De Griekse filosofie is nog springlevend en kent wereldwijd navolging. Niet vreemd dus dat de bewustwording over milieu en leefomgeving in Athene al sinds enkele decennia heel gewoon is. De noodzaak tot recycling, veganisme and “zero waste” is onderdeel van het dagelijks leven. The Bos Athens geeft workshops over urban farming. Balkons en daken worden aangepakt en omgetoverd tot compacte tuinen met bloemen en fruitboompjes. Doe met ons mee en steek de handen uit de mouwen!
Gerelateerde berichten
De laatste afbouwfase van Eco City Hamburg staat voor volgend jaar op de planning. Hier zullen kantoorgebouwen, hotels, windmolens en voetgangerspaden gebouwd worden. De hoge windmolens zullen naar schatting 10 procent van Hamburg in energie voorzien. Bouwbedrijven gebruiken solar water verwarmingssystemen en gerecycled materiaal. De nieuwste technieken worden gebruikt om het energieverbruik met 30 procent terug te dringen. In het oude ‘’Kesselhaus’’ aan de rand van Hafencity kunt u de complete maquette van Eco City Hamburg bekijken en met een architect de bouwplaatsen bezoeken.

In Athene introduceren we iets nieuws. Verdeeld in teams krijgt ieder zijn taak: bouwen, decoreren of racen van zeepkisten. U krijgt strafpunten als het team de barrières niet goed neemt, de controle over de zeepkist verliest of als u de kist niet solide heeft gebouwd. Zelfs gebruik van alternatieve en verboden middelen worden niet onbestraft gelaten. Wat daar leuk aan is? Alles.

Delphi wordt van oudsher beschouwd als het natuurlijke en spirituele centrum van de aarde. Het oraklische heiligdom van Apollo met haar bijzondere energie houdt bezoekers uit alle werelddelen nog steeds in haar greep. De oude Griekse geleerden kenden een enorme hang naar vernieuwing en deze waren dan ook briljant. Zoals Archimedes, maar ook priesteres Pythia behoorden tot die categorie. Ga zelf dit avontuur aan en laat u verrassen door de moderne versie van Pythia.

Herleef oude tijden met virtuele technologie in Athene. Door gebruik te maken van een tablet of een bril waant u zich in het verleden. De Akropolis, Olympia of Delphi zien eruit alsof ze zojuist zijn gebouwd. Luisterend naar de professionele gids, waant u zich tussen de Grieken 3.500 jaar geleden. U gelooft uw ogen niet.

In Portugal bieden wij het Re-Food programma aan. Voedsel wat overblijft in restaurants of na een evenement worden door deze instantie opgehaald. Door een dag onderdeel te zijn van dit vrijwilligersnetwerk, zorgt u er hoogstpersoonlijk voor dat geen voedsel wordt verspild en dat dit terecht komt bij mensen die het juist zo hard nodig hebben. Een impactvolle dagbesteding die u nooit meer vergeet!

Ergon House Athene is één van de meest vernieuwende hotels in Griekenland. Het toont op unieke wijze Griekse gastronomie, gastvrijheid en creëert een onvergetelijke ervaring voor gasten. Het is het eerste food boutique hotel in Athene en ligt in het historische hart, aan de voet van de Akropolis. Ergo biedt zijn gasten de mogelijkheid boodschappen te doen of een kop koffie of een glas wijn te drinken; de accommodatie is maar één trap omhoog! De publieke ruimtes van het hotel kunnen worden omgebouwd tot keukens waar workshops worden gegeven.

Een geweldige Ierse traditie is een high-tea. In Dublin zijn er vele opties, maar onze favoriet is de ‘vegan afternoon tea’ in het Morrison Hotel. Met fantastisch uitzicht over de rivier Liffey, vlakbij de beroemde Ha’penny brug en de Temple Bar, geniet u van gezonde lokale producten die bij iedereen in de smaak vallen. Lekkere klassieke vegan scones, verse aardbeien, kokoslimoen cake, verrukkelijke vegan wraps en boterhammetjes. Geserveerd met onbeperkte koffie en thee (met soja of amandel melk).

Van de nood een deugd maken. Dat doen ze in het ongerepte Servië, waar een gastronomische historie hoog gehouden wordt. Tijdens Posno, de vastentijd voor Orthodoxen, is het traditie dat er uitsluitend plantaardig wordt gegeten. De Posno start acht weken voor Pasen. Dan worden maaltijden bereid met welluidende namen als ajvar, džuveč, posna sarma, posni burek en posna pogača. Deze roemruchte kooktraditie is een waar vegan feest. Als u het kunt uitspreken, kunt u deze heerlijkheden nu het hele jaar door bestellen.

Op het pittoreske Griekse eiland Santorini is het mogelijk in een heuse windmolen te overnachten. De windmolen villa’s bevinden zich aan de Noordoost kant van de hoofdstad Fira waar het zelfs in het hoogseizoen rustig is. Er waait een frisse noordenwind, waardoor het zelfs op de heetste dagen prima vertoeven is en er zijn daardoor ook nauwelijks insecten. De luxe accommodatie biedt fenomenaal uitzicht op de Egeïsche zee, zelfs vanuit uw bed. De windmolens zijn volledig privé en uitgerust met een eigen zwembad, jacuzzi, terras, bloementuin en privé parkeerplaats. De accommodatie is voor maximaal 5 personen en is uitstekend geschikt voor bruidsparen of vriendengroepen alsmede families met kinderen.

Het sap van de berkenboom dient als basis voor vele gerechten. Het tappen van het sap is een bijzonderheid. Bezoek één van de gepassioneerde producenten in Riga. Ze maken diverse biologische sapjes die allemaal geproefd kunnen worden. Als het seizoen het toelaat, kunt u zelf aan de boom uw ‘saptas’ vullen. Puurder kunnen we het niet maken.

Zuid Afrikaanse wijnen worden alom geroemd. Maak uw eigen vegan wijn door een bouquet aan geuren en smaken samen te stellen met een lokale sommelier. U vergaart meer kennis over welke druivensoorten wel en niet bij elkaar passen. Uw creatie wordt netjes gebotteld en is klaar om mee naar huis te nemen. Ter soepele afdronk van deze heugelijke gebeurtenis proeft u lokale wijnen gecombineerd met bijpassende vegan gerechten.

Op een verrassende outdoor locatie aan de zee nabij Athene kunt u in gesprek gaan met een wereldkampioen. Nick Kaklamanakis is Olympisch watersporter. Zijn droom heeft hij reeds gerealiseerd en hij vertelt met passie over zijn leven. Een inspiratie van jewelste. Na afloop is er gelegenheid om zelf diverse watersporten te beoefenen onder de Griekse zon.

Het gloednieuwe moderne museum van de Basil en Elise Goulandris Foundation is een feit! In een gebouw van meer dan 7.250 m² en wat bestaat uit 11 verdiepingen (waarvan vijf onder de grond) ziet u de privé collectie van Basil en Elise, maar ook tentoonstellingen van de moderne en hedendaagse Europese avant-garde zoals Paul Cézanne, Vincent van Gogh, Paul Gauguin, Jean Monet, Edgar Degas, Auguste Rodin, Henri Toulouse-Lautrec, Pablo Picasso, Joan Miró en vele anderen. De B&E Goulandris Foundation ligt in het hart van Athene en op slechts een paar minuten afstand van het Kallimarmaro-stadion. Een dikke aanrader!

Beleidsbepalers van de Fortune 500 bedrijven in de Verenigde Staten organiseren zich op het platform Vegan Leaders in Corporate Management (VLCM). De doelstelling is vanuit individuele ambities een milieu gerichte ontwikkeling tot stand te brengen bij grote organisaties. Inmiddels hebben 3.200 professionals zich aangemeld. Willen u of uw klanten betrokken zijn bij duurzame initiatieven en wilt u kennis delen omtrent dit onderwerp? Wij kunnen u in contact brengen met Amerikaanse bedrijven die hard aan de weg timmeren.

De Italiaanse pizza kent haar oorsprong in Napels. De allereerste pizza was de Pizza Marinara, een eenvoudig, maar voedzaam receptuur. Tomatensaus, knoflook, gedroogde oregano en – vooruit, doe eens gek – een paar blaadjes basilicum. De bodem bestaat uit meel, water, zout en gist. Niemand kijkt ervan op als u een pizza ’senza formaggio’ bestelt. Het is juist traditie. Een beetje zichzelf respecterende pizzeria is aangesloten bij L’Associazione Verace Pizza Napoletana en serveert dus de vegan oerversie. Maak er zelf eentje en ervaar het verbluffende resultaat.