Scroll Top

Authentiek Athene

Athene is de hoofdstad van Griekenland en mag met recht trots zijn op haar geschiedenis van meer dan 3400 jaar. Beeldt u zich eens in dat ook Plato en Aristoteles ooit door het centrum van deze stad struinden! Het klassieke Athene was een machtige stad; het epicentrum van kunst en filosofie en de bakermat van de westerse maatschappij en democratie. Het Athene van nu biedt waarde voor uw geld. De moderne progressieve cultuur nodigt u van harte uit het leven te vieren. U ervaart de tradities, niet de folklore. U voelt hoe de stad zich in rap tempo innoveert, gestoeld op creativiteit en jong ondernemerschap. Het hele jaar door is het weer er aangenaam. 

Flink ingekleurd

De traditie van kunst en historie strekt zich in het hedendaagse Athene op een bijzondere en verrassende wijze uit. Wandelend door de binnenstad, komt u geen straat meer tegen die niet onderhanden is genomen door lokale straatartiesten. Het niveau van graffiti kunst is ongekend hoog. Voor vele kunstenaars waren de crisisjaren aanleiding tot inspiratie en expressie. U kijkt uw ogen uit.

Genieten op Egina

Met een speedboot vanaf de haven van Piraeus schiet u over het water naar het pittoreske eiland Egina. Daar pakt u de scooter en ervaart het natuurschoon. Prachtige dennenbossen en vergezichten waar de tijd geen vat op heeft. Naderhand gaat u naar een afgelegen strandje, waar een besloten barbecue wordt georganiseerd. U voelt zich als God in Griekenland.

Trikkerdetrik

Kris-kras door Athene op een bijzonder voertuig: de Trikke. Het is veilig en erg leuk om te doen. De elektrische driewieler zorgt ervoor dat u meer ziet en minder zweet. Door de pittoreske straatjes en steegjes verkennen we de goed verstopte hoogtepunten van de stad en de oeroude landschappen. De rit van uw leven en nog ecologisch verantwoord ook.

Ruimtelijk uitzicht

Stelt u zich het uitzicht eens voor over de oude stad vanaf een genoeglijk dakterras. In Athene zijn enkele daken tot bijzonder fraaie cocktailbars en restaurants omgetoverd. Heerlijk eten en een drankje consumeren met zicht op de Acropolis en het prachtig verlichte Parthenon. Doe inspiratie op tijdens een heerlijk diner en praat met de lokale gasten over de geneugten van het leven.

Oude recepten dagvers geserveerd

Griekenland kent een eeuwenoude kooktraditie die ver terug gaat in de tijd. In het oude centrum kunt u proeven, proeven en nog eens proeven. De restaurants en markten worden niet voor niets door de lokale bevolking met grote regelmaat bezocht. De diversiteit van de Griekse keuken wordt dagvers aan u geserveerd. Laat de stad u smaken.

Gerelateerde berichten