Scroll Top

Heerlijk Heraklion

Kreta is het grootste en populairste eiland van Griekenland en het op vijf na grootste eiland in de Middellandse zee. De hoofdstad Heraklion is centraal gelegen aan de noordkust van het eiland, wat 250 kilometer lang en 60 kilometer breed is. Kreta bestaat uit 4 provincies, met elk hun eigen charme. Er zijn schilderachtige, traditionele dorpjes met ongeëvenaarde culturele rijkdom en prachtige kusten en stranden. De beste periode om Kreta te bezoeken is het voor- en najaar, met name de maanden mei, juni, september en oktober. In de winter zijn veel toeristenattracties gesloten. 

Griekse kookles 

Duik diep in de Griekse traditie en ontdek Agreco. Een sprookjesachtige, eeuwenoude boerderij welke louter biologische producten maakt en verkoopt. Hier treft u Griekse gastvrijheid aan of zoals zij het noemen ”philoxena”. Op het platteland leert u leert de fijne kneepjes van de Griekse keuken.

Wees kranig op Kreta

U rijdt per scooter of open jeep door schilderachtige dorpjes en ontdekt verborgen juweeltjes. Maak kennis met de lokale bevolking, de bezienswaardigheden, de puurheid van de natuur en leer de Mediterrane gewoontes en gebruiken kennen. Dit kan gecombineerd worden met sportieve activiteiten (boogschieten, darten, schieten), culturele bezigheden (parels rijgen, sieraden maken) of culinaire hoogstandjes (proeverij van olijfolie, verschillende kazen of zoete lekkernijen). U luncht onderweg in een authentiek Grieks dorp.

Panigiri; een echte Griekse avond

Geniet van een heuse Griekse avond met een goed glas ouzo voor het diner en een maaltijd bereid van lokale producten. De muzikanten uit het dorp spelen live muziek zoals de Syrtaki. Prachtige gedecoreerde tafels staan verspreid op gezellig, belichte terrassen van lokale eethuizen. Alles is klaar voor een echte feestelijke avond, een ”Panigiri” wat dorpsfeest betekent.

Cultuur snuiven

Met een gids bezoekt u het paleis van Knossos en het Archeologisch Museum van Heraklion. U leert alles over de rijke levensstijl dat rond 2000 voor Christus hier begon. De rijkdom werd gekenmerkt door grote paleisgebouwen, uitgebreide werkplaatsinstallaties en luxueuze rotsgraven. Knossos was een belangrijk handelscentrum en onderhield nauwe banden met de meeste steden aan de Middellandse Zee. Naast het Archeologisch Museum verkent u tevens de prachtige binnenstad en koopt u heerlijk fruit op de oude markt van Heraklion.

Zeilen in de Mirabello Golf

Wij nemen u mee naar de haven van Chania, waar u aan boord gaat van een groot zeilschip. Na de afvaart helpt u de bemanning met zeilen en kunt u daarna lekker relaxen op de golven van de zee. We bezoeken Mochlos, een klein eiland in de Baai van Mirabello. Dit kleine vissersdorpje is beroemd vanwege de vele lekkernijen op visgebied, die worden geserveerd in authentieke herbergen. We sluiten de dag in stijl af met een exclusieve barbecue op een nabijgelegen strand.

Gerelateerde berichten