Scroll Top

Wervelend Windhoek

Namibië is het land van de eindeloze horizon, de hoge zandduinen, bijzondere stammen zoals de Ovahimba en San en de vele wilde dieren. Vergeet echter de hoofdstad Windhoek niet. De stad is niet groot, maar zeker de moeite waard hier een dag door te brengen. Maak een stadswandeling langs de Lutherse kerk, het stadspark en de parlementstuin. Om dichter bij het leven te komen van de lokale bevolking kunt u op de fiets stappen en de township Katutura bezoeken. In april en mei is de temperatuur het lekkerst en zijn de landschappen het fraaist. Na oktober wordt het behoorlijk warmer na een paar frissere maanden.

Fietsen door de townships

Fiets door de straten van township Katutura. Samen met Anna, wonend in Katutura, fietst u door Windhoeks voormalige ‘blacks only’ buitenwijk rijk aan cultuur en historie. U ervaart de drukte, de vele geuren en uiteraard de levendigheid van de lokale bevolking. Een unieke beleving!

Slapen onder de sterren

Voor kampeerliefhebbers is het mogelijk om met een volledig uitgeruste 4×4 het land door te trekken. De auto is voorzien van een daktent, koelkast, kampeerspullen, dekbedden en lakens. ’s Avonds maakt u uw eten gezamenlijk klaar op en rondom het vuur. In Namibië bestaat geen ‘lichtvervuiling’ waardoor de sterrenhemel ongelooflijk indrukwekkend is. Zoek ‘The Southern Cross’, een bijzondere sterrencombinatie. Wauh ..

Cowboys in de Kalahari

Een gebied dat weinig wordt bezocht wordt is de Kalahari. De Kalahari is bekend vanwege het schitterende glooiende landschap met rode zandduinen. Zo rood is het zand nergens! Laat de auto staan en ga verder te paard. Een rit te paard met een gids door de natuur is zeer indrukwekkend omdat u geluiden, geuren en kleuren veel intenser ervaart. Onder het genot van een drankje ziet u de zon achter de duinen zakken. Spectaculair!

Kajakken tussen de zeerobben

Aan de kust is het een must de zee op te gaan. Naast de bekende catamaran cruise is het mogelijk een begeleide kanotocht te maken nabij de Walvisbaai.  Alleen de rit over het strand is al zeer de moeite waard. Aangekomen bij Pelican Point stapt u in de kano’s. U ziet zeerobben, maar tevens dolfijnen en mogelijk zelfs walvissen. Als het weer het toelaat kunt u na de kanotocht bij Pelican Point zwemmen tussen de zeerobben.

Van de gebaande paden af

De doorgaande gravelwegen van Namibië zijn schitterend. U rijdt met een jeep door een continu veranderend landschap met prachtige vergezichten. Er zijn in het hoge noord-westen tracks die alleen met de juiste voorbereidingen en ervaring te rijden zijn. Op deze manier komt u op de meest afgelegen en desolate gebieden. Wildkamperen en minimale faciliteiten zijn een feit, maar dat maakt de beleving ‘echter dan echt’. Uw route wordt door ons goed voorbereid en u gaat op pad met een GPS en een satelliettelefoon.

Gerelateerde berichten