Scroll Top

Krachtig Kampala

In het hart van Afrika ligt Oeganda. De weelderige groene heuvels, de brede savannes en de vriendelijke bevolking maken het land uniek en bovenal zeer divers. Met groot gemak kan de ‘Big 7′ worden gespot, evenals 18 primaat soorten en meer dan 1.000 soorten vogels. Een bezoek aan de fascinerende berg gorilla’s maakt zeker deel uit van een onvergetelijke reis. Ook het heerlijke lokale eten draagt bij aan een verrassende ervaring. Ontdek zelf waarom Oeganda de parel van Afrika wordt genoemd. Het aangename klimaat met een gemiddelde van 26 graden maakt het land het hele jaar door een aantrekkelijke reisbestemming. 

Op bezoek bij de gorilla’s

Als de gids zijn hand opsteekt en jou vraagt te bukken, dan weet je waarom. Dit is slechts een van de vele adembenemende momenten tijdens de onvergetelijke expeditie door de dichtbegroeide bossen van Oeganda. Tijdens dit avontuur speur je naar berg gorilla’s die behoren tot de laatsten op aarde. Terwijl jij de primaten observeert in een van de oudste stukken regenwoud van Afrika Bwindi, ontdek je misschien wel jouw eigen wilde kanten.

Kijk in de spiegel

De chimpansee is een dier dat tot de verbeelding spreekt en heeft maar liefst 98% van ons DNA. En deze mensaap is bijna net zo groot als de mens, maar een stuk lichter, behaarder en iets minder intelligent. Maar voor dieren zijn ze extreem slim. Zo is bekend dat ze gebruik maken van eenvoudige werktuigen; met takken vissen ze naar termieten. Het tropisch regenwoud van Kibale Forest National Park kent een van de hoogste dichtheden aan primaten ter wereld, maar het park is vooral bekend om zijn grote populatie chimpansees. Onder begeleiding van een deskundige gids neem je deel aan ‘chimpansee tracking’, waarbij je op zoek gaat naar de chimpansees en andere apensoorten in het regenwoud.

Met de Bantoe mee

Aan de voet van de berg Kiyebe ligt dit dorpje verscholen waar je een onvergetelijk bezoek brengt aan de originele bewoners. De Bantoe stam met hun  authentieke Afrikaanse Bantoe cultuur zal jou zeer gastvrij omarmen. Nadat je een heerlijke maaltijd met hen hebt gemaakt en verorberd, loop je met hen over het groene tapijt van de natuur. Niet voor niets wordt dit prachtige gebied met veel zorg beschermd en onderhouden.

Klimmen met leeuwen

De Ishasha Sector maakt deel uit van het Queen Elizabeth National Park. Dit deel van het park ligt ongeveer 100 km ten zuiden van Mweya bij de grens met Congo. Ishasha is vooral bekend vanwege de boom klimmende leeuwen, een unicum omdat leeuwen van nature geen goede klimmers zijn. Geniet van een sundowner op de uitgestrekte savannes, maar vergeet niet af en toe omhoog te kijken en de luie leeuwen te spotten op de takken van de bomen.

Neuzen bij neushoorns

Oog in oog staan met een neushoorn? In het Ziwa Rhino Sancturary beleef je dit wildavontuur. Het reservaat biedt een veilige plaats waar de neushoorn populatie wordt uitgebreid en zijn de neushoorns beschermd tegen stroperij en roofdieren. Naast de neushoorns leven hier nog tenminste 40 zoogdier- en reptielen soorten waaronder de aap, antilope, gnoes, nijlpaard, krokodil en talrijke vogelsoorten. Te voet of per kano maak je hier onder begeleiding van een lokale expert een onvergetelijke neushoorn trektocht.

Gerelateerde berichten