Scroll Top

Kleurrijk Marrakesh

Laat u meevoeren in het ritme van deze legendarische stad. De vestingmuren, tuinen en mooie paleizen stammend uit de keizerlijke gouden eeuw vormen nu het decor voor culturele, sportieve, artistieke en economische gratie. U kunt  koortsachtig winkelen in de vele straatjes of juist relaxen in één van de nieuwe spa mogelijkheden. Het is een feest een traditionele tajine te proeven of in Marrakesh-stijl tapas te eten bij een hippe loungebar. Ga op in de levendige mensenmassa op het beroemde Jemaa el Fna-plein en neem ’s avonds een afzakkertje in een modieuze nachtclub waar bekende DJ’s draaien. Misschien wilt u zelfs skiën over de hellingen van de Atlas? Er zijn mogelijkheden ten over en daarom vele redenen om na een bezoek aan Marrakesh spoedig terug te keren!

Doorkruis de woestijn

In de ochtend vertrekt u per jeep vanuit Marrakesh richting het Atlas Gebergte. Tijdens de tocht passeert u kleine dorpjes en verandert het landschap per kilometer. U luncht in een prachtige villa, gelegen aan een meer. Wanneer u de beroemde Agafay woestijn doorkruist voelt u letterlijk de aarde onder u wegschuiven. Er wordt gedineerd met folklore muziek en entertainment en natuurlijk mag de waterpijp niet ontbreken. U overnacht in een Marokkaanse Caïdale tent, luxe maar toch in de natuur.

Wat een schat, die Fatma

Met behulp van een kaart en de lokale bevolking gaat u op zoek naar de schat in het centrum van de Medina. Een fietstocht door de nauwe straatjes in de Medina, een rit in een authentieke paardenkoets en diverse opdrachten brengen u steeds dichterbij. Door deze interactieve bezigheid ontdekt u op eigen houtje het oude Marrakesh en leert u meer over de Marokkaanse cultuur en keuken.

Adrenaline kick

In het midden van het Hoge Atlasgebergte ligt het park Terres D’Amanar, één van de grootste avonturenparken in Afrika. Een uniek concept nabij Marrakesh. Het 173 hectaren grote park biedt voor ieder wat wils vanwege de vele activiteiten. Ontdek dit leuke gebied met haar hoge bomen. Als u durft, tokkel dan naar beneden onder het toeziend oog van professionals. Of maak een off-road tocht te paard of per mountainbike.

Laat een ballonnetje op

Vroeg in de morgen wordt u met een jeep in uw hotel opgehaald en naar het palmbos nabij Marrakesh gebracht. Hier start uw spectaculaire ballonvaart met onder andere prachtig uitzicht over de stad. Na de landing gaat u een heerlijk kopje koffie drinken bij een lokale familie in het nabije dorp en krijgt u uw diploma uitgereikt als bewijs voor uw Marokkaanse avontuur. Een unieke ervaring.

Laat de handjes wapperen

U vertrekt per jeep vanuit Marrakech naar het Hoge Atlasgebergte en rijdt naar het centrum van een Berbers dorp. Met hulp van vakmensen uit het dorp krijgt u een workshop in het vervaardigen van lokale producten zoals zeep en olie. De zelfgemaakte producten worden achteraf geschonken aan de bewoners.

Gerelateerde berichten