelle auto in de Autodrome tot aan actief zeevissen in de Arabische Golf. Krijg vleugels in een watervliegtuig of heteluchtballon en maak een kiekje vanuit de lucht. Doet u liever een speurtocht in de souks, een quad-race op het brandende zand of een fietstocht op Palm Island? U kunt ook skiën op echt sneeuw in Snowpark of een regatta varen met een zeilboot. Alles mogelijk in Dubai!

Gerelateerde berichten