Scroll Top

Omarm Dar es Salaam

Dar es Salaam (letterlijke betekenis: ”haven van vrede”) is niet de hoofdstad, maar wel de grootst groeiende stad in Tanzania met 4 miljoen inwoners. In Dar, zoals de stad liefkozend wordt genoemd, staan veel historische gebouwen uit de Duitse en Britse koloniale tijd. De stad heeft uitzicht op de Indische Oceaan, kent een relaxte atmosfeer en kan eenvoudig te voet bezocht worden. De stad dateert uit 1857 en kent een klam klimaat met een stabiele temperatuur. Het droogste en koelste seizoen is tijdens hun winter van juni tot en met oktober. Er valt het minste regen tijdens de maanden oktober en december en de meeste regen gedurende de maanden maart en mei.

No rush in Arusha

Spendeer een dag in Arusha National Park en bezoek de vulkanische Ngurudoto Krater met fantastische uitzichten. Vervolgens stopt u bij het Momella meer waar u watervogels zoals flamingo’s kunt spotten. Een van de voornaamste bezienswaardigheden van dit park is ongetwijfeld de zeldzame zwartwitte Colobus aap. Geniet van een heerlijke picknick lunch in het park.

Safari in de Serengeti

Beleef een volle dag safari in de onmetelijke, sensationele Serengeti met 14.763 vierkante kilometer van eindeloze tropische grasvlakte. Aanschouw de grootste natuurshow ter wereld: de jaarlijkse migratie van meer dan een miljoen gnoe’s. Uw maaltijden gebruikt u onderweg in safari stijl onder de blauwe hemel. Het park staat bekend om de vele leeuwen, jachtluipaarden, zebra’s, giraffen en ander groot wild.

Klim de Kilimanjaro

Ten noorden van Arusha ligt de ‘glimmende’ Kilimanjaro, een 5.895 meter hoge, roze-kleurig met sneeuw bedekte berg. Dit is niet alleen de hoogste berg in Afrika, maar ook de hoogste op zichzelf staande top ter wereld. Iedereen die relatief fit is kan deze berg beklimmen. Er zijn 3 tot 6 daagse tochten beschikbaar waar u met professionele gidsen en kruiers op stap gaat. U zult overnachten in berghutten. Als alternatief kunt u een eenvoudigere wandeling maken over de voet van de berg. Naast de geologische kenmerken en de prachtige plantengroei, staat de berg ook bekend om de vele verschillende vogels die in het beboste gedeelte voorkomen.

Het vergeten land

Bezoek de overweldigende Ngorongoro Crater, een van de grootste vulkanische kraters ter wereld (264 vierkante kilometer) welke op de Wereld Erfgoedlijst van UNESCO staat. Reis af naar Ol Duvai Gorge, de ”Wieg van de Mensheid”. Een van de meest belangrijke prehistorische bezienswaardigheden ter wereld, waar u een indruk krijgt op welke manier er 2 miljoen jaar geleden geleefd werd. Daal af in dit 8e wereldwonder, een unieke biosfeer welke nagenoeg onveranderd is gebleven. Binnen hoge afgronden liggen grasvelden, moerassen, bossen, zoutpannen en een zoetwatermeer. Ook hier zijn alle leden van The Big 5 te vinden: leeuw, olifant, neushoorn, jachtluipaard en bizon.

Legendarisch Zanzibar

Het eiland Zanzibar wekt romantische beelden op van magische Arabische nachten, de geur van kruiden en oude spirituele geesten uit het verleden. Vanaf een afstand lijken de witte gebouwen van de stenen stad, die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, te dansen op de golven van de Indische oceaan. Bezoek de kruiden plantages op het platteland waar seizoenskruiden, tropisch fruit maar ook medische kruiden groeien. Of neem deel aan een ‘Zanzibar stadstoer’, waarin u terug in de tijd van Omaanse Sultans reist. Interessant om te bezoeken zijn de oude slavengrotten, de gevangenis op het eiland, de overblijfselen van het Paleis van Sultan Said en de oude slavenmarkt.

Gerelateerde berichten